Nie przypominam sobie żebym miała takie badanie, ale w przyszłości zadbam o to by je wykonać.
Jesli chodzi o GBS to miałam to badanie i okazało się że wynik jest pozytywny, dlatego w trakcie porodu dostałam antybiotyk. Na szczęście córeczka nie zaraziła się w trakcie porodu.
Wolę dmuchać na zimne i zrobić badanie.
jesli nie zdazycie zrobic to powiedziec przed porodem podadza antybiotyk.
Tak trzeba pamiętać o tym badaniu, żeby w trakcie porodu dziecko nie zaraziło się paciorkowcem.
A ja nie kojarzę tego badania, z tym, że u mnie poród naturalny od początku odpadał.
mi to badanie najpierw wyszło dobrze a gdy w szpitalu je powtórzyli to niestety było juz złe.
to chyba standatowe badanie
ja mialam paciorkowca, przed porodem zanim dali mi oksytocyne dostalam antybiotyk w kroplowce ip ozniej po 6h ponownie.
a_100krotka
u mnie w szpitalu jak ktos nie ma badania to profilaktycznie antybiotyk podaja
Hm, ja sie nie orientuje jak to jest w naszym szpitalu, ale badanie mam w przyszłym tygodniu wiec zobaczymy jak wyjdzie. No i oczywiście jak to u nas, badanie platne.
Bardzo dobrze chyba robią jak profilaktycznie podają antybiotyk.
jesli nