Ostrzykiwanie Czworoboku Michaelisa w porodzie

Jestem w szoku, nigdy o czymś takim nie słyszałam ;p aż boje sie pomyśleć o czym jeszcze nie wiem.... ;p Jakie są jeszcze mało znane techniki...

strasznie wyglada podobo straszne nie jest ale nie kazda polozna przeszkolona z tej techniki

Właśnie mimo wypełnienia dokumentów i podpisania tam tych zgod czy coś tam jest i tak człowiek jeszcze 5 razy zdanie zmieni pewnie. 

Lauraq oj tak wszystko się może zdarzyć i choć można być pewnym,że chce się zastosować pewne procedury to co do czego te zdanie można bardzo łatwo i szybko zmienić . W sumie kobieta zmienną jest to czemu nie :-D

Ewula91 U mnie teraz koleżanka cc w czasie porodu miała i nie było czasu na wywiad tylko dali znieczulenie.

Jak akcja jest szybka to od razu nie patrzą na nic. Przecież jak np kobieta przyjeżdża bo dzidziuś się słabo rusza i się okazuje że tętno słabe to ani dokumenty ani plan porodu. Nic się nie przyda wtedy. Ja ostatnio wgl jeżdżę w samochodzie z torba podręczna do porodu bo a nóż mnie złapie gdzieś 

Lauraq ja z torba tez wszedzie od 36 tygodnia jezdzilam a jak wychodzilam do parku to zawsze mialam przy sobie mala torebke z koszula do porodu, klapkami i lizakiem :) - jakby mnie wzielo a maz pozniej dowiezie

Kurcze to ja taka zapobiegliwa nie byłam 😊ale już torbę zaczęłam pakować bo skurcze coraz częściej są ,więc różnie to może być

Kosiaszka, wow, ja to daleko nie chodziłam od domu, więc nic z sobą nie nosiłam. 3 tygodnie przed pojechałam do rodziców, a to prawie 200km to zabrałam obie torby.

No ja też właśnie od 36 tyg jakoś zaczęłam zabierać. Mąż ma już kartony przygotowane w razie dowozu czegoś do szpitala . Torby popakowane. Jeszcze przekąski i gotowe.

Ja już też spakowana, ale nie mam koszuli do porodu jeszcze więc to mi zostało i jakieś jedzonko :D 

To już też Mazia spokojnie "śpisz"

Mazia a koszule do porodu to taka jednorazowa kupujesz czy zwykła bawelniana

Nati chyba lepiej jakiś większy t-shirt którego nie będzie Ci żal wyrzucić, bo to mimo wszystko nie unikniesz tego że będzie pochlapany wydzielinami. 

Nati jakąś zwykła kupię, najtańsza którą mogę zaraz wywalić po

Ja kupiłam na szmatkach jeszcze za 1zl. 

W poprzedniej ciąży też tak zrobiłam za 4zl pamiętam miałam koszule. Teraz też taki miałam zamiar,ale no czekam aż mnie lekarz wypuści z domu w końcu

Ja kupiłam jakieś tanie z allegro, ok 30zł, ale u mnie skończyło się cc, więc koszula pozostała w dobrym stanie, bo nic tam się wielkiego nie zdarzyło jeszcze na sali.

Ja zabieram koszule taka juz wynoszona z 1 ciąży. Nue będzie żal wyrzucić 

Kazdy plan jest super. Lepiej właśnie tanio bo to nigdy nie wiadomo co i jak i trzeba się nastawić że może pójść do kosza a taka za 100 to byłoby szkoda �