Cześć, wyjeżdżam niedługo i nie mogę zabrać ze sobą psiaka maltańczyka. Bardzo nie chce oddawać go do psiego hotelu - to taka nasza przylepa. Korzystałyście może z usługi domowego hotelu dla psów z Pethomer.com? Polecacie? Czekam na Wasze odpowiedzi! Wyjazd już niedługo... 😵
Moja siostra korzystała z usług tego hotelu zostawiała tam dwa yorki i była zadowolona miały odpowiednio dobrana dietę do swoich potrzeb i dobra opiekę ale wydaje mi się że warto się zorientować jak to wygląda w twoje okolicy i poczytać opinie wiadomo w jednym miejscu może być okej a w drugim już nie jednak oddając komuś zwierzę warto sprawdzić też wcześniej warunki w których będzie przebywac a nie masz możliwości oddawania komuś z rodziny lub znajomych na czas wyjazdu ? Na pewno byłabyś spokojniejsza
Uważam że powinnaś po kombinować i ewentualnie oddać psa na czas wyjazdu do kogoś z rodziny kogoś bliskiego znajomego Kogo pies dobrze zna jeżeli faktycznie nie możecię zabrać go ze sobą a jest aż taką Przylepą w ogóle ja jestem zdania ale to jest tylko osobiście moje zdanie że jeżeli ktoś decyduje się na posiadanie psa również powinien wziąć pod uwagę to że w razie jakichś wyjazdów albo Właśnie takiej sytuacji pies powinien mieć zapewnioną odpowiednią opiekę a jeżeli jest to niemożliwe to jakby nie patrzeć jest on członkiem naszej rodziny i wyjazd powinniśmy dostosować również płot Naszego pieska wybrać takie miejsce gdzie będzie można przebywać właśnie z naszym pupilem i zabrać go ze sobą
Tez najpierw pytałabym po znajomych czy rodzinie czy ktoś nie mógłby się zaopiekować psiakiem. Ja z tej strony nie korzystałam bo zawsze psa zostawiam u rodziców więc nie mam z tym problemów. Znajomi znaleźli na necie ludzi którzy zaopiekowali się ich psem podczas wyjazdu. Jak już nie będziesz miała co z nim zrobić to ja bym jednak skorzystała z ich usług z tej strony;)
Ja bym wolała zostawić z rodzina albo z kimś znajomym
Też mi się wydaje że najbardziej rozsądne wyjście to zostawić z kimś kogo ty znasz i kogo zna piesek żeby zaoszczędzić mu niepotrzebnych nerwów :)
znajomi korzystają z psich hoteli, ja swojego zostawiam zawsze u teściów :) też go raz brałam w podróż bo jechałam na komunię, ale to był szczeniakiem , więc został w tedy pod opieką mojej kuzynki, ale był z nami
Ja bym zdecydowanie wolała oddać komuś kogo znam i mam do tej osoby zaufanie niż gdzieś gdzie nigdy pies nie był będzie się bał poza tym nie raz się w telewizji słyszy że czasami tam psy traktują gorzej niż w najgorszych miejscach czy schroniskach zwierzęta siedzą w zamknięciu i nikt się nimi nie przejmuje dobrze jest takie miejsce dokładnie sprawdzić
Sprawdź warunki tego domowego hotelu jeżeli będą wystarczająco tobie odpowiadać to możesz go zostawić. Zapewne po dokładnej rozmowie - czego ty oczekujesz stawka może się diametralnie zmienić ale jeżeli traktujesz psa jak członka rodziny to pieniądze nie grają roli. Swoją drogą ciekawe ile to kosztuje. Myślę też że niektórych kosztuje to sporo steresu i odwagi, ja nie miałabym serca tak jak niektórzy psy traktuja jak własne dzieci czyt. zamiast dzieci więc nie wiem jak można psiaka zostawić z obcą osobą i w obcym miejscu, musi to być dla niego przerażające. Na pewno lepszym rozwiązaniem jest miejsce i ludzie których zna, babcia, teściowa, brat, sąsiadka lub przyjaciółka ktoś może chętnie się zaopiekuje. Warto zapytać i zapewnić wyżywienie wraz z zaopatrzeniem lub propozycją przysługi.
Najlepiej dla pieska będzie jeżeli będzie z wami Albo z kimś znajomym bądź rodziny ale prosta sprawa że lepiej oddać go do takiego psiego hotelu niż tak jak robią niektóry bez serca i kosztem tego że chcą jechać na jakiś wyjazd bądź wakacje po prostu pozbywaja się psów bądź innych zwierzaków więc jeżeli nie masz innego wyjścia to taki hotel będzie najlepszym rozwiązaniem
Też myślę, że lepiej by pies został z kimś z rodziny. Moja koleżanka korzysta z opiekunki do kotów jak wyjeżdża gdzieś na dłużej to taka opiekunka przychodzi do niej codziennie po kilka godzin ale to zdecydowanie droga opcja bo te opiekunki mają stawki jak opiekunki dziecięce :P
ja bym zostawiłam z rodziną
Jeśli musisz zostawić w takim hotelu to się upewnij wcesniej jakie tak warunki panują możesz też iść na taką wizytę żeby zobaczyć i przeczytaj koniecznie opinie na internecie nie wybieraj miejsca w ciemno i nie oszczędzaj :)
Oo tak w necie na bank znajdziesz jakieś informacje , recenzje też pewnie są. Zawsze można pojechać zobaczyć jak to tam wygląda na miejscu
My gdy gdzieś jedziemy zostawiamy pieska z kimś z rodziny nigdy nie robią problemów, ale też bym się bała zostawić w psim hotelu
Mazia wydaje mi się że nie tylko można ale i trzeba jednak pasuje wiedzieć w jakich warunkach będzie się zwierzę znajdować :) fajnie że hotele dają taka możliwość :) nie każdy ma szanse zostawić zwierzę z bliskimi i musi się zdecydować na takie rozwiązanie jakim jest hotel dla zwierząt
Pamietam jak my wyjezdzalismy to zawsze naszego psiaka zabieralismy ze soba ;) nie wyobrazalam sobie go zostawic z kims obcym tymbardziej ze wlasnie on byl taki tylko z nami i nigdzie wiecej;) z rodziny nie bardzo sie wyrywali aby z nim zostac a zawsze to bylo by dla niego latwiejsze zostax az kims kogo jednak zna.
Anisss jeśli jest taka możliwość to super ale czasami hotele się nie zgadzają na zwierzęta poza tym np jak się jedzie za granicę trzeba mieć dla zwierzęcia wszystkie niezbędne dokumenty więc nie każdy ma np czas żeby na szybko wyrobić kiedy np jedzie na pogrzeb i fajnie że są takie miejsce dla zwierząt ale sprawdzajmy komu i gdzie powierzamy naszego członka rodziny był kiedyś taki reportaż właśnie chyba w uwadze że katowali w takim hotelu psy niby super warunki ,odpowiednia dieta , mycie i czesanie a okazało się zupełnie inaczej
Mysle ze masz racje teraz te hotele to na wysokim poziomie male spa dla zwierzat;)
Zdecydowanie są tylko trzeba trafić na odpowiednie miejsce dlatego warto zasięgnąć opinii w internecie