Ja tez polecam
w ciazy go odstawilam i oddalam mamie, ale po ciazy zamierzam wrocic do stosowania. Mam jasniejsze wlosy i tez daje rade ![]()
A jaki macie model ? ![]()
Ja mam stara z 2020-model 9000
Depilator PHILIPS Lumea 9900 IPL BRI977/00 SenseIQ Czujnik SmartSkin
No to ja mam ten sam i byłam z niego zadowolona
po ciąży od nowa wracam do niego ![]()
A te nowsze modele wiadomo czym się różnią poza ceną? ![]()
Ja ten co mam to wykrywa odcień skóry a ten starszy to nie wiem czy to ma no i można ładować w trakcie + jest aplikacja
To ja mam chyba starszy, tu sobie ustawiasz sama poziom do odcienia skory. Appka i ladowanie jest tak samo
A jaką masz serię ? Na tym jest napisane ![]()
Oj trzeba przeczekać chyba jedyna opcja
Ja chodziłam na kilkanaście zabiegów laserowej depilacji i bardzo polecam. Depilowałam bikini, pachy i nogi od kolan w dół. Efekt jest i się utrzymuje. Chciałam iść w zeszłym roku po paru latach na takie odświeżenie ale zaszłam w ciążę i nie mogłam.
Też używałam Philips Lumea przed pierwszą ciążą i mogę polecić. Teraz już od 3 lat leży w szafie, bo bałam się używać takiego sprzętu w czasie ciąży i karmienia piersią, ale jak już wykarmie drugie dziecko to zacznę znów się wyświetlać. Mam wrażenie, że włoski na nogach i pod pachami do tej pory są rzadsze i mniej widoczne. Za to w okolicach bikini włoski wróciły z pełną mocą o to dość szybko, na te okolice może zrobię w przyszłości zabiegi depilacji laserowej u kosmetyczki, żeby mieć spokój na dobre.
Ja korzystałam parę lat temu z depilacji laserowej laserem LIGHT SHEER® DUET™. Miała kilkanaście sesji ale efekt jest super. Bikini i pachy gładkie a nogi pojedyncze włoski są które depilują raz na 3 tygodnie. Nie należy to do najtańszych rozwiązań ale efekt jest i spore ułatwienie. Na wakacjach nie muszę myślę o bikini co 2 dni i podrażnionej skórze.
A pamiętasz ile płaciłaś za takie zabiegi?
Też mam lumea i zaczęłam przed ciażą używać ale zdążyłam tylko kilka razy. Podczas ciąży nie używałam a teraz karmię i chyba też nie powinnam jeszcze używać.
Zależy od obszaru ciała. Bikini plytkie i pachy to około 220zl a nogi od kolan w dół to ok 250 chyba . Już nie pamiętam ale coś koło tego
I co ile czasu to trzeba robić?
Mówią że nimy minimum 3 razy. Takie sesje są co 6-8 tygodni kiedy włos jest w fazie wzrostu.
Mi 3 sesje w odpowiednich odstępach nie wiele dały. W sumie to była chyba ponad 10 razy albo coś koło 10. Ale to też wszystko zależy od karnacji ciała, koloru włosów czy ich ilości. Jedno chodzą mniej inni więcej. Trochę to kosztowało i sie nachodziłam ale efekt jest super i nie żałuję bo teraz mam spokój