Odciąganie pokarmu

do tego cierpliwoci nie miałam

ja tylko jak musiałam bo jednak nie ma jak prosto z piersi

Nie cierpiałam odciągać bo miałam beznadziejny laktator a synek bezpośrednio z piersi nie chcial

ja odciągałam gdy musiałam gdzieś wyjść- elektryczny laktator rewelacja!

wśród znajomych są zwolennicczki manualnych oraz elektrycznych laktatorów. Ile kobiet tyle opinii

gdy wychodzilam z domu to albo odciagalam albo poprostu synkowi dawali sztuczne mleko

u nas tak samo jak u Poprzedniczki

odciagałam w sumie przez trzy miesiące

Ja si jeszcze z synkiem nie rozstalam na dluzej niz 2 godziny odkad wyszlwm ze szpitala choc wtedy karmili to mm.

Ciesze sie, ze zaopatrzylam sie w laktator na pewno vzesto bede z niego korzystac, zawsze gdy tylko zajdzie taka pptrzeba.

Odciągałam jak czułam że już mam za dużo w piersiach, a mała sobie z nim nie radziła

warto odciągać pokarm, bo późnej może się zastój zrobić

ja odciągam żeby było więcej pokarmu, synek się czasem dopomina o więcej i wtedy dostaje :slight_smile:

ja odciagam gdy synek nie zje wszystkiego

czasami są sytuacje gdzie musimy zostawić dziecko i wtedy jest dobrze sobie odciągnąć pokarm by zostawić maluszkowi

ja odciągam gdy muszę gdzies wyjsci wtedy mąż karmi.

Ja już laktator mam kupiony, będę z niego korzystać jeżeli będę musiała jechać do endokrynologa a dojazd i wizyta zazwyczaj trwa 3-4 godziny i wtedy będę zostawiać małą z babcią, w innych sytuacjach nie mam zamiaru Julki zostawiać na długo z kimś. No i laktator to będzie ulga przy nadmiarze pokarmu

Gdy kobieta ma dużo pokarmu wtedy laktator jest bardzo przydatnym urządzeniem.

Ja już dostałam laktator ręczny. Miejmy nadzieję, że się sprawdzi a jak nie to kupię elektryczny.

Dla mnie wystarczy ręczny> nie zamierzam często zostawiać malucha