podobno w anglii wogóle takich badań nie robią
ja nie miałam problemów, żeby lekarz mi jakiegoś badania nie zrobił
nie miałam tego badania robionego a mówicie że około 35 - 36 tygodnia powinnam mieć, więc co - mój lekarz o tym nie wiedział, że takie badanie powinnam mieć zrobione?
dziwne, przeciezod tego zalezy bezpieczenstwo dziecka
U mnie zaczyna sie jutro 38 tydzien i dzisiaj mialam robione… Babka do mnie ze trzeba tydzien czekac a ja jak tydzien jak moge urodzic niedlugo… To kazala zadzwonic w piatek moze juz beda wyniki
38 to trochę późno jak na to badanie, no ale to zależy od lekarza.
ja mialam w 36 z tego co pamietma
Lekarze powinni pilnować aby cieżarne kobiety kiertować na to badanie, no chyba ze podchodzą że sie ewentualnie poda antybiotyk i będzie wszystko ok.
to badanie jest jednym z najważniejszych…
to badanie jest może i wazne ale jak widać nie każdy lekarz na nie kieruje.
no tak badanie jedno z najważniejszych, ale lekarze trochę zaniedbują niektóre mamy i im nie zlecają. u mnie w szpitalu to się dziwili dlaczego tego badania nie miałam robionego
ja mam kolezanki i pytam czy robily te badanie to wiekszosc mowi ze lekarz im nie zlecil go , dziwi mnie to
jak nie ma się tego badania to podają antybiotyk a po co sobie i dziecku szkodzić ![]()
bo to nie jest wymagane w większości szpitali
u mnie lekarze zlecają to badanie
ja miałam robione dwa czy trzy razy je.
elzbieta a czemu tyle razy… Ja wlasnie jutro odbieram wyniki i mam nadzieje ze beda dobre
ja dzisiaj odbieralam wyniki na paciorkowce i na cale szczescie wszystko jest ok
u nas tylko raz w ciąży robią to badanie
nsjwazniejsze ze wyniki wyszly dobrze wiec nie ma co sie martwic