Woow Kinga To sporo udaje się Wam odkładać:)
Ja np w ciąży mniej ubrań kupowałam i dalej mniej kupuje, na zakupy po obejrzeniu gazetek:)
Woow Kinga To sporo udaje się Wam odkładać:)
Ja np w ciąży mniej ubrań kupowałam i dalej mniej kupuje, na zakupy po obejrzeniu gazetek:)
my mamy skarbonkę na początku dużo było tam wrzucane ale ogólnie to teraz czasem jakaś resztę z zakupów bo my bezgotowkowi
Staram się sporo odłożyć co miesiąc,,
kupuję to co najpotrzebniejsze, mąż robi zakupy spożywcze raz na tydzień,
raczy dla dziecka szukamy na promocjach, siedząc w domu na macierzyńskim jakoś nie potrzebuje dużo rzeczy dla siebie ;)
Kinga rzeczywiście imponujące odkładanie ;)u nas były skarbonki niewyciagalne z blaszki , tam jeszcze przed ciążą zbieraliśmy. I przyznam że na wakacje przez rok się udało. Jednak szalenie trudno wrzucić teraz, gdy wydatków jest potrojona ilość
Femka masz rację, ja zawsze szukam produktów z promocji ale jednak żeby były też dobrej jakości a mąż kupi najdroższe byle tylko z listy skreślić:D
kupowanie sezonowych ubrań po sezonie sprawdza się w moim przypadku tylko dla mnie czy męża, dla dzieci ciężko trafić z rozmiarem jaki będzie nosić. Przynajmniej narazie jak jeszcze szybko rośnie, ale potem znowu jak starsze będą to pewnie będą chciały mieć modne ciuchy na bieżąco.
a ja właśnie trafiam jakiś ostatnio z dzieciakami, w tamtym roku kupiłam kurtkę zimową i w sam raz jest na tą zimę a kosztowałam chyba 20 kilka złotych
Ja staram się robić podobnie jak MojeM- robię listę zakupów i jedne duże zakupy raz w tygodniu, a tak to dokupuję tylko pieczywo i świeże owoce i warzywa. Wiadomo, czasami też kupi się dodatkowo jakąś głupotkę, na którą mamy ochotę, ale mam wrażenie, że robiąc jedne duże zakupy o wiele więcej się oszczędza.
Ja założyłam bratanicy konto, co miesiąc wpłacam określoną sumę pieniędzy, do tego mam własną ochronę „jakby co”.
No i czy oszczędzaliście może w kruszcach?
https://mennicamazovia.pl/monety-bulionowe.html
Pytam bo zastanawiamy się nad zainwestowaniem w monety bulionowe :)
ja tez staram się raz w tygodniu ale wszystko kupić, a mąż tylko dokupuje chleb codziennie rano
Ja zimowe rzeczy też kupuję z wyprzedaży, zawsze uda mi się trafić z rozmiarem, więc jest duża oszczędność.
Ja nie inwestuje w kruszcach , monetach itp. Jakoś nie mam przekonania wolę po prostu gotówkę
Ja na zakupy staram się chodzić z listą, wtedy kupię mniej rzeczy “niepotrzebnych”. Poza tym korzystam z promocji i chemię, pampersy itp. kupuję na zapas jeśli są w promocji- z czasem się zużyje, a dużo można zaoszczędzić dzięki temu.
Sprzedaje i kupuje na vinted , zawsze można coś sprzedać za małego i kupić coś nowego
To prawda też lubię w ten sposób korzystać z Vinted
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.