No ona po porodzie się do niczego juz nie nadaje, a prać jej tam nigdy nie będzie. Krew ciężko schdozi, wiec lepiej najtańszą i najgorszą mieć
To ja też tak zrobię właśnie bo szkoda kasy wydawać
Pewnie Nati bo tak jak dziewczyny piszą nie będzie szkoda wyrzucić 🙃
Ja za swoją dałam jakoś ponad 60 zł ale mam wypraną i nie ma śladów, także do 2 porodu się przyda. Na szmatkach nigdzie nie znalazłam, jedynie taką do karmienia. Ale można też w jakiejś koszuli męskiej większej, ma guziki z przodu to też do kangurowania będzie dobra.
Oj z tymi torbami to ładnie miałyście :D ja nie pamiętam w którym tyg pakowałam, raczej przed 36 ale trzymałam w domu. Jak gdzieś jeździłam to bez niczego, tylko z segregatorem ciążowym. I w sumie na tydzień przed terminem przestałam jeździć bo mi wszyscy w koło powtarzali, że już ryzykuję, ja tego tak nie czułam ale faktycznie przemówili mi do rozsądku i zostałam już w domu.
No właśnie muszę znaleźć coś taniego co mi szkoda nie będzie,ale rozpoznanego bo jakoś trzeba leżeć potem dwie godziny z przystawionym maluchem. Ja to już w połowie spakowana. Jak mnie boli brzuch to córka leci do torby i krzyczy,że dzwonimy po ijo ijo i torbę mam zabrać �
Ja chyba wybiorę się do lampa może będzie jakaś nowa za 5 zł 😂☺
Jak chcecie koszule męska jakąś to pamiętajcie żeby była faktycznie długa bo brzuch podnosi przód i conieco świeci na cały szpital 🙂
Lauraq dokładnie ja w 1 ciąży troche za wczesnie kupiłam i pozniej jyz nie przymierzalam i się lekko w szpitalu zdziwiłam jak byla krótka
Hahah no tak to juz tzreba kupić naprawde długą D:
😂 no tak trzeba już patrzeć mega długa 😂
Jak wam na ktg wychodzą skurcze to są to orzepowiadajace czy już takie faktycznie tuż tuż ?
Lauraq chyba zależy od natężenia skurczy one się znają to chyba wiedzą bo przecież skurcze braxtona pojawiają się już po 20 tyg ciazy
Nie wiem w sumie ja z córką miałam na poziomie 90% a ich nie czułam tylko twardy brzuch ciągle. Potem jak rodziłam to na poziomie 30-40% były bardzo bolesne. Ostatnio miałam 50% jakoś to też czułam tylko lekkie napięcie macicy
Tam też widać na wykresie im mocniejszy skurcz tym ta "błyskawica" jest większa. Kiedyś właśnie położna mi tłumaczyła ale itak nic z tego nie rozumiałam hehe
Js pamietam ze zaczelam rodzic mialam straszne skurcze a polozna sie dziwila ze to mnie niby boli bo na ktg nie bylo chyba widac skurczy. Dopiero jak mniee zbadala to widziala ze porod postepuje
A to widać procentowo na ktg ciekawe nawet nie wiedziałam ☺
a czy może tak być że są skurcze na ktg a się ich nie czuje
Ciekawe od czego to jest zależne że skurcze są a ich na ktg np nie ma, albo ja miałam skurcze a ich nie czułam a się pisały.
Nati widać bo jest taki wykres i w sumie jak wyik to widzisz,a le ja w szpitalu miałam tak ustawione ktg , że widziałam wyniki. Teraz mi wszystko zakrywali bym nic nie widziała
Ja akurat widziałam wyniki ;)