Olejki eteryczne w szpitalach

No ja buba jednak zostanę przy cc… nie jest to najlepsze rozwiązanie ale miała zalecenie ze względu ów medycznych i po chorobach medycznych więc i tak nie będzie wyjścia

No jasne ! Moja kuzynka co rodziła przez cc też mówi że drugi jak bedize to też cc

Mój przyjechał dopiero jak dostałam tabletki na wywołanie :see_no_evil: ja byłam w wannie , ale mogłam być tylko 30 min i musiałam wyjść , bo już chwilę później miałam parte

Czemu tylko tyle ? Nie chciałaś rodzić już tam ?

Ale super że miałaś wannę !

ja tez uwielbiam wszelkie zapachy - świeczki czy olejki, ale w czasie porodu denerwowało mnie wszystko, nawet dźwięki wiec dobrze ze nic nie brałam :smiley:

Ogólnie zależy od szpitala u mnie w szpitalu można naprawdę wiele rzeczy dostosowują się do potrzeb i życzeń pacjentki , jeżeli mamie to pomaga to nie ma problemu nawet widziałam na fanpqge mojego szpitala że moeli szkolenie z porodów z olejkami eterycznymi, roznymi zapachami.
Szpitale są bardzo otwarte na takie metody :blush: musisz dowiedzieć się czy twój szpital to oferuje.

Na porodówce położna sama mi zaproponowała olejki i pokazala kilka do wyboru. Także miły dodatek chociaz jak przyszedl bol to zapomnialam o olejkach że je czuc :joy:

Nie pamiętam czemu ale słabo się czułam u pewnie chcieli mieć lepszą kontrolę nade mną i maluszkiem

1 polubienie

Aaa no to faktycznie , bezpieczeństwo jest wtedy najważniejsze!

Ja też tylko się modliłam po pierwszej cc aby druga też była , może dla tego że mniej więcej wiedziałam co mnie czeka

Zdecydowanie jest inaczej jak wiesz co cię czeka ! Ja nie wiem na jaki bym się poród zdecydowała na ten moment :face_with_peeking_eye: gdybym miała drugie bobo i przyszło mi wybierać

A ja bym chciała SN następny po pierwszej cc chyba że lekarz zdecyduje inaczej

Ja już chyba po 2 cc to chyba nie miała bym nawet wyboru. Wtedy chyba trzeba cc lub bardziej jest zalecana

Wtedy już chyba tak :open_mouth:

Ja na pewno chciałabym naturalne , nawet jeśli miałam ciężki poród i pękłam to wolałabym naturalny bo już chociaż wiedziałabym co mnie czeka a tak znowu strach

Z jednej strony też bym chciała naturalnie bo wiem co mnie czeka i właśnie dlatego jak wiem co mnie czeka nie wiem czy cesarskiego cięcia​:laughing::laughing:

Ja jestem po 1 i niby da radę SN ale to się okaże

1 polubienie

U mnie w szpitalu jak jest podsumowanie miesiąca to jest wznawiania o porodach VBAC i to co miesiąc jest wzmianka o

O i jaka jest ilość takich porodów ?