Prosimy testerki, które otrzymały butelkę Natural Shape ze smoczkiem dwustrefowym do karmienia mlekiem mamy o podzielenie się w wątku opiniami o produktach.
Bardzo długo szukałam butelki idealnej - takiej którą wygodnie się trzyma, łatwo myje, z której dziecko chętnie pije, w której przepływ nie jest za wolny ani za szybki, a smoczek nie jest za miękki ani za twardy, w której odpowietrzanie działa bez zarzutu. Przede wszystkim jednak szukałam butelki z której mój synek będzie prawidłowo jadł i mleko nie będzie wylewało się bokiem.
Myślałam, że znalezienie takiej butelki będzie niemożliwe, a jednak Natural Shape spełnia wszystkie moje wymagania ![]()
Dzięki temu, że synek bez problemu układa usta w „rybkę” podczas karmienia butelką Natural Shape, a usta szczelnie obejmują smoczek to nie mamy problemów z bólem brzuszka, kolkami czy ulewaniem. Karmienie w końcu przebiega spokojnie, a synek się nie denerwuje, ponieważ butelka się nie zapowietrza.
Od kiedy dostaliśmy butelki do testów używamy już tylko ich. Synek je zaakceptował od pierwszego użycia ![]()
Butelki są nieco szersze niż większość dostępnych na rynku dzięki czemu wygodnie się je trzyma. Ale jednocześnie nie są za szerokie dzięki czemu mieszczą się w podgrzewaczu- nawet w przenośnym z którego korzystamy podczas wyjść.
Dla nas na początku idealna byla avent którą kupilismy bo jako jedyna sprawdzila sie orzy starszym, jednak z czasem okazalo sie ze faktycznie kazde dzieciatko jest inne i maluszek nie byl az takim ssakiem ktlry by sie dusil na innej butelce. zaczelam kupować rozne butelki w poszukiwaniu idealnej ale zawsze bylo cos “nie tak” albo nie taki przepływ albo “brzydko sie przystawiał” lub po prostu ulewanie nasilała. tak trafiliśmy na canpol natural, z poczatku miałam jedna ktora była w gratisie do laktatora❤️ wiec pierwsze próby z butelka zapowiadaly sie na strzal w dziesiątkę. synek przestal prężyć sie przy piciu, ulewanie sie zmniejszylo, bole brzuszka znikly i przede wszystkim zaczal pic spokojnie mleko a nie “na zawody” . podczas picia krztalt “rybki” był idealny, na początku pil z 0+ a z wkroczeniem w 3 miesiac dalam smoczek 3+ wiec uwazam ze polubil ją od początku. dla mnie na bardzo plus jest latwosc czyszczenia i praktyczny ksztalt .
z czasem dzieki zestawowi butelek zaczelam je testowac bardziej i na trudniejszym zawodniku (starszy syn) jako ze ma fazy buntow i uznawal tylko jedną butelkę
bylo to trudne. po kilku probach dal sie przekonać bo zazwyczaj nie akceptuje innej butelki z mlekiem niz ta “pierwsza ulubiona firma jego” ale udalo by sprobowac i swietnie mu poszlo, przeplyw 12+ idealny i krztalt rybki super wiec w naszym przypadku testy uwazam xa bardzo udane a butelki swietna robota w korzystnej cenie:heart:
podczas mycia/wyparzania nic sie z nimi nie dzieje, butelki nie przeciekaja wiec to tez bardzo na plus.
polecalam znajomej tą butelke i tez sie sprawdziła, była barczo zadowolona
poki co sprawdzają sie super a jak będzie dalej czas pokaze.
