Opinie testerek (marzec 2026)

Wcześniej pisałam opinie o samej funkcji sterylizatora i powtórzę , że jest to super sprawa . Sterylizacja trwa 10 min , wystarczy wlać 170 ml wody i wstawiamy rzeczy. Mieszczą się dwie butelki i ja spokojnie dorzucam po bokach smoczki i jakieś małe rzeczy do sterylizacji. Super, że pokrywa ma rączkę i nic się nie poparzy. Aktualnie od kilku dni korzystamy z funkcji stałego podgrzewania . I jest to super sprawa, przez cały dzień i całą noc mamy włączoną tą funkcję , ustawioną na 37 stopni, dzięki czemu mamy zawsze podgrzaną wodę w butelce. Trzeba tylko pamiętać, że po 10 godzinach się wyłączy. Ale bardzo polecam i szczególnie w nocy , gdy trzeba szybko nakarmić maluszka. Jeżeli chodzi o tabletki do zmywarki to, również z nich korzystamy na bieżąco , super się rozpuszczają i domywają wszystko z polecenia dziewczyn wstawiam naczynia domowe plus butelki . Natomiast jeżeli chodzi o butelkę to również jest w użytku , super dopasowuje się do buźki , mała z niej nie ulewa , jest poręczna i wygodna.

Ekocertyfikowane tabletki do zmywarki

To chyba idealny moment na recenzję, bo właśnie jestem na końcówce opakowania i mogę już coś powiedzieć po konkretnym przetestowaniu!

Od dawna używam ekologicznych tabletek do zmywarki, bo staram się bardziej świadomie wybierać produkty do domu. I szczerze? Z eko tabletkami miałam różne doświadczenia - idea super, ale skuteczność często pozostawiała wiele do życzenia. Zdarzało się, że naczynia nie były do końca domyte, na szklankach zostawał osad albo garnki wymagały „poprawki”. Dlatego do tabletek od Canpol Babies podeszłam z ciekawością, ale też bez wielkich oczekiwań. I tutaj naprawdę ogromne zaskoczenie - dla mnie to w tym momencie TOP 1 :heart_hands:

Ta jedna mała tableteczka naprawdę robi robotę! Bez problemu domywa nawet mocno zabrudzone naczynia, zaschnięte resztki czy garnki po gotowaniu. Wszystko wychodzi czyste, świeże i - co dla mnie bardzo ważne - bez żadnego osadu na naczyniach. Szklanki są przejrzyste, talerze czyste, nic nie trzeba przepłukiwać ani poprawiać ręcznie. Najbardziej chyba zaskoczyło mnie to, że pierwszy raz przy eko tabletkach nie mam poczucia kompromisu między bardziej świadomym wyborem a skutecznością. Tu po prostu jedno i drugie się zgadza.

I najlepsze podsumowanie tej recenzji? Dzisiaj wybieram się do Rossmanna po kolejne opakowanie, bo naprawdę nie widzę sensu szukać dalej. Zostają ze mną na dłużej :heart:

Na recenzję po porodzie czekają:
Butelki Natural Shape ze smoczkiem dwustrefowym do karmienia mlekiem mamy
podgrzewacz ze sterylizatorem i lampką nocną 7 w 1

Tabletki do zmywarki to zdecydowany hit , nie czuć tego zapachu po otwarciu zmywarki, i jeszcze dobrze domywa i największy plus za ekologię . :smiling_face:

1 polubienie

Butelki Natural Shape- ogromne znaczenie ma dla mnie rodzaj smoczka w butelce ponieważ mimo przejścia na KPI w nocy karmię piersią i od 3 miesięcy udaje nam się trzymać taki system. Butelka nie oduczyła bliźniaków picia z piersi. Jest solidnie wykonana, są w użyciu non stop i codziennie wyparzane tradycyjną metodą wrzątku w garnku (jeszcze nie dorobiłam się sterylizatora na 10 butelek):sweat_smile: jeśli mam komuś polecić butelkę to będzie właśnie ta, w tej cenie lepszej nie znajdziecie.
Tabletki do zmywarki- poznałam je już jakiś czas temu i po zakończeniu opakowania kiedy wróciłam do zapasów tabletek z innej firmy typowo zmywarkowej poczułam tą chemię i duszący zapach że zmuwarki. Tabletki od Canpol są rewelacyjne, domywają naczynia bez zastrzeżeń i nie mają tego ciężkiego zapachu. Bez skrupułów myję talerzyki 3 latki w zmywarce.
Podgrzewacz 7w1- jeśli miałabym wybrać najpiękniejszy gadżet dziecięcy w kuchni to będzie on. Zecydowanie można go kupić oczami :star_struck: Podgrzewanie butelek jest szybkie i równomierne. Sterylizacja bardzo przydaje się do użycia na szybko w ciągu dnia, wrzucam parę rzeczy klikam i robi się samo. Za niedługo będziemy testować podgrzewanie słoiczków, jestem pewna że również sprawdzi nam się fajnie. Mega plus za rączkę do pokrywy podgrzewacza, miałam inny bez i notorycznie patrzyłam się ją ściągając :woman_facepalming:t2: Reasumując jak zawsze nie zawiodłam się testując wyżej wymienione produkty :blush:

Tabletki do zmywarki
Są cudowne, w końcu w zmywarce nie śmierdzi chemią a mimo to że są eko to potrafią świetnie domyć naczynia i nie pozostawiają osadu na zmywarce. Przy RD nie boję się myć śliniaków synka w zmywarce.
To produkt po który będę sięgać regularnie :heart:

Butelka Natural Shape
Testujemy je już od dłuższego czasu i są super, synek od razu je zaakceptował i tylko ich używamy.
Dobrze się je myje, bezproblemowo zakłada się smoczek na nakrętkę, a butelka się nie zapowietrza.

Podgrzewacz 7w1
Jest genialny :green_heart: czytałam o nim wiele pozytywnych opinii i w 100% się z nimi zgadzam. Ekspresowo podgrzewa butelki z wodą, nawet jak woda jest z lodówki. Świetnie sterylizuje, pomieści 2 duże butelki i smoczki, jest intuicyjny.
Zauroczyła mnie dbałość o detale - dołączona miarka, miarka na pokrywce i rączka na pokrywce. Tu wszystko jest przemyślane :slight_smile:
Lampka ma idealne natężenie światła.
Jedyny minus to brak możliwości skrócenia czasu podgrzewania słoiczków co przydałoby się na początku RD kiedy maluszek nie zjada całego małego słoiczka tylko kilka łyżeczek (podgrzewam pół małego słoiczka). Niedługo synek będzie jadł więcej więc nie będzie mi to przeszkadzało, ale teraz muszę pilnować żeby wyciągnąć słoiczek szybciej.
Najbardziej jestem zachwycona że podgrzewacz ma zaprogramowane różne tryby więc nie muszę sama pilnować czasu podgrzewania i zastanawiać się jak długo powinnam podgrzewać wodę czy słoiczek. A jak posiłek jest już podgrzany to podgrzewacz to sygnalizuje :slight_smile:

Przy pierwszym dziecku miałam podgrzewacz Neno, też taki prostokątny. I po miesiącu się go pozbyłam i teraz miałam taki mały na jedną butelkę.
Testy rozpoczęłam od sprawdzenia funkcji sterylizacji. I po pierwszym użyciu skończyłam z wrzątkiem. Dziewczyny na forum miały rację, że to mega wygoda. Koszyczek jest pojemny, akcesoria i butelki są czystsze, szybko potem schną. Tylko trzeba uważać co się wkłada. Bo zaraz zepsulam gryzaki :smile: ale była informacja, żeby ich nie sterylizować. Mam wrażenie że części zamienne od laktatora zużyły się szybciej. Teraz muszle wymieniłam po 2 miesiącach, a wcześniej po 3, a zmniejszyłam liczbę ściągan o 1.
Zdziwiłam się czasem podgrzewania słoiczka, ale rzeczywiście to jedzenie jest całe ciepłe. W obecnym podgrzewaczu muszę włączać go dwa razy, żeby było dobre.
No i mleko podgrzewane w 2-3 minuty. Hit.
Przydałaby się taka kartka w instrukcji, do powieszenia na lodówkę, z informacją ile wody do czego potrzeba :smile: bo tak to ciągle szukam.
Butelki są świetne. Podtrzymuje opinie,że brakuje im jedynie czytelniejszego oznaczenia rozmiaru smoczka. Na wielki plus jest objętość najmniejszej. Syn zaraz kończy 7 miesięcy i ciągle jest w użyciu. Zazwyczaj te najmniejsze mają 120 ml, u nas od dawna porcja to minimum 150 ml.
Tabletki najbardziej cenię za to, że naczynia i zmywarka nie mają później żadnego zapachu a jednak są czyste.

