Anulka ja tak jak pisałam. Bardzo mnie to ciekawiło bo jak studiowałam kosmetologię to mówili nam że najlepsze kosmetyki na tym robią.
Chyba sie wtedy o tym za bardzo nie mysli? Widząc już maleństwo
Mysle ze to kwestia indywidualna, czy się o tym myśli czy nie, jednak warto zadbać o to by nic nam tam nie zostawili bo to zagrożenie naszego życia, wiec raczej nie można całkiem zignorować tematu
No raczej zdarzały się takie przypadki
na prawdę? :o nigdy nie słyszałam o czymś takim - ja tylko intereoswałam się dzieckiem więc mało co robiło na mnie wrażenie :)
Nie słyszałam o tym nigdy , ja też nie widziałam łożyska miałam cesarkę nawet nie myślałam żeby poprosić o coś takiego . Nawet dziecka mi nie pokazali .
Megg myślę że to chyba nie ma znaczenia że karmisz piersią , chyba gwarancji nie ma że nie dostaniesz okresu po połogu a jak było z chłopcami kiedy dostałaś pierwsza miesiączke ?
Wiem, że to obleśne ale w jakiejś kulturze ludzie jedzą łożyska usmażone np.. Program oglądałam o tym kiedyś.
Kosiaszka kosmetyki z placenta to jest hit faktycznie z uwagi na działanie odmładzające :)
Figa podobno kiedyś (kiedy w szpitalach nie musiało być sterylnie) polożne wcieraly go w dłonie i miały piękne.
Ochydztwo..
Kosiaszka podejrzewam, że gdzieś za granicą może być też handel łożyskami. Ale to już mnie wyobraźnia ponosi :p
Czym to teraz ludzie nie handlują
Figa myślę że nie tylko za granicą ale i w Polsce :)
Też możliwe.. Ale lepiej o tym nie myśleć..
Niektórzy to nawet jedzą mózgi żywych małp. Kiedyś oglądałam taki program, że normalnie zakładają na taką klamre (obręcz) głowę małpy do stołu i odcinają kawałek głowy z góry i jedzą taki ciepły, żywy mózg