jezeli masz mozliwosc to spróbuj mocno dociagnac szelki wtedy latwiej odpiac te miseczki bo na luzniej faktycznie ciezko
Podciagnelam, ale ze jest lekko za luzny pod biustem to cala miseczka idzie do gory ![]()
Ja po wzrost w kolejce nie stalam, wiec to pewnie dlatego, ale wydawalo mi sie ze piersi i obwod pod raczej mam standardowy ![]()
aaa ok no to juz nie wiem jak pomoc
ja na obwod daje najciasniej jak sie da ale miseczke moglabym miec wieksza
Widzę, że nie tylko mi przeszkadza, że sie sutki odznaczając w większości biustonoszy
my dorosłe baby na modzie się nie znamy jak to małolaty lataja bez stanika z sutkami na wierzchu ![]()
Haha tylko jakbym chodzila bez to sutek z pępkiem mozna pomylic ![]()
![]()
![]()
Mi też przeszkadzają widoczne sutki dlatego wolę jednak mieć staniki które maskują je, jakoś się krępuje tak chodzić. ![]()
A ostatnio chyba właśnie moda jest na noszenie bluzek bez staników by właśnie się odznaczały ale ja się nigdy na to nie zdobyłam ![]()
Ja sobie nie wyobrażam chodzić bez stanika nawet przed ciążą, mam wrażliwe piersi i by bardzo sterczały
dla mnie obciach jak było widac sutki
No ja też bym się nie odważyła. Raz że nie mam jakiś dużych a dwa że bym się źle czuła jakby ludzie się gapili
Niektórym chodzi o to, żeby się patrzeć. Jak byliśmy w Pradze to 90% lasek bez stanika
To my jak byliśmy na Ibizie, to tam panie miały taki styl że na takich klasycznych, publicznych plażach opalały się bez biustonosza, normalnie sobie po tej plaży tak spacerowały i w ogóle nie były skrępowane ![]()
a my nie przyzwyczajeni do takiego widoku, jednak troszkę czuliśmy się skrępowani
no ale tam wiele takich pań było, więc widać że po prostu tak to u nich wygląda ![]()
![]()
Tak, jak jeździłam za granicę to często kobitki opalają się toples bez krępacji i się nie przejmują
czy są faceci czy dzieci …. ale to chyba inna mentalność
Butelka Natural Shape
To jedna z najlepszych butelek jakich używaliśmy. Mój synek ma 7 miesięcy i przeszliśmy przez kilka różnych butelek, zanim trafiliśmy na tę idealną. Butelkę mieliśmy okazję testować już wcześniej w ramach testów w lutym i od tamtej pory używamy praktycznie tylko jej.
Synek dobrze ją akceptuje, nic nie przecieka, nie ma problemu z nieprawidłowo dokręconą nakrętką czy wylewaniem mleka. Przepływ jest idealnie dopasowany - mimo że ma 7 miesięcy, nadal używamy smoczków 3+. Butelka jest bardzo trwała, używamy jej intensywnie i nadal wygląda jak nowa. Nie zauważyłam, żeby pochłaniała zapachy.
Miarka jest bardzo dokładna, co dla mnie ma duże znaczenie, bo w innych butelkach zdarzały się przekłamania.
Biustonosz MumFIT do karmienia
Biustonosz jest wygodny i nie czuć go podczas noszenia. Biustonosz łatwo się odpina i zapina, a ramiączka po odpięciu nie plączą się, więc łatwo je zapiąć ponownie. Śmiało go można nosić po zakończeniu karmienia
Wkładki laktacyjne 3D
Używałam ich przez jakiś czas i mogę je śmiało polecić. Są delikatne i nie podrażniają skóry, a jednocześnie dobrze spełniają swoją funkcję. Nie przesuwają się w biustonoszu.
Z jednej strony fajnie że wkładki są pakowane osobno, więc można je bez problemu wrzucić do torebki i mieć pewność, że będą higieniczne. Ale korzystając tylko w domu chyba wolałabym żeby nie były pakowane osobno- szybciej można by było je założyć i nie wpływałyby tak na środowisko
Laktator PowerPump jest cichy, poręczny, dobrze opróżnia piersi. Mi się sprawdza na wyjazdy, bo na codzień używam SmartSense.
Butelka Natural Shape jest idealna. Pojemność 150 ml jest super na cały okres karmienia. Syn świetnie chwyta smoczek, łyka mało powietrza. Starszy też bez problemu zaakceptował zmianę z Lansinoh, która używał przez 2 lata.
