Opinie testerek (luty 2026) butelka Natural Shape

Prosimy testerki, które otrzymały butelkę Natural Shape ze smoczkiem dwustrefowym do karmienia mlekiem mamy o podzielenie się w wątku opiniami o produktach.

1 polubienie

Bardzo długo szukałam butelki idealnej - takiej którą wygodnie się trzyma, łatwo myje, z której dziecko chętnie pije, w której przepływ nie jest za wolny ani za szybki, a smoczek nie jest za miękki ani za twardy, w której odpowietrzanie działa bez zarzutu. Przede wszystkim jednak szukałam butelki z której mój synek będzie prawidłowo jadł i mleko nie będzie wylewało się bokiem.
Myślałam, że znalezienie takiej butelki będzie niemożliwe, a jednak Natural Shape spełnia wszystkie moje wymagania :slight_smile:

Dzięki temu, że synek bez problemu układa usta w „rybkę” podczas karmienia butelką Natural Shape, a usta szczelnie obejmują smoczek to nie mamy problemów z bólem brzuszka, kolkami czy ulewaniem. Karmienie w końcu przebiega spokojnie, a synek się nie denerwuje, ponieważ butelka się nie zapowietrza.

Od kiedy dostaliśmy butelki do testów używamy już tylko ich. Synek je zaakceptował od pierwszego użycia :slight_smile:

Butelki są nieco szersze niż większość dostępnych na rynku dzięki czemu wygodnie się je trzyma. Ale jednocześnie nie są za szerokie dzięki czemu mieszczą się w podgrzewaczu- nawet w przenośnym z którego korzystamy podczas wyjść.

Dla nas na początku idealna byla avent którą kupilismy bo jako jedyna sprawdzila sie orzy starszym, jednak z czasem okazalo sie ze faktycznie kazde dzieciatko jest inne i maluszek nie byl az takim ssakiem ktlry by sie dusil na innej butelce. zaczelam kupować rozne butelki w poszukiwaniu idealnej ale zawsze bylo cos “nie tak” albo nie taki przepływ albo “brzydko sie przystawiał” lub po prostu ulewanie nasilała. tak trafiliśmy na canpol natural, z poczatku miałam jedna ktora była w gratisie do laktatora❤️ wiec pierwsze próby z butelka zapowiadaly sie na strzal w dziesiątkę. synek przestal prężyć sie przy piciu, ulewanie sie zmniejszylo, bole brzuszka znikly i przede wszystkim zaczal pic spokojnie mleko a nie “na zawody” . podczas picia krztalt “rybki” był idealny, na początku pil z 0+ a z wkroczeniem w 3 miesiac dalam smoczek 3+ wiec uwazam ze polubil ją od początku. dla mnie na bardzo plus jest latwosc czyszczenia i praktyczny ksztalt .
z czasem dzieki zestawowi butelek zaczelam je testowac bardziej i na trudniejszym zawodniku (starszy syn) jako ze ma fazy buntow i uznawal tylko jedną butelkę :face_with_peeking_eye: bylo to trudne. po kilku probach dal sie przekonać bo zazwyczaj nie akceptuje innej butelki z mlekiem niz ta “pierwsza ulubiona firma jego” ale udalo by sprobowac i swietnie mu poszlo, przeplyw 12+ idealny i krztalt rybki super wiec w naszym przypadku testy uwazam xa bardzo udane a butelki swietna robota w korzystnej cenie​:heart:
podczas mycia/wyparzania nic sie z nimi nie dzieje, butelki nie przeciekaja wiec to tez bardzo na plus.
polecalam znajomej tą butelke i tez sie sprawdziła, była barczo zadowolona
poki co sprawdzają sie super a jak będzie dalej czas pokaze.

Butelka sprawdza nam się świetnie. Jest lekka ale solidnie wykonana. Łatwo się ją czyści, nie ma trudnych zakamarków. Szybko można zmontować butelkę i nie przecieka. Bliźniaki lubią z niej pić i nie zaburza nam to też karmienia piersią. Na razie używamy przepływu 0+ ale próbowałam też 3+ przy synku bo on jest bardziej nerwowy i daje radę. Już dokupiłam kolejne dwie, to mój faworyt z całej naszej kolekcji i cena też jest konkurencyjna :+1:t2:

Butelki canpol natural shape to prawdziwy sztos . Zaczne troche od srodka , bo cos co mnie absolutnie kupilo to system odpowietrzania . Jest po prostu GE-NIAL-NY
smoczek sie nie zapada , nie splaszcza .
Uwielbiam to , ze szyjka jest szeroka , przez to latwo sie myje .
Byl taki czas , ze mala zaczela wybrzydzac przy probie podania piersi , bardzo mnie to smucilo , bo balam sie , ze "cos trace " po zmianie butelki na natural shape , wrocilismy do spokojnej zonglerki pomiedzy flaszka a piersia , co naprawde bardzo mnie cieszy .
Nadal prosze o rozowa wersje :grin: przyjme kazdy mozliwy odcien rozowego :sweat_smile::pray:

Buteleczki z tej serii są rewelacyjne 🩵 Smoczek dobrze imituje naturalne karmienie, dzięki czemu synek bez problemu zaakceptował butelkę. Duży plus za to, że butelki są antykolkowe – zauważyłam, że po karmieniu mały się mniej pręży :woman_feeding_baby:t2:Plusem jest na pewno to, że łatwo się je myje i składa, nic nie przecieka, a jakość naprawdę na plus.
Korzystamy codziennie i jesteśmy bardzo zadowoleni 🩵🩵🩵

Butelek używamy w sumie od niedawna bo wcześniej mimo najmniejszego przepływu mój maluch się krztusił (jedyną butelką która była ok to avent z najwolniejszym przepływem) jednak no maluszek już trochę podrósł i teraz jak podaje mleczko to tylko w tych od Canpol :grinning: przede wszystkim dla mnie liczy się pierwszy wrażenie i tu wygladowo super się te butelki prezentują i są no po prostu ładne! :wink: duży plus za to że smoczek przypomina pierś matki bo karmie piersią, ale czasem podamy z butli i nie mam obawy że mały odrzuci pierś, no i jest miękki i elastyczny :heart:

Kochamy tę butelkę , dla mnie zamiennik butelki z Lovi , sprawdził się u syna który nie chciał załapać żadnej butli . Dodatkowo łatwo dostępna w wielu sklepach :slight_smile: . I piękny design :slight_smile:

1 polubienie

Jesteśmy w trakcie testowania ale póki co jestem zadowolona bo mała mi już się nie krztusi :slight_smile: mogę powoli przechodzić na kpi :smiling_face:

@Mamamamusia u nas identycznie 🩵 mój synek butelkowy, więc korzystamy z kilku naprzemiennie 🩵 te i te z Lovi mega nam się sprawdzają 🩵