Opinie testerek edycji kwietniowej programu testowego 2022: bezdotykowy termometr EasyStart, szczotka, myjka silikonowa, wiaderka do kąpieli, okrycie kąpielowe i zestaw do paznokci

Termometr bezdotykowy- dla mnie niezwykle ważny i podręczny element każdej podróży z dzieckiem. Cenię sobie w nim szybkość pomiaru i kolorystykę obrazującą jaki jest stan zdrowia dziecka. 

Myjka silikonowa- niezwykle miła w dotyku, delikatna dla skóry zarówno noworodka, niemowlaka jak i starszego dziecka.

Wiaderka- to niezwykły hit, moja 3-latka nie chce wyjść z wanny, przelewa wodę z wiaderka do wiaderka, polewa sobie nimi włosy podczas mycia, można wykorzystać do spłukiwania włosów.

Ręcznik- najważniejszą dla mnie opcją jest kaptur osłaniający mokrą główkę, miły w dotyku, otula ciało dziecka i zabezpiecza przed wychłodzeniem po kąpieli

Zestaw pielęgnacyjny- nożyczki delikatne, bezpieczne w obsłudze, świetnie się nimi obcina małe paznokietki dziecka, pilniczek świetnie się sprawdza gdy trudne jest dotarcie do malutkich elementów paznokcia, obcinaczka sprytnie i szybko obcina skórki

Szczotka i grzebień- dobrze rozczesują włoski, które mają tendencje do plątania, u nas się sprawdza dobrze grzebyk przy 3-latce, pozwala rozczesać włoski po nocy.

Wiaderka do kąpieli. Bardzo mi się podobają. Są małe, zgrabne, idealnie pasują do małych rączek. Dwa z nich posiadają otworki w dnie, jedno jest zwykłym wiaderkiem i to jest strzał w 10. Moje dzieci napełniają wiadereczko, a następnie transportują wodę do pożaru i co tam wymyślą :D

Wiadereczka składają się w wieżę, a można się nimi bawić i w wannie, basenie czy na plaży. Idealne na prezent jako taki drobiazg.

Szczotka z grzebykiem - ciekawy sposób na przechowywanie. Tworzą razem zestaw, który łatwo jest ze sobą połączyć. Idealny dla małej główki niemowlaczka np. do wyczesywania ciemieniuchy. 

Myjka - bardzo giętka, silikonowa, miękka, kształt słonia - sprytne. Delikatnie, przyjemnie się nią myje. Dzieciaczek z kąpieli wychodzi wykąpany jak i wymasowany :) Masaże "na sucho" wykonuję nią również moim starszym dzieciom. Mimo codzienbego moczenia w waniennce nie dzieje się z nią nic, opłukujemy wodą i nie ma śladu detergentów. Naprawdę fajny produkt. 

Okrycie kąpielowe - wow, jakie duże, grube. Synek urodził się duży i te standardowe okrycia bardzo szybko robią się za małe a te posłuży nam na długo, długo. Idealnie chłonie wodę. Jest miękkie. Kolor jaki testujemy jest uniwersalny i może być zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca. 

• Zestaw pielęgnacyjny - obcinaczki malutkie i sprytne. Przy pierwszym użyciu pomyślałam, że rączka przydałaby się trochę dłuższa, bo czegoś w ręku brakuje. Jednak potem stwierdziłam, że dzięki temu że są takie krótkie i mają dziurkę na końcu to można przypiąć je do breloka (np. Kluczy) I nosić w torebce. Czasami czegoś takiego brakuje, bo dziecku zadrze się paznokietek na piaskownicy, a i mama skorzysta dla siebie również ;) Nożyczki - dawno nie używałam i może powinnam bo te z zestawu są bardzo wygodne, dobrze się nimi obcina, nie zacinają się i przede wszystkim są bezpieczne. Pilniczek dla mnie trochę przy gruby. Bardzo giętki, więc jest pewność że nie przyciśniemy go za mocno do paluszka dziecka, jednak jakoś nie skradł mojego serca, ale będę próbować :)

Ja tylko informacyjnie, jednokolorowe pieluszka z zestawu (dla dziewczynki) lekko puszcza kolor przy ręcznym przepłukaniu, ale nie zostają odbarwienia na niej. Tylko trzeba uważać żeby nie wrzucić z białym praniem :) 

My się bierzemy za testowanie to niedługo wstawimy opinie ale dzięki że piszesz o pieluszce pewnie niebieskie też puszczają :) 

Kubki First Cup

Kubeczki o dwóch pojemnościach sprawiają, że można dostosować wielkość kubka do potrzeb jak i wieku naszego malucha;)

Mały kubeczek świetnie się sprawdza u młodszego dziecka który dopiero rozpoczyna przygodę z nauką picia z czegoś innego niż butelka;) lub u takiego który zbyt wiele nie pije, zawsze można dolać porcje świeżej  wody;)

Miękki ustnik sprawia, że nawet podczas ząbkowania nasz bąbel nie ma trudności z piciem, mega plus za niekapek;) on naprawdę nie kapie i nie przecieka.

Sama wielkość, kształt jak i grafika całego kubka sprawia ze chce go się mieć dla swojej pociechy

Uchwyty sprawiają, że małe raczki świetnie dają sobie rade z utrzymaniem pełnego kubaska;)

Kubek łatwo się składa a dzięki szerokiemu otworkowi łatwo się go czyści.

Smoczki Paris

Smoczki wykonane z delikatnego silikonu, podczas ssania tarczka smoka nie odciska się na buzi, sama tarcza solidna i dostosowana do buziaka malucha nie za duża nie za mała. Smoczki mimo częstego użytkowania nadal maja ładnie prezentujący się nadruk bez zarysowań czy też uszczerbków ;)

Króliczek – pani królikowa

króliczek jest prześliczny, pierwsze co córeczka wyjęła z pudełka to właśnie przeuroczą w różowej kiecce panią k®ólikową;) 

zabawka uszyta bardzo starannie i solidnie, długie uszy sprawiają że dziecko właśnie bardziej nimi się bawi ;)

Śliniaczki muślinowe

ciekawe wzornictwo w końcu to kolekcja Paris inaczej być nie mogło;) same śliniaczki wykonane niczym z pieluszek muślinowych bardzo delikatne i mięciutkie myśle że bardziej się sprawdzą na etapie początowym wprowadzania posiłków jak również na etapie kiedy maluch już tak nie rozlewa zupki ale jeszcze nie potrafi prawidłowo jeść sam coś tam spadnie coś chlapnie;) – wówczas bardziej sprawdza się śliniaczki z  kieszonką;)

Śliniaczki dzieki zamocowanym 2 zatrzaskom powodują ze pasują zarówno dla młodszych maluszków jak i nieco starszych dzieci

Zestaw obiadowy Bonjur Paris

Super zestaw  na początek rozszerzania diety jak również w wieku wczesno przedszkolnym;) na co wskazuje wielkość talerza;) jak dla mnie bardzo fajny pomysł na rozdzielenie warzyw surówki czy innych produktów na talerzyku;)

Kubeczek dosyć wysoki i pojemy dla małego szkraba u nas początkowo bardziej zabawa wylewanie niżeli docelowe napicie;) ale powoli nauczymy się i tego;)

Sztućce w sam raz na początek rozszerzania diety czy też nauki samodzielnego jedzenia.

Wzornictwo przeurocze, naczynia łatwe do zmycia mimo częstego użytkowania nadruk nadal trwały.

Zestaw który zawiera wszystko miseczkę talerzyk kubeczek i sztućce ;)

Myślę ze taki zestaw PARIS będzie świetnym prezentem dla dzieci które są w wieku rozszerzania diety jak również w wieku 2-3 latek;) Polecam

Kubeczki first cup - przepiękne kubeczki o dwóch pojemnościach i ślicznej grafice , niekapki , łatwy do trzymania dzięki rączce,  miękki i delikatny ustnik nawet dla wrażliwych dziąseł sprawia że kubek o małej pojemności idealnie się sprawdzi na początku przygody z piciem 

I od razu załapie jak ciągnąć 

Kubeczek bardzo łatwo się odkręcą i myje dzięki czemu w łatwy sposób można utrzymać higienę nie zdejmując przy tym masy uszczelek itp 

Smoczki - mają zarówno świetna budowę jak i kształt który nie zaburza funkcji ssania,  wykonane z trwałego I miękkiego sylikonu który sprawia że dziecko nie jest w stanie przegryźć smoczka , cudowne wzory na tarczy które mimo ciągłego stosowania nie tracą swoich walorów i wciąż wyglądają równie dobrze co i na początku 

Króliczek przytulanka zostały wykonany z najwyżej jakości materiałów na pewno świetnie sprawdzi się na prezent , nie posiada małych elementów którymi dziecko mogłoby się zadławić oraz wystających elementów,  solidnie wykonany dzięki temu będzie trwałym towarzyszem spacerów czy innych podróży,  wiszące uszka zachęcają dzieci do zabawy nimi a ubranko dodaje misiowi ciekawego wyglądu 

Muslinowe pieluszki- wykonane z bardzo miękkiego i przyjemnego materiału , bardzo łatwo można je zaprać również ręcznie,  łatwe zapinanie , przepiękna grafika w odpowiednich kolorach zarówno dla dziewczynki jak i chłopca,  w zestawie 2 sztuki na zmianę podczas karmienia lub jako ozdoba pod szyję 

Zestaw Bonjour Paris- Zestaw zawiera wszystkie niezbędne elementy obiadowe , widelec i lyzka idealna dla małych dłoni, kubeczek który jest bardzo solidny oraz trwały a także posiada odpowiedni wymiar na napoj , dzielony talerzyk dzięki któremu możemy dać osobno np surówkę to rewelacyjne rozwiazanie dla dzieci w zestawie również znajduje się mała miseczka idealna na porcje zupy,  całość wykonana z solidnego i wysokiej jakości materiału o pięknej i trwałej grafice zachęcającej do jedzenia 

Smoczki Bonjour Paris:

Smoczki wyjątkowo lekkie co sprawia ,że nie obciąża zgryzu. Są drobne co sprawia ,że dziecku jest wygodniej ,a także lepiej się prezentuje :) Ma świetny design i kolorystykę. Bardzo odpowiada nam kształt smoczka, który jest polecany przez neurologopedów. Są schowane w wygodnym etui , które daje możliwość sterylizacji nawet w kuchence mikrofalowej :) Choć ja pozostaję przy sterylizatorze , w którym śmiało mogą być sterylizowane ;)

Zestaw naczyń Bonjour Paris:

Naczynia bardzo praktyczne. Płaski talerzyk posiada przegródkę ,co mi osobiście zwykle tego brakowało. Miseczka mała, lekka i poręczna. Całkiem głęboka dzięki czemu wygodnie można podawać m.in. zupkę bez strachu ,że coś się wyleje :)

Sztućce wielkością odpowiednie dla malucha na początek rozszerzania diety.

Cały zestaw bardzo fajnie się prezentuje i nic się z nimi nie dzieje:)  Wytrzymałe pomimo ,że wykonane z naturalnych surowców. 

Kubeczek świetny ,aczkolwiek brakuje mi uchwytu jak na początek :) 

Plus za możliwość mycia w zmywarce.

Kubki FirstCup:

Kubeczki w dwóch rozmiarach :) Jeden mniejszy drugi większy :) W zależności od potrzeb. Można mniejszy wykorzystać do wody lub herbatki ,a większy do mleka :) Albo używać wg uznania :) 

Poręczne z silikonowym , miękkim ustnikiem. Zwykle z twardym na początku był problem, ale ten jest na tyle miękki ,że pomimo ,że niekapek to jednak łatwo się z niego pije. Dlatego ,że jest silikonowy to dziecku  trochę przypomina picie z butelki :) 

Jestem bardzo zadowolona z zestawu Bonjour Paris. Króliczek jest prześliczny i syn chetnie z nim śpi. 

Naczynia za to mają bardzo ładny kolor i wzór, posłużą napewno dłuższy czas ;) bardzo fajnie , że na talerzyku można położyć np obiad bez mieszania potraw ;) 

Kubeczki mają idealne uchwyty do trzymania przez dziecko. Są różnej wielkości dzięki czemu można dostosować wielkość do dziecka;) 

Sliniaczki przepięknie wyglądają na szyji dziecka i zabezpieczaja ubranie przed pobrudzeniem podczas jedzenia przekąsek;) 

Zestaw przeuroczy i godny polecenia :D 

Śliniaczki muślinowe :

Śliniaczki ładnie komponują się z zestawem naczyń i kubeczkami bonjour paris. Mają wygodne zapięcie na zatrzaski , nie wymaga wiązania :) Możliwość regulacji - można zapiąć bardziej przy szyi lub luźniej. Za sprawą regulacji może posłużyć na dłużej. 

Materiał miękki, delikatny. Śliniak nie jest sztywny więc komfort dla dziecka. Prezentuje się świetnie! Wręcz na pierwszy rzut oka wygląda jak apaszka :)

Pieluszki muślinowe Bonjour Paris:

Pieluszki muślinowe jak wiadomo niezbędne w każdej wyprawce :) Zazwyczaj kupuję te białe ,ale te naprawdę cieszą oko :) Ładna kolorystyka. Są przewiewne i delikatne w dotyku. Szybko schną po praniu.  Można śmiało prać w pralce i prasować. Materiał wysokiej jakości. 

Króliczek przytulanka:

Przytulanka miękka i urocza :) Świetnie nam się skomponowała z całą resztą w pokoiku. Zabawka naprawdę dobrej jakości :) Podoba się dzieciom , bo nawet starsze córki ciągle powtarzają jaki jest uroczy :)

Tasiemka do smoczka z kolekcji bonjour Paris:

Tasiemka bardzo praktyczna. Jest lekka i nie jest za długa co sprawia ,że dziecku nie przeszkadza. Jej prostota sprawia ,że dobrze pasuje do każdej stylizacji i świetnie uzupełnia ze smoczkami z tej samej serii. Fajny lekki i mały klips :) 

Miś chłopczyk super . Mam w domu dziewczynkę i też wersję dla dziewczynki. Ta będzie czekała na chłopca . Mile w dotyku, fajne naturalne kolory. 

Zestaw sztućców , kubeczek i talerzyk to strzał w dziesiątkę przy rozszerzaniu diety.  Talerzyk ma przydatną przegródkę i bardzo mi się podoba też to że jest widelec bo zwykle w zestawach są tylko łyżki a dziecko też potrzebuje czasem coś nabić :D taki platkikowy widelczyk bezpieczniejszy niż zwykły a znam osoby które wlansie dają dzieciom zwykle widelce tylko że takie małe np do ciasta. Wizualnie super wyglądają. 

Pieluszki to bardzo przydatna sprawa i każda mama to chyba potwierdzi . Te są mile w dotyku i ładne . 

Śliniaki też bardzo fajne. I osobiście wolę wlansie takie. Materiałowe niż "plastikowe" bo są bardziej wygodne :D polecam każdy kto szyję se do rozszerzania diety i ma na pokładzie małego bombelka :D 

Testowany zestaw z kolekcji Bonjour Paris oceniamy na 6 z plusem. Cały zestaw zasługuje na wyróżnienie za pierwszej klasy jakość i przepiękny dresing. 

Zacznijmy od Króliczka 

Którego od razu zabrała starsza córka i już go nie odda. Króliczek zawsze jest przy niej i stał się najukochańszą przytulanką. Musze przyznać że jest prześliczny, pięknie wykonany i taki słodki, że samemu chce się go przytulić.

Smoczki Paris
Zostały bardzo dobrze przyjęte przez moją córeczkę i często ich używamy. Smoczki są miękkie i z pięknymi wzorami. Dzięki praktycznemu pojemnikowi są zawsze czyste i gotowe do użycia. 

Tasiemka do smoczka

Coś czego nie miałam a teraz nie wyobrażam sobie bez niej dnia. Gdy smoczek jest przypięty już nie muszę się obawiać ze spadnie, a wcześniej zdarzało się to często i było problematyczne. Dzięki pięknemu i mocnemu wykonaniu taka tasiemka to praktyczna ozdoba.

Kubki First Cup

Kubeczki te idealnie nadają się do podawania napojów zwłaszcza w tak gorące lato jak teraz. Lekkie, solidne i naprawdę nie kapiące sprawdza się u każdego dziecka. Do tego piękne wykonanie i estetyka oraz miękki ustnik  są dużym plusem. Uchwyty kubeczków idealnie pasują do małych rączek i pomagają w nauce picia.

A co ważne dla mamy, kubek jest łatwy w utrzymaniu czystości, nie ma małych zakamarków, w których zbiera się brud. Polecam

Śliniaczki muślinowe

Moja córeczka zaczęła właśnie okres przed ząbkowaniem i wszystko wkłada do buźki a ślini sie przy tym bardzo więc takie śliniaczki to prawdziwy ratunek. Ponadto są eleganckie i estetyczne więc dodają małej uroku. Bardzo przydatne i w ciekawych wzorach.

Co ważne śliniaki mają zapięcia regulowane na 2 zatrzaski wiec będą z nami na dłużej. 

Pieluszki to niezbędnik każdej mamy a takie w eleganckim wydaniu przydadzą się jeszcze bardziej. Bardzo miłe w dotyku i nadal ładnie się prezentują po praniu. 

Bardzo piękny i idealny dla małego człowieka który rozpoczyna swoją przygodę z jedzeniem. W zestawie znajdziemy wszystko co jest nam potrzebne - talerzyk, kubek sztućce i miseczkę. Wszystko idealnie pasujące do małego dziecka. Do tego w pięknej kolorystyce z trwałym nadrukiem będzie służył nam długo.

Taki zestaw to będzie też piękny prezent.

My na razie wybiórczo piszemy opinie, bo wybiórczo testujemy :) 

Zawieszka do smoczka - co prawda nasza córcia jest antysmoczkowa nadal, ale tasiemka jest znacznie bardziej praktyczna niż taka, która dostaliśmy w prezencie. Tasiemka z canpol jest lekka, delikatna w dotyku nie ma ostrych zakończen. Zapięcie fajne, łatwe w obsłudze. Póki co nosimy przy smoczku, łatwiej też zlokalizować smoczek dzięki niej :) 

Króliczek - super opcja że sukienka jest zdejmowana. Królik towarzyszy małej od samego początku, świetnie nadaje się do comiesięcznych zdjęć dzięki czemu widać jak szybko rośnie dziecko. Bardzo fajny pomysł na prezent :) dobrze wykonany, nic się nie odprawa, nie jest niebezpieczne dla malucha. Przyjemny w dotyku material

Zestaw dwóch pieluszek - poza pierwszą obawą, że ciemna pieluszka będzie farbować inne rzeczy w praniu i straci kolor nie mogę powiedzieć nic złego. Pieluszki jednak NIE FARBUJĄ innych ubrań, nie odbarwiają się, nie tracą koloru. W zestawie są dwie pieluszki - jednokolorowa oraz we wzorki z misiami i napisami. Obie Są bardzo miłe w dotyku, nic się z nimi nie dzieje po praniu, suszeniu (również w suszarce bębnowej) oraz po prasowaniu. Myślę, że taki zestaw pieluszek śmiało można podarować w prezencie, bo wiadomo że pieluszek nigdy dość  ;) 

Mogę jeszcze powiedzieć na temat łyżeczki z zestawu obiadowego - super, nam się sprawdza przy codziennym podawaniu kropelek, Mała (6tyg) dobrze na nią zareagowała, przy innych łyżeczkach był niestety płacz. 

Króliczek przytulanka jest bardzo uroczy i bardzo spodobał się córce. 

Kubki są świetne do trzymania dla maluszka. Cudownie wyglądają i bardzo dobrze się z nich pije. 

Zestaw naczyń przecudownie wyglada  i świetnie się prezentuje. Nic z nim się nie dzieje po myciu w zmywarce. 

Smoczki świetnie wyglądają. Są porządnie wykonane i maja świetny kształt. 

Śliniaki świetnie wyglądają i chronią przed poplamieniem. 

Polecam każdemu idealny zestaw 💕

Króliczek

Bardzo łatwy w utrzymaniu czystości ( prany i nic mu nie ma), bezpiecznie wykonany( nie posiada żadnych małych elementów )...materiały z jakiego jest uszyty sa bardzo miłe i przyjemne w dotyku.

Smoczki

bardzo trwałe,idealnie dostosowane do buzi dziecka,grafika piękna i nie ściera sie.

Tasiemka

uwielbiam takie komplety,tasiemka piękna stanowi poniekąd ozdobę a przy tym spełnia swoje funkcje.bardzo dobrze trzyma się ubrania 

Kubki First Cup

jedne z lepszych jakich używamy.poręczne uchwyty pasują do ręki dziecka.Zamykanie rewelacyjnie wymyślone gdyż już nie trzeba się zastanawiać jak zakręcić by ustnik był pośrodku uchwytów...wszystko to za sprawą małej gwiazdki.

Śliniaczki muślinowe

One są tak piękne że wyglądają jak chusty pod szyję...więc można je stosować na dwa sposoby-jako śliniaczki i chusty...łatwe zapięcie nie rozpina się .

Pieluszki

bardzo dobrze chłoną,nie farbują,nie spierają się.

zestaw rewelacyjny.naczynia trwałe( nie rozbiły się podczas upadku) nadruki wytrzymałe.

Miseczka mimo małych rozmiarów mieści dużo dodatkowy ma plus ze jest dość głęboka i ma szerokie brzegi za które dziecko może trzymać miseczkę

Dwudzielny talerzyk jest świetny,sprawdza się u nas bardzo dobrze( córka lubi mieć np mus i naleśniki oddzielnie, albo mizeria i ziemniaki też muszą być oddzielnie) 

sztućce poręczne,wytrzymałe.Widelec w użyciu cały czas,łyżka służy bardziej do zjadania jogurtów i deserów.

Zestaw z kolekcji Bonjour Paris przetestowany i jesteśmy nim oczarowane! 

Kubeczki to u nas hit. Mały kubeczek 150ml bardzo dobrze sprawdza się u dziecka, które umie już trzymać w rączce. Dzięki takiej pojemności dziecko może go utrzymać samodzielnie i się napić. Grafika śliczna, kubek niekapek więc nawet jak spadnie to podłoga jest sucha. 

Talerzyki i sztućce z kolekcji Bonjour Paris są relaksacyjne pod względem wykonania i wzornictwa. Talerzyk z przegródkami i sztućce dla małych rączek. Córka sama próbuje nimi jeść. 

Śliniaczki są bardzo fajne. Miękkie, delikatne z cudownym wzorem. Bardzo się nam przydają na codzień kiedy buzia ciągle mokra podczas ząbkowania jak i podczas posiłków aby ubranka były czyste. 

Pieluszki muślinowe to chyba nasze ulubione pieluszki. Chłonne i przydatne w codziennym trybie dnia.

Zabawka króliczek - to nowy przyjaciel mojej córki podczas zasypiania. Bawi się długimi uszami, rękami i nogami króliczka aż w końcu zasypia. 

Tasiemka do smoczka oraz smoczki z kolekcji Bonjour Paris tworzą kwintesencje tej kolekcji. Smoczki silikonowe więc córka chętnie je ssie przed zasypianiem. Tasiemka jest lekka i dobrze grzyba kiedy przypnie się ją np. do ubranka. 

Cała kolekcja skradła nasze serca i polecamy ją każdemu maluchowi.

Zestaw obiadowy wykonany z super twardego tworzywa, ale zarazem nie jest ciężkie, aplikacje na talerzyku, kubku czy Sztućcach po kilkukrotnym umyciu nadal są w takim samym stanie, talerzy podzielony na dwa, co pozwala fajnemu rozmieszczeniu jedzenia. Sztućce mieszczą się w małych rączkach idealnie, jaki również kubeczek

Śliniaczki wykonane z bardzo miękkiego materiału ze  wspaniałą aplikacja, świetnie że są wykonane z materiału a nie plastiku.

Pieluszki również mieciutkie, nam przydają się na spacerze w ciepłe dni aby okryć synka bądź podczas karmienia

Kubeczki First Cup 

Świetnie trzymają się w małych rączkach, a gumowy ustnik bardzo mieciutki i wygodny dla małych buziek 

Króliczek świetna przytulanka z pewnością upodoba sobie go każdy maluch 

Cały zestaw zasługuje na bardzo wysoką ocenę i tak też go oceniam super produkty godne polecenia i posiadania 

Muszę zwrócić uwagę na jeden szczegół bo nie czytałam a myłam te naczynia w zmywarce i nadruk super się trzyma 

Zestaw Bonjour Paris dla mnie jest po prostu piękny i idealny dla małej księżniczki. 

Otrzymaliśmy : 

Muślinowe pieluszki w wielkości 70x70. Jedna jest ciemnoróżowa, a druga różowa z misiami. Są bardzo miłe w dotyku, po praniu się może minimalnie wstąpiły, ale po wyprasowaniu wróciły do swoich rozmiarów. U mnie nie zafarbowały nic co było prane razem. 

Smoczki w rozmiarze 6-18m to były nasze ostatnie smoczki i bardzo nad tym ubolewam, bo grafika ich jest super. Mają małą tarczkę, która idealnie dopasowuje się do buźki dziecka nie powodując podrażnień i zapewnia przepływ powietrza. Smoczki są symetryczne i przypominają kształtem spłaszczoną wisienkę. Wykonane z silikonu. Nie obciążają zgryzu i nie powodują wady wymowy. 

Tasiemka do smoczka idealnie się sprawdza, by nie zgubić smoczka i uchronić go przed upadkiem. Mają dobry klips i nie powoduje zniszczenia ubrań. Jest wytrzymała i można ją śmiało prać jakby się ubrudziła. Można też go wykorzystać do gryzaka.

Śliniak muślinowy - w zestawie mamy dwie sztuki. Wykonane z muślinu, są delikatne w dotyku, super się sprawdzają podczas ślinienia. Zapięcie jest na zatrzask - trzyma się solidnie. 

Butelka First Cup w dwóch rozmiarach 150 ml i 250 ml i piękną grafiką paryskich kotków i misiów. Są dobrze wykonane, świetnie trzymają się w małych rączkach. Mają miękki silikonowy ustnik, który się bardzo dobrze sprawuje podczas picia. Pokrywka nie powoduje, że wycieka z nich płyn. Jest to kubek niekapek. 

Królik - to teraz najlepsza przytulanka mojej córki, pięknie wygląda też jako dekoracja dziecięcego pokoju. Ma bardzo długie uszy, które moja córka lubi miętosić w buzi, bo teraz idą na 3 i 5 jednocześnie. Bardzo uroczo wygląda jak trzyma go za uszy i idzie ;) rozczula mnie ten widok. 

Zestaw naczyń. Talerzyk, miseczka, kubek i sztućce są wykonane z lekkiego i wytrzymałego materiału. Mimo już nie jednego upadku na szczęście są w całości. Sprawdzą się do samodzielnego jedzenia, są bardzo poręczne Grafika umieszczona na naczyniach przykuwają uwagę dziecka i pomagają w jedzeniu. Jest trwała i nie ściera się. 

Produkty z tej kolekcji są piękne i sprawdzą się jako prezent w odwiedziny do małego dziecka. Myślę, że rodzice i dzieci będą zadowoleni. Polecamy z całego serca.