Ozdoby na tort dla dziecka

Ja niestety nie pomogę, jedyne czym ozdabiam to owoce :o

Ale Aneczka robi cuda to pewnie podpowie :) 

Dziewczyny czy może same zdobilyscie torty dla swoich pociech? Macie jakieś sprawdzone sposoby albo sklepy gdzie można kupić gotowe cukrowe dekoracje? Na dekoracje z ulubionych bajek, gdzie uzyłabym poprostu figurek np. z psiego patrolu czy świnki pepy moja córka jest za mała :) Chce zamówić córce zwykle ciasto wykonczone na biało i sama go udekorować. Ceny w cukierniach mnie przerażają...

Aneczka faktycznie to nasza znawczyni wypieków :D 

Ja wiem ze na allegro można kupić różne ozdoby, a jak ktoś ma zdolności manualne to np w supermarketach można kupić lukier plastyczny i samemu coś zrobić :D

Kosiaszka może spróbować na allegro zamówienia na pewno jakieś cukiernie ☺ spróboj tez wygoglowac sposoby na masy cukiernicze 

Też widziałam na allegro różne ozdoby jakieś płatki może tam zerknij :) 

Faktycznie ceny w cukierniach to kosmos a z racji tego ze ja jestem anty talent do tego rodzaju rzeczy to place 80 zł za kg tortu :D ale starszy synek już jest wymagający hehe

Boje sie troche zamawiac niepsrawdzonych bo pozniej ozdoby beda wygladac jak czasami rzeczy z alli express na zasadzie zdjecie vs rzeczywistosc :)

Polecam allegro, zamawiałam już duzo rzeczy i nigdy nie przyszedł ""niewypał". Piekne perełki, posypki, figurki cukrowe, oplatki na tort, kwiatki waflowe, brokaty jadalne w spray, pisaki do ciasta. Ja tortów nie piekę ale można zamówić czysty z masy cukrowej w jakimś kolorze i wlasnie udekorować. W intermarche u nas można kupić gotowy wysoki biszkopt i jedyne co do nas należy to zrobić masę i poprzekładać, dekoracją z allegro i super wychodzi.

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa :) za znawczynię się nie uznaje. Bardziej samouk hehe no ciągle coś tam uczę się nowego i kombinuje :p

Ja to wszystko sama robię ;) nie zamawiam gotowców. Jedynie raz zamówiłam opłatek na tort i lukier plastyczny. A ostatnio jak chciałam figurki na torcie to z Kinder niespodzianek wykorzystałam 2 pieski z psiego patrola. Bo jak zobaczyłam ceny figurek cukrowych lub plastikowych to troche się przeraziłam.

Jeżeli chodzi o ozdoby to robię z czekolady albo czekolady plastycznej w zależności co chce mieć. Jak chce mieć jakiś kolor to czekolada z barwnikiem. Używam jeszcze pisaków. A tak to drobne słodycze bądź owoce. Posypki cukrowe rzadko używam. Mam ale.jeszcze ani razu nie używałam. ich a kupiłam w Biedronce.

aneczka a podrzuciłabyś może linki jaka ta czekolade plastyczna zamawiasz ?  Ja jestem beztalencie kulinarne ale jestem bardzo manualna wiec z rzezbieniem, lepieniem i malowaniem sobie poradze - podejrzewam ze mozna to porownac do twoerzenia z modeliny. Ja tez jak zobaczylam cene figurek cukrowych to sie przerazilam :)

ja do pieczenia tez sie nie nadaje ha ha  

Aneczka czekolada plastyczna nie słyszałam gdzie kupujesz/

O a co to za czekolada ? Chyba coś jak masa lukrowa ?

Ładne ozdoby widzę często w Piekarni pod telegrafem. U mnie dodatkowo w delikatesach są , ale to rzadkość , zależy od sklepu.

Na allegro są figurki cukrowe i różne ozdoby, ja też kupowałam jak robiłam torty na zamówienia chrziny czy komunię. Są fajne i tańsze niż stacjonarnie.. 

Masy cukrowe do obkładania też chociaż ładnie to wygląda ja osobiście nie lubię tego smaku 

Prawdę mówiąc nawet nie wiedziałam że takie gotowe figurki na tort można kupić :D 

Aneczka Twoje torty są na prawdę piękne :) 

paatka mozna a na torty na starszych dzieci moja siostra poprostu wykorzystuje figurki, ktorymi dziecko sie bawi :) raz zdobila psim patrolem raz swinka pepa :) - jej syn chetnie pozyczal na dekoracje swojego tortu

Patka dziekuje bardzo ;) 

Dziewczyny czekoladę plastyczna robię sama. Na 100 g gorzkiej czekolady daje 3/4 łyżki płynnego miodu. 

podgrzewasz w kapieli wodnej ?

A masę cukrową też robisz? 

Kosiaszka tak podgrzewam w kąpieli wodnej.

Aneczka jeszcze nie robiłam ale planuje spróbować. Z masy cukrowej potrzebowałam na tort z okazji 2 urodzin córeczki ale.mialam mało czasu i sama z nią plus średnio się czułam to postanowiłam kupić żeby szybciej poszło przygotowanie tortu

Tylko do masy cukrowej musi być pięknie wyprofilowany tort