Odstające uszy u dziecka

Twoje dziecko ma odstające uszy? Jak radzić sobie z tym problemem? Sprawdź, kiedy powinnaś zgłosić się do lekarza i czy trzeba dziecku zrobić korekcję uszu.

To dość delikatny temat - jesli dziecko ma bardzo odstające uszy to może to być dla niego problem własnie ze względu na uwagi rówieśników - szczerze to nie wiem jaką decyzję bym podjęła…

Ciekawe czy taka opaska daje jakiś efekt, zresztą ostatnio w TV słyszałam że coraz popularniejszym prezentem na pierwszą komunię są operacje plastyczne uszu. I jak dla mnie to to jest problem

ja bym poczekala na to co dziecko by powiedzialo. Jezeli jemu to nie bedzie przeszkadzac to po co operacja i niepotrzebny stres? A poza tym to nikogo nie powinno interesowac czy ktos ma odstajace uszy czy nie. przeciez nie tylko wyglad sie liczy. mozna byc pieknym a miec chusteczkowy charakter i dzieci tez sie z taka osoba nie beda chcialy bawic.

jeżeli tylko taka opaska działa, a dziecku nie przeszkadza to nie widzę problemu

Często widuję małe dzieciaczki/ noworodki z opaskami. Dzieciom to nie przeszkadzało.

i takie opaski działają ?

operacje plastyczne na prezent komunijny ? o jej

nie slyszalam o takim prezencie

to już przesada.

odstające uszy to jest uwarunkowanie genetyczne i żadne opaski nic nie pomogą.

titmouse nie do konca sie z tym zgadzam ;p moj maz w dziecinstwie mial bardzo odstajace uszy, ale moj tesc stosowal tez jakies ospaski czy cos i nie ma odstajacych uszu ;p

Synek nie ma odstajacych uszu

Ja rowniez nie slyszalam o takim prezencie. Uwazam, ze to przesada.

operacja pomoze

operacja u malucha bez przesady

Ja słyszałam o operacjach i znam osobiście chłopca po takim zabiegu

Wcale nie byl malutki chyba w 3 klaske podstawówki rodzice sie zdecydowali na operację

Ja tez nie.

Nie zdecydowalabym sie na operacje no chyba ze na prawde byly by szpetne i dziecko by sie wsydzilo