Paciorkowiec typu B

bo faktycznie co druga kobieta w ciazy praktycznie to ma

Ja również mialam. na szczeście wszystko dobrze się skończyło.

Ja nie doświadczyłam czegos takiego

Warto o to zadbać. Ja już lekarza o to pytałam, bo sam nic nie mówił na ten temat.

nie zdawałam sobie z tego sprawy a lekarz nic nie mówił więc było u mnie ok

Moja znajoma miala paciorkowca, podobno przeniosl sie z przewodu pokarmowego. Takze warto zrobic badania pod koniec ciazy.

A ja chyba go nie miałam ale na 100%nie jestem tego pewna.

paciorkowiec…pierwszy raz o tym slysze

MamaMo niestety niektórzy lekarze o niektórych badaniach sami z siebie nie mówią.

To badanie nie jest obowiązkowe, NFZ go nie refunduje. Może dlatego nie wszyscy lekarze o nim mówią.

ja nie wiedziałam o tym na przyszłość bede pamietac

coraz częściej słyszę o paciorkowcu u kobiet w ciąży

też nie miałam chyba takiego badania

bede pamietac aby powiedziec o tym lekarzowi

Ja mialam zrobic ale nie zdazylam. Jesli nie zrobicie tego badania nalezy powiedziec to w szpitalu a oni tak podadza przed porodem jakis zastrzyk.

ja właśnie tego badania nie miałam zrobionego, ale na szczęście nic zlego się nie stało dziecku

Ja również tego badania chyba nie miałam robionego.Wszystko dobrze sie skończyło.

Lepiej się upewnić, bo można zarazić dziecko i pozniej będą katastrofalne skutki. Ja wiercę lekarzowi dziure w brzuchu na ten temat i na nastepnej wizycie mam miec badanie.

wlaśnie nie każdy je ma robione, a lekarz powinien zlecić takie badanie, zęby potem nie bylo przykrych niespodzianek

TO prawda jak teraz wiem o jego konsekwencjach uważam że gdy lekarz nie zleci tego badania to powinniśmy sie o nie dopomnieć. W końcu robimy to dla naszego dziecka.