A nie można tego korygować bez operacyjnie?
jeżeli dziecku to przeszkadza to czemu nie zrobić operacji?
Ja mam jedno odstające i mi ono nigdy nie przeszkadzalo. A córcia nie ma uszek odstających
Zależy jak by odstawały i jaki miało by to wpływ na dziecko.
Ja bym sie zdecydowala na operacje jakby uszka bardzo szpecily dziecko.
summerwave można, tylko trzeba za to zaplacić z własnej kieszeni, to nie jest w zaden sposob refundowane
lepiej inwestowac w poczucie wartosci niz w zabieg
Lepiej kształtować w dziecku pewność siebie
Ja w dzieciństwie miałam wykonywany zabieg z powodu odstających uszów ale nie wiem czy ja zdecydowałabym się poddać takiemu zabiegowi swoje dziecko. Z jednej strony pamiętam jak inne dzieci a szczególnie jeden chłopak się ze mnie naśmiewał- nazywał mnie córką Urbana a z drugiej strony pamiętam ból kiedy znieczulenie przestało działać. Może przez te lata które dzielą mnie od operacji medycyna poszła do przodu- z tego co wiem to po takim zabiegu dziecko nosi już opaskę na uszach , ja miałam zabandażowaną całą głowę i nie było to miłe biorąc pod uwagę że zabieg miałam w lecie i nie oczyszczono mi dość dobrze głowy po tym zabiegu więc skóra na głowie piekielnie mnie swędziała.
Zawsze znajdzie się jakiś kompleks. Olesiejuk jak niżej napisane kształtować pewność’siebie
U nas uszy nie od stają
Często tak się zdarza, ze dziecko które ma odstające uszy samo na to nie zwraca uwagi dopóki rówiesnicy nie zaczną się z tego naśmiewać.
Odstające uszy to nic strasznego
to tylko uszy, bez przesady
Dla nas to tylko uszy, ale dla dziecka z którego nasmiewaja się równiesnicy to nie tylko odstające uszy.
mam wrażenie, że synek ma lekko, ale tylko ja to widze;d
A u mnie odwrotnie. to mi pare osób zwróciło uwagę, że synek ma odstające uszy, szczególnie jedno. Sama tego nie widziałam, bo nie oglądam synka pod kątem jego defektów, nie oceniam, nie analizuję jego wyglądu.
Moja tez ma nawet sie śmiejemy ze jak dumbo
Mojemu synkowi odstawalo jedno uszko ale to dlatego ze jak glowa w lozeczku krecil i mu sie zawijalo ale juz rocilo do normy
Synek nie ma odstajacych uszu, zawsze o to dbalam