Sudocrem powinien pomóc , łagodzi podrażnienia i chroni skórę.
Ja z sudocremem bym uważała, bo też potrafi mocno wysuszyć.
Dlatego najlepiej cienką warstwą i obserwować, jak skóra reaguje
U nas się wgl nie sprawdził Sudocrem, ja u siebie lubię na podrażnienia, ale u syna zero różnicy bylo
My na takie szczepiące obtarcia używamy maść nagietkowa
To posmaruj. Jutro powinno zejść o profilaktycznie jak już zejdzie możesz zasypywać mąka kartoflanka albo jakaś zasypka. Sudocrem też dobry ale on lubi wysuszać i nie na każde odparzenia jest dobry. Jak masz thormentiale to nie kombinuj z innymi bo musiałam ją kupić 10 maści. Jak nie pomoże to dopiero w tedy kupuj.
I najważniejsze thormentiale jest dość mocną maścią więc ja stosujemy jak już coś się dzieje tak jak tutaj. Ta maść nie nadaje się do profilaktycznego stosowania więc jak nic się nie dzieje to nie używamy a jak jest odparzenie to smarujemy
Dziękuję za cenne rady ![]()
Koniecznie daj znac co sie spawdzilo <3 trzymam kciuki aby szybko przeszlo. U nas czasami masc tormentile dzilala cuda przez noc. Rano nie bylo sladu bo odparzeniu ale trzeba pamietac ze jak juz jest lepiej to przechodzimy na inne kremy np linomag.
A nie obciera się o nic jej tą paszka? Może nosiła ostatnio bezrękawnik?
Głównie ubieram jej body na długi rękaw, a do spania pajacyk, ale dałaś mi do myślenia, mieliśmy w weekend uroczystość rodzinna i miała ubraną sukienkę z krótkim rękawem i to może ona jej tą paszke załatwiła ![]()
![]()
Możliwe, moze coś jej zahaczalo i obcieralo. Jak to tylko raz było ubrane to nie jest źle bo już jej nie będzie podrażniało
Smarujemy tormentile baby, dokładnie ale delikatnie osuszamy, po kąpieli kilka kropli mleka mamy i naprawdę jest lepiej
Dziękuję za Wasze rady ![]()
Ponoć pokarm matki na wszystko jest dobry więc jeśli karmisz to można swoim pokarmem. Sudokrem jeśli nie ma większych ran na zasadzie otwartych bardziej to ponoć też można
Super , że coś pomogło ![]()
Najlepszy podobno pokarm matki ale ja w takich sytuacjach polecam linomag . Ogólnie corka ma odparzenia za uszkami bo taki uklad uszu ma i czesto jej odparza i sudocrem także fajnie goi.
Naprawdę wiele z Was wspomina o zielonym linomagu, przy pierwszym dziecku miałam, teraz jakoś mi umknęło ![]()
Linomag naprawdę działa cuda.
My mielismy podobne pod paszką na zgieciach u łokci i u nóżek i na klatce puersiowej. Bylismy z tym u alergoroga i zaliciła nam pani odstawienie na jakiś czas marchewki i malin i przepisała nam maść robioną i syropek. Po zastosowaniu tej maści zeszło wszystko odrazu. Zapiszcie sie do alergoroga może tez wam pomoze moze okaże sie ze to jakaś alergia albo ATZS trzymamy kciuki zeby zeszło jak najszybciej ![]()
Wiadomo specjalista zawsze coś doradzi szybciej. Ale jeśli masz w domu linomag spróbuj najpierw tym jak nie pomoże to udaj się do specjalisty
Ja nigdy tego tormential nie stosowałam, zawsze linomag był pomocny, więc nie sięgałam po coś mocniejszego.