Biustonosz Mumfit jest bardzo ładny, miękki i delikatny materiał świetnie się prezentuje. Osobiście wolę bardziej ścisłe obwody. I tutaj przy rozmiarze M miska jest super, ale obwód moglby być ciut mniejszy. Idealny dla mam KPI, zwłaszcza używających laktatora muszlowego.
Wkładki laktacyjne 3 d są bezkonkurencyjne. Klej świetnie trzyma przez cały dzień. Są bardzo chłonne ale przy tym cienkie. Materiał jest przyjemny w dotyku. Mimo, że już nie mam niespodziewanych wycieków to stosuje je cały czas, bo jednak te brodawki są nadwrażliwe i jak najbardziej funkcję ochronną też spełniają.
Laktator , idealnie pasuje stwierdzenie “maly ale wariat” . Jest idealnych kompaktowych rozmiarów, smialo mozna go ze sobą wszędzie zabrać, bo naprawde zajmuje niewiele miejsca , ale w tym małym formacie kryje sie naprawde mocny silnik
to jak on ciagnie to szalenstwo ! Nigdy wczesniej sie spotkałam sie z laktatorem , który ma aż tyle poziomów siły . No naprawde konkretny “odkurzacz” uwielbiam go . Swoją drogą przy tym jest cichy , hałas jaki powoduje jest naprawde do zaakceptowania i gdy corka juz spi to w ogole jej nie przeszkadza
To , ze jest niesamowicie uroczy jest oczywiste , ale muszę tez wspomnieć o tym aspekcie wizualnym. Te zlote wykończenie wyglada bosko . Wielkim atutem jest łatwość mycia i czyszczenia .
Butelka natural shape jest naszym nierozlacznym kompanem . Uwielbiamy ją za system odpowietrzania , ktory sprawia , ze smoczek sie nie zalamuje , za latwosc czyszczenia i to , ze przy korzystaniu z niej mała nie odrzuciła piersi , a bylo to dla mnie bardzo wazne .
Biustonosz to kompletna petarda ! Jest ultra lekki , delikatny u przyjemy dla skory i porzadnie wykonany . Jest bardzo wygodny ! Ogromnym plusem sa szerokie ramiączka i to , ze haftki sa tak sprytnie schowane .
Idealnie podtrzymuja laktator smartsense , ale co najwazniejsze swietnie sprawdza sie na codzien , bo dobrze podtrzymuje nawet duzy biust
mam nadzieje , ze powstanie tez w wersji czarnej .
Wkladki laktacyjne są bardzo chlonne , nie podrazniaja skory a to bardzo wazne , bo jednak w tym czasie pierso sa bardzo wrazliwe . Super , ze sa pakowane osobno ! Przez co sa bardzo higieniczne ![]()
Jeny dla mnie to by było mega krępujące, ja tak nie lubię ![]()
Biustonosz idealnie przylega do ciała, nie uciska . Ogólnie prawię nie czuję że go noszę, świetnie że są różne rozmiary do wyboru i można sobie dobrać do siebie.
Wkładki już testowałam super utrzymują się na swoim miejscu , nie wypadają z miseczki i są super chłonne.
Laktator będę testować w lutym jak pojawi się moje kolejne dzieciątko .
Butelka natural shape jest naszą ulubioną butelką , dzieciaki piją z niej bez problemu , jest idealna w utrzymaniu czystości. Smoczek butelki przypomina pierś kobiecą oraz system odpowietrzania jest na najwyższym poziomie.
Biustonosz jest idealny nie tylko dla mam karmiących
ma super przylegający materiał i dodatkowy łącznik do zapięcia w którym można sobie przedłużyć obwód. Naprawdę fajny i wygodny i do tego cielisty kolor który uwielbiam. Rozmiar tez zgodny z tabelą.
Już dzieliłam się opinią biustonosza ale powtórzę tu bo jestem nim zachwycona
zakupiłam sama XL , do testów również taki wybrałam ale później żałowałam bo dziewczyny pisały za zamawiają mniejszy niż kupowały i miały rację. Kilka kg poleciało w dół także zamówiłam sama L i obwód pasuje, choć miseczka już trochę mniej ale mimo wszystko jest moim top biustonoszem ![]()
Laktator mega prosty w użyciu, super na ratunek podczas zastojów gdzie ważne jest ukierunkowanie laktatora inaczej niż muszlowy. Ma bardzo ładny design , jest cichutki, za taką cenę bardzo w porządku ![]()
Nigdy nie miałam chyba w swoim życiu lepszego wygodniejszego biustonosza . Przy karmieniu idealny i liczę że sprawdzi się też po . Wkładki używam od pierwszej ciąży są super . Laktator piękny naprawdę uroczy design jestem zakochana ! Butelki mamy i uwielbiamy od dawna