A ty byłaś w końcu na tej pierwszej wizycie u ginekologa po porodzie?
Ja na wizycie pociążowej też nie miałam cytologii. Lekarz mówił że po prostu za rok na wizycie kontrolnej i tyle.
To ja miałam zrobić cytologię po ciąży i robiłam jakoś po 4 miesiącach. Nie kazał mi czekać roku po ciąży
Ją miałam tuż przed ciążą robioną więc też nie ma potrzeby co chwilę
Byłam w tamtym tygodniu, gdzie mi pwoiedziala ze juz mi wszystko pracuje i za 3 dni dostałam okresu ![]()
![]()
Cytologie miałam w styczniu i teraz druga we wrześniu
ale nie dzwonili więc jest wszystko oki !
@karolina27034 Aaaa no to nieźle. A na cytologię i USG piersi Cię wysłala?
Cytologię zrobiła mi na miejscu a USG piersi nie wspomniała !
Ty byłaś ?
Byłam już dwa razy , raz po porodzie jakieś 2-3 miesiące a drugi raz teraz na wiosnę. Musisz tylko przed badaniem odciągnąć mleko tak żeby mieć puste piersi. Idź koniecznie bo licho nie śpi a różnie może być. Warto kontrolować
Kurde , że nie pomyślałam o tym przed wizytą i to by mi skierowanie wystawiła ![]()
Ja byłam w ciąży na usg piersi no i coś tam
Mi wyszło ale pani która robiła powiedziała że to nic takiego i żebym przyszła dopiero jak skończę karmić
Okurcze to musz mieć stresa
w takkkim razie też pójdę ![]()
Jakoś nie bardzo chyba bo ona taki duży czas dała na kolejne badanie więc to nic poważnego
Ja byłam raz bo sobie coś wyczułam
i przez tydzień do badaniami nie mogłam usiedzieć na miejscu ![]()
Ja też raz miałam coś tamna piersi umi kazali za rok i zeszło
Rok kazali ci czekać na USG?![]()
Mi wyszło przed ciążą więc teraz musiałabym sibie to sprawdzić
Ja robię regularnie USG i robiłam na początku ciąży i potem też mi lekarz i położna mówili że dopiero po skończonym karmieniu chyba że będzie się działo coś niepokojącego
Muszę zerknąć w papieru co mi tam wyszło bo już z tego wszystkiego nie pamiętam
Skoro nic poważnego to spokojnie poczekaj aż skończysz karmić i wtedy zrób
chyba że coś będzie Cię bolało albo coś wyczujesz niepokojącego
Tak ale żeby sprawdzić czy się nie powiększa. Bo z USG wyszło że to nic groźnego
Ja też robię regularnie zwłaszcza że nie zawsze pamiętam o samobadanie? Robicie to codziennie? Albo w ogóle robicie?