elzbieta ygadya sie podcyas porodu podaja antybiotyk zeby dzieco sie nie zarazilo
zgada sie mnustwo tego jest ale naszcześie sa badania które potrafią wykryć
to prawda teraz tego tyle jest że aż za głowe mozna się złapać. Gdy moja mama nas rodziła tylu badań się nie robiło co teraz.
dzieki temu można wiele malenstw uratować i wyleczyć
moja mama tez mi mowi ze za jejj czasow tego nie bylo z roku na rok coraz wiecej badac trzeba robic
pewnie ze tak, teraz w razie czego mozna leczyc sie w ciazy by zdrowe dzieci rodzic, ale i chorob przybylo pewnie niz za czasow naszych rodzicow
po 35 tyg robi sie to bar=danie ja musze teraz jak bedze na wizycie przypomniec mojej lekarce
ja to badanie miałam robione. Ale przez to że chodziłam do lekarki prywatnie to za wszystkie badania musiałam płacić
Ja miałam robione badania przed porodem i dzięki temu uniknełam podania antybiotyku
Nosicielstwo tych bakterii jest dość powszechne. Sama obecność paciorkowców w organizmie nie oznacza jeszcze choroby. Ryzyko przeniesienia paciorkowcow z matki na dziecko to ok 70%
ja chyba miałam wcześniej robione niż w 35 tyg
ja nei pamietam kiedy miałam to badanie
J również nie pamietam kiedy miałam robione to bar\danie. Musiałabym chyba w nich poszperać aby sobie przypomnieć.
na paciorkowca powinno sie robic pod sam koniec ciazy ja akurat nie zdazylam
ja nie miałam badania
dokładnie, to badanie robi się pod koniec ciąży bo ma krótki okres wazności
ja dopilnuje zeby lekarka zrobila mi to badanie ide teraz w srode do ginekologa wiec sie dopytam co i jak… I co ona mysli na ten temat
w 36 tyg się robi to badanie.
ja uważam że to badanie powinno sie robić.
co za czasy że trzeba pilnować lekarzy żeby robili ci badania które powinny być obowiązkiem. jednak grunt to dobry lekarz