Olejki eteryczne w szpitalach

To my w towarzystwie jesteśmy najstarsi a mamy najmłodsze dziecko :rofl:

Teraz to wszyscy tylko praca i kariera

No tak to jest
Kiedyś było inaczej

Myślę że to tez związane z tym że teraz ceny mieszkan są bardzo wysokie i żeby zdecydować się na dziecko trzeba miec zaplecze finansowe czyli trochę popracowac żeby nawet kredyt dostac a większość osób zarabia średnio. Pewnie kariera kobiet też na to wpływa że zakladanie rodzin jwst trochę później.

Dokładnie, teraz ludzie chyba chcą mieć najpierw pewność, że poradzą sobie z tym wszystkim bez ciągłego stresu o pieniądze, ale tego idealnego momentu nigdy nie będzie bo zawsze coś się znajdzie

Idelanego pewnie nie ale na swoim przykładzie powiem że ja chciałam trochę popracować po studiach żeby zdobyć doświadczenie i cos bylo w CV. Jakbym tak od razu miala dzieci i dopiero kolo 30 szla do pracy to chyba byłoby mi ciężko tak zaczynać i jeszcze bym się stresowała. A teraz jak wrócę po macierzyńskim do starej pracy to na luzie, do miejsca i ludzi których znam

Noo powrót do znajomej ekipy po przerwie to już w ogóle duży plus :smile:

Oj zgadzam się ! Ja też najpierw chciałam skończyć szkołę i popracować już w zawodzie do którego mam zamiar wrócić po macierzyńskim, a moje znajome od razu po miały dzieci i bez żadnego doświadczenia w pracy :face_with_peeking_eye: jak się nie zacznie pracować od razu i nie wpadniesz w taki wir to później trudno o niego mając dzieci :face_with_peeking_eye:

Masz taką mentalność jak mój mąż…. On chciał mieć dziecko jak będzie już mieszkanie praca o dopiero wtedy ale czasem ucie się tak układa że takie czekanie niewiele daje a człowiek robi się stary :crazy_face:

Są plusy i minusy i tu i tu
Ale teraz moim zdaniem właśnie ludzie chcą się najpierw jakoś ustatkować finansowo a dopiero potem mieć dzieci
My tak mieliśmy chcieliśmy zapracować na to co mamy teraz żeby spokojnie wiedzieć że jesteśmy w stanie utrzymać stabilnie siebie i dziecko

No raczej człowiek właśnie tak myśli … gorzej jak niektórym to ustatkowanie idzie gorzej …

I wydłuża się wszystko w potem budzą się i jest za późno

no niestety tak jest ale teraz pry tych cenach mieszkań czy działek to jest mega cięzko jednak

No to prawda, ceny ogromne
U nas 40 tys kosztuje jedno miejsce parkingowe ….

to jak młodego człowieka może być stać po ślubie … a kredyt na 30 lat gdy nie do końcaa jest wiadoma przyszłosć

No i nie każdy dostanie go no i nie każdy ma wkład własny też

1 polubienie

Haha no wiek wiekiem ale nie mówię ze trzeba 10 lat pracować przd dziećmi. Jak się jest mlodym rodzicem to tez fajnie, po 40stce dzieci dorosłe

Moi znajomi mają w tym roku 32 lata i ich synek już ma 11 lat , więcej to też takie fajne mieć młodych rodziców

Ja ostatnio myślałam tak wlansie że jak syn będzie pełnoletni to ja już 50 :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Ja ostatnio też sobie to przeliczałam i aż się za głowę złapałam :joy::see_no_evil: