Opinie testerek (kwiecień 2026) zestaw dla mamy

Pewnie gdzieś na forum są już opinie ale zapewne pojawią się nowe po testach

@Mamanatala jest genialny! :heart: Jest miękki, wygodny i serio można w nim chodzić cały dzień bez poprawiania co chwilę :joy: super trzyma biust :wink: po kilku godzinach użytkowania sprawdzałam na necie czy są takie czarne :joy:

To ja sprawdzałam czy są czarne już po pierwszym przymierzeniu

:white_medium_square:Biustonosz MumFit
Biustonosz jest fenomenalny :heart_eyes: o mamuniu jak on ładnie piersi zbiera :heart: magia!! Jestem zachwycona, nie spodziewałam się, że biustonosz do karmienia bez fiszbin może być tak fajny. Mięciutki, wygodny i pięknie prezentuje się pod bluzką. Nic nie prześwituje i sie nie odznacza :heart_eyes: Nieśmiało napiszę, że to jeden z lepszych produktów Canpol a na pewno taki którego nikt z konkurencji nie ma :heart:

Wnioskuje o kolor czarny i biały :grin:

:white_medium_square: Wkladki laktacyjne 3D
Nadal bez zmian mój faworyt. Zużyłam już kilka opakowań i jak dla mnie są to najlepsze na rynku wkładki. Super chłonne, cienkie i wygodne.

:white_medium_square:Laktator Power Pump
Laktator testujemy jeszcze ale obecnie mogę powiedzieć, że super ściąga pokarm. Jest ciuchutki i bardzo poręczny. Braku mi jednak jakiegoś porządnego etui na laktator.

:white_medium_square:Butelka Natural Shape
Buteleczka to nasza ulubiona, używamy codziennie. Świetny produkt, synek od czasu używania tej butelki przestał mieć problemy z brzuszkiem :heart:

Biustonosz jest mega ! Pięknie wygląda na piersiach jest mega wygodny , nie drapie nie podrażnia . Więcej kolorów napewno przydałoby się .mi się póki co mega sprawdza . Prałam go w pralce nic się nie stało . Jestem zachwycona . Wkładki używam od początku mojej przygody z macierzyństwem i będę polecać każdemu !

Laktator Power pump -
mialam stycznosc z innym butelkowym w 1 laktacji i ten butelkowy Canpola zdecydowanie wygrywa . korzystam z niego gdy mam wiecej czasu by go trzymac . na chwile obecną sprawdza sie bardzo fajnie, odciąga delikatnie ale skutecznie. maly, poręczny i latwy w czyszczeniu, dodatkowym jego plusem jest malo czesci. swietnie , ze byly reduktory w zestawie i miarka 🫶🏿

butelka natural shape -
uzytkujemy juz dluzszy czas dobre 2 miesiace i sprawdza sie super (w innych watkach i opiniach wyrażałam o niej zdanie) potrzymuje ze przeplyw rewelacyjny, latwosc czyszczenia , nasze ulubione❤️

biustonosz momfit -
zaskoczyl mnie swoją jakością bardzo na plus, wygodny bardzo i swietnie radzi sobie z wiekszym (sporym) biustem. super trzyma, nic nie wypada przy pochylaniu. mimo że bardzo mocno dobrany rozmiar to i tak radzi sobie z podtrzymaniem laktatora smart sense. fajne szerokie szelki ktore “nie wciskają sie w cialo. duzy plus za dodatkowe zapinki (mnie sie akurat nie przydaly) . plus za wykończenie co sprawia ze biustonosz sie nie przesuwa, dodatkowym atutem jest dosc gruby material i wkladki w nim co powoduje , ze nic sie nie przebija a to mega poprawia komfort.
pierwszy raz spotykam sie z biustonoszem ktorego " nie czuc na sobie” byl prany i na ten moment nic sie z nim nie stalo. jedyny minus -brak innych kolorow :frowning:

wkladki laktacyjne -
korzystam juz 3 lata i jak dla mnie sa spoko , cienkie , pakowane pojedynczo co ulatwia zabranie gdzies ze soba, jedynie bym w nich zmienila te oslonki( opakowania pojedyncze) bo w niektorych strasznie ciezko sie otwiera “przerywana linia” jest jakby zaklejona co czasem wkurza gdy na szybko chce ubrac. same wkladki super :slight_smile:

To ja mama pytanie do Ciebie. Bo jeszcze nie miałam okazji odciągać.Wyczytałam w instrukcji że ma 4 tolryby:

1. Stymulacja
  2. Odciąganie
  3. Laktacje
  4. Mieszany

I ten tryb laktacja podobno składa się z 5 cykli stymulacji i 1 cyklu odciągania. Jak to wygląda w praktyce? 1 cykl stymulacji to jak długo trwa? Tych 5 cykli jest pod rząd ?

powiem Ci ciezko jednoznacznie jeszcze sie na wszystko odniesc
ja mam wrażenie w odczuciu ze 3i4 sa bardzo podobne
nie jestem w sumie ekspertem w tym temacie bo sama jeszcze testuj i szczerze zamiast czytac opis ktory co to po prostu kazdy sprawdzilam i uzywam ten najbardziej " przyjemny dla mnie" raz lub dwa razy miałam 3 a tak to korzystałam z 2-3 razy z 4 i jakos najbardziej mi podchodzi. stopniowo zwiekszam moc i odciągam 20 minut na jedną piers
mam w planach jeszcze np 753 ale nie mam czasu narazie by bawic sie w butelkowy czesto
tyle na ten moment wiem
wychodze z zalozenia ze ma. to byc jakkolwiek przyjemne czy neutralne a nie bolec i tym sie kieruje uzywajac tryby. nie mysle nie licze nic poza czasem bo to odbijalo sie na ilości mleka

Rozumiem. Tak pytałam z ciekawości bo jeszcze nie miałam okazji odciągać :face_with_peeking_eye: mogłam to zrobić poprzedniej nocy ale znowu wolę to zrobić w dzień :smiley: bo w nocy człowiek jest nieogarnięty i nieprzytomny

1 polubienie

to popieram szczególnie 1 użycie lepiej w dzień świadomie:)
zawsze to lepiej ogarnac rozmiar lejka, dobrze dokręcić itp😀 a w nocy mozna usnac z laktatorem w rece🤣

Taaaa wiem coś o tym …. Albo być w mleku i sprzątanie na śpiocha

haha :rofl:
to mnie sie zdarzyło ale spać na siedzaco​:rofl::grinning: tyle ze z muszlowym to pol biedy :grinning:

1 polubienie

Do mnie paczuszka doszła 🩷
Wszystko czeka na testowanie w wakacje :palm_tree::sunny::cherry_blossom:

Jeśli chodzi o biustonosz - na ten moment moje spostrzeżenia są takie, że z racji tego że mam duży biust, a mały obwód pod biustem - nie jest idealnie dopasowywany. Wiadomo po porodzie ciało się zmieni, jestem ciekawa jak wtedy będzie pasował. A jakie Wy dziewczyny macie spostrzeżenia? :cherries:

2 polubienia

Na mnie biustonosz leży perfekcyjnie. W życiu bym nie pomyślała bo ja zawsze miałam kłopot z dopasowaniem biustonosza i używałam konkretnej firmy a ty takie miłe zaskoczenie

1 polubienie

Ja w biustonoszu od canpol czuję się jakbym kupiła go w najlepszym sklepie z bielizną gdzie dopasowała mi go brafiterka. Mam wrażenie, że nigdy nie miałam tak fajnego stanika. Ja jestem zachwycona

3 polubienia

No ja też uważam że wygląda profesjonalnie. Ciekawe jak będzie po noszeniu pod bluzkami i po praniu

1 polubienie

A laktator już przetestowałyście ? Ja tak :yum: chociaż używam takiego już od początku, bo dziewczyny tu polecały i kupiłam :yum: teraz mam zamienny drugi :melting_face: jak dla mnie genialny ! Uwielbiam go za to, że jest taki prosty w obsłudze, ma fajne tryby działania … a że u mnie non stop w użyciu to ogromny plus za baterie, która jest bardzo wytrzymała :battery:

1 polubienie

@Mamamalwi
Mój czeka dopiero na wakacyjne testy :sweat_smile::woman_feeding_baby:t2:

1 polubienie

Ja mam już przygotowanego do testów ale jeszcze nie było okazji …

2 polubienia

Laktator super zbiera pokarm
Cichy i latwy w obsudze ,różne tryby i moce pracy
jak za tę cenę wydaje się w porządku , plusem jest to że jest bezprzewodowy :wink:
Minusem ze trzeba go trzymać w ręce co nie jest wygodne natomiast jako “pomocniczy”, do ściągania między karmieniami małej porcji - sprawdza się super

Biustonosz MumFit mega wygodny, elastyczny, mieciutki
Tak naprawda nie czuc ze ma sie go na sobie :wink:

Wkladki laktacyjne 3d Bardzo dobre wkładki. Duże i bardzo chłonne;)

Wkoncu znalazłam Butelke idealna;)
Doskonale spełnia swoja funkcje antykolkowa, ladnie dopasowuje sie do buzki dziecka
Łatwa w czyszczeniu :slight_smile:
Ładnie sie prezentuje , nic nie przecieka , super jakosc wykonania :wink: Polecam :wink:

2 polubienia