Butelka sprawdza nam się świetnie. Jest lekka ale solidnie wykonana. Łatwo się ją czyści, nie ma trudnych zakamarków. Szybko można zmontować butelkę i nie przecieka. Bliźniaki lubią z niej pić i nie zaburza nam to też karmienia piersią. Na razie używamy przepływu 0+ ale próbowałam też 3+ przy synku bo on jest bardziej nerwowy i daje radę. Już dokupiłam kolejne dwie, to mój faworyt z całej naszej kolekcji i cena też jest konkurencyjna ![]()
Butelki canpol natural shape to prawdziwy sztos . Zaczne troche od srodka , bo cos co mnie absolutnie kupilo to system odpowietrzania . Jest po prostu GE-NIAL-NY
smoczek sie nie zapada , nie splaszcza .
Uwielbiam to , ze szyjka jest szeroka , przez to latwo sie myje .
Byl taki czas , ze mala zaczela wybrzydzac przy probie podania piersi , bardzo mnie to smucilo , bo balam sie , ze "cos trace " po zmianie butelki na natural shape , wrocilismy do spokojnej zonglerki pomiedzy flaszka a piersia , co naprawde bardzo mnie cieszy .
Nadal prosze o rozowa wersje
przyjme kazdy mozliwy odcien rozowego ![]()
![]()
Buteleczki z tej serii są rewelacyjne 🩵 Smoczek dobrze imituje naturalne karmienie, dzięki czemu synek bez problemu zaakceptował butelkę. Duży plus za to, że butelki są antykolkowe – zauważyłam, że po karmieniu mały się mniej pręży
Plusem jest na pewno to, że łatwo się je myje i składa, nic nie przecieka, a jakość naprawdę na plus.
Korzystamy codziennie i jesteśmy bardzo zadowoleni 🩵🩵🩵
Butelek używamy w sumie od niedawna bo wcześniej mimo najmniejszego przepływu mój maluch się krztusił (jedyną butelką która była ok to avent z najwolniejszym przepływem) jednak no maluszek już trochę podrósł i teraz jak podaje mleczko to tylko w tych od Canpol
przede wszystkim dla mnie liczy się pierwszy wrażenie i tu wygladowo super się te butelki prezentują i są no po prostu ładne!
duży plus za to że smoczek przypomina pierś matki bo karmie piersią, ale czasem podamy z butli i nie mam obawy że mały odrzuci pierś, no i jest miękki i elastyczny ![]()
Kochamy tę butelkę , dla mnie zamiennik butelki z Lovi , sprawdził się u syna który nie chciał załapać żadnej butli . Dodatkowo łatwo dostępna w wielu sklepach
. I piękny design ![]()
Jesteśmy w trakcie testowania ale póki co jestem zadowolona bo mała mi już się nie krztusi
mogę powoli przechodzić na kpi ![]()
@Mamamamusia u nas identycznie 🩵 mój synek butelkowy, więc korzystamy z kilku naprzemiennie 🩵 te i te z Lovi mega nam się sprawdzają 🩵
Zakochaliśmy się w tych butelkach od pierwszego użycia ![]()
Doskonale spełniają swoją funkcję antyalkoholową, a przy okazji są ładne, wygodne i łatwe w czyszczeniu ![]()
![]()
![]()
Wielki plus za wyraźne oznaczenia miarki
moja mama nie musi specjalnie zakładać okularów jak przygotowuje mleko ![]()
Do niedawna wydawało mi się, że butelka Philips Avent to taki złoty standard i ucieszyłam, że syn ją zaakceptował. Miałam wrażenie, że niedokładnie przylegają wargi do smoczka, ale neurologopeda mówiła że jest ok i nie ma co zmieniać tej butelki. Ogromnie się cieszę, że dostaliśmy do testów butelkę Natural Shape. Po pierwsze teraz wargi pięknie przylegają do butelki. Syn je jednostajnie, nie odrywa się w trakcie. Nie musimy robić przerw na odbijanie. Wcześniej porcję mleka na 3 podejścia syn wypijał. Skończyło się też ulewanie. Połyka zdecydowanie mniej powietrza i przez to ma mniej gazów i problemów brzuszkowych.
Podoba mi się, że przez swoją budowę jest łatwa do umycia. Ma też piękny design.
Na prawdę świetna butelka.
O tak w porównaniu do philipsa super się myje ![]()
Zarówno młodszy jak i starszy korzysta z butelki Natural Shape. Brakuje mi, jakiegoś czytelniejszego oznaczenia rozmiaru smoczka, umieszczonego w widocznym miejscu. Bo tak to musiałam podpisać mazakiem, który jest starszego ![]()
Buteleczki przetestowane przez Dwójkę dzieci.
Po pierwsze- śą naprawdę wizualnie ładne.
Po drugie - łatwe w utrzymaniu czystości i lekkie.
Po trzecie.- fajnie że jest kilka pojemności.
Po czwarte- moje dzieciaki chętnie piją.z Nich mleko. Starszak na smoczku 12m+ a Mlodsza.obecnie jeszcze 0m+ ale będziemy niedlugo próbować szybszy przeplyw… u Mlodszej brak problemów z brzuszkiem także system antykolkowy na plus.
Jesteśmy bardzo zadowoleni. Na pewno buteleczki zostaną z Nami na dlużej.
Wkoncu znalazłam Butelke idealna;)
Doskonale spełnia swoja funkcje antykolkowa, ladnie dopasowuje sie do buzki dziecka
Łatwa w czyszczeniu ![]()
Ładnie sie prezentuje , nic nie przecieka , super jakosc wykonania
Polecam ![]()
Moim zdaniem to najlepsze butelki jakie miałysmy okazje z córka przetestować 🩷 przeplyw jest odpowiedni ani nie za słaby ani nie za mocny. Córka nie dławi sie podczas jedzenia gdzie było to dla mnie ważne, ponieważ gdy tylko zaczyna sie ksztusić innymi butelkami to od razu mam serce w gardle ![]()
![]()
Smoczek z butelki nie zaburzył ssania u dziecka dzieki czemu dobrze toleruje i butelke i pierś bez obawy o odrzucenie piersi!
Butelki Natural Shape
Genialne butelki dla maluszków. Jako mama KP zwracam dużą uwagę aby butelka była przyjazna karmieniu piersią i nie powodowała odrzucenia piersi. Butelki są piekne w swojej prostocie, łatwe do czyszczenia bo nie mają zbędnych zakamarków. Kolor beżowy piekny i uniwersalny.
Dzięki butelce Natural Shape mam pewność, że synek je ładnie, spokojnie i wolno a to ważne. Butelka jest lekka i poręczna, synek z łatwoscią sam trzyma butelkę podczas karmienia a z innymi tak nie było.
Wielki plus za różne pojemności i dodatkowe wymienne smoczki dla różnych grup wiekowych.
Butelka fantastyczna poproszę o takie same butelki w wersji szklanek
kawał dobrej roboty
Butelka bardzo fajna. Plus za to że jest dość szeroka przez co łatwo ją myć. Podarowałam ja koleżance w prezencie. Dziecko karmione naprzemienne, butelka nie zaburzyła odruchu ssania oraz idealnie układało wargi na smoczku. Smoczek też się nie zapowietrza co zmniejsza ryzyko kolek. Wszystko co producent pisze w opisie tej butelki to prawda
dodatkowe plusy za to że są 3 rozmiary więc dziecko może pić od początku do końca tym samym typem butelki bez konieczności zmiany
Butelki są wygodne zarówno dla mamy jak i maluszka, smoczek w niej pięknie imituje pierś, co jest bardzo ważnym aspektem u mam którym zależy rowniez aby móc przy podawaniu butelki zamiennie karmić piersią
jest łatwa w czyszczeniu, śliczny, delikatny design, przyjemny subtelny kolor ![]()
Wspaniale, że są dostępne różne rozmiary butelek jak i zamiennych smoczków, dzięki czemu można kontynuować korzystanie z tej butelki od najmłodszych do większych dzieciaczków, nie musząc zmieniać rodzaju butelki 🩵