1 polubienie

Odnośnie tej kartki z instrukcją ile wody do jakiej funkcji w sterylizatorze/podgrzewaczu to się zgadzam bo też ciągle sprawdzałam na początku. Teraz głównie korzystam z dwóch funkcji i już wiem ile wody , choć czasem i tak mi się zdarzy wlać na oko.

2 polubienia

Tabletki do zmywarki
To nasze koljne opakowanie. Kolejne testy które wychidza mega pozytywnie :blue_heart: Tabletki ładnie domywaja naczynia. Nie pozostawiaja niefajnego zapachu. Jesteśmy mega zadowoleni. Kupilismy kolejne opakowania na zapas.

Butelka
Obecnie Nasz numer 1 :blue_heart: Mała ładnie pije. Nic nie wycieka. Ładnie już sama chwyta tą buteleczke. Ten smoczek dwustrefowy naprawdę fajnie się sprawdza. Karmienie jest ciągle, nie dzieje sie nic ze smoczkiem co mogloby je zaklócic. Nie ma żadnych problemów brzuszkowych. I do tego wszystkiego buteleczka bardzo ladnie sie prezentuje.

Podgrzewacz 7w1
Bez podgrzewacza nie wyobrazam sobie funkcjonowania. Jest naprawdę suoer wykonany. Naiczesciej korzystaliśmy z funkcji sterylizacji - na szybkie strrylizowanie w ciagu dnia idelany. Jak musielismy przygotować mleko to tez ekspresem. Tajie urzadzenia to wybawirnie. Kilka funkcji w jednym :blue_heart:

1 polubienie

Butelki Natural Shape
Karmię córkę piersią, dlatego trochę obawiałam się, czy zaakceptuje butelkę na szczęście nie było żadnego problemu. Smoczek jest miękki i ma kształt zbliżony do piersi dzięki czemu nie było problemu z karmieniem.
Butelka jest wygodna w trzymaniu i bardzo łatwo się ją myje. Bardzo polecam .
Tabletki do zmywarki
Używam tylko ich i naprawdę nie zamieniłabym ich na żadne inne. Bardzo dobrze domywają i są u mnie numerem 1
Podgrzewacz ze sterylizatorem
Bardzo ułatwia mi codzienność przy córce, jest prosty w obsłudze szybko podgrzewa mleko i super sprawdza się też przy sterylizacji . Dużym plusem jest lampka nocna , polecam każdej mamie. :heart:

Butelki Natural Shape ze smoczkiem dwustrefowym do karmienia mlekiem mamy
Używam ich codziennie przy moim noworodku i jestem bardzo zadowolona. Karmię piersią, ale podaję również odciągnięte mleko oraz mleko modyfikowane i butelki sprawdzają się u nas świetnie. Smoczek jest dobrze dopasowany, maluszek chętnie z niego pije, a karmienie przebiega spokojnie. Butelka jest wygodna, łatwa do mycia i bardzo praktyczna na co dzień. Zdecydowanie polecam mamom, które łączą karmienie piersią z butelką! :heart:

Podgrzewacz ze sterylizatorem i lampką nocną 7 w 1
Jestem bardzo zadowolona z tego podgrzewacza. Przy noworodku korzystam z niego praktycznie codziennie. Najbardziej doceniam szybkie podgrzewanie mleka oraz szybką sterylizację - ogromna wygoda, szczególnie gdy maluszek jest głodny i liczy się każda minuta. Lampka nocna również jest świetnym rozwiązaniem podczas nocnych karmień. Kilka funkcji w jednym urządzeniu naprawdę ułatwia codzienność. Zdecydowanie polecam każdemu rodzicowi! :heart:

Najbardziej niepozorne były tabletki do zmywarki a finalnie też zrobiły na mnie dobre wrażenie. Naczynia wychodzą czyste bez nieprzyjemnego zapachu czy osadu, a przy dzieciach zmywarka i tak pracuje u nas niemal bez przerwy :rofl::smiling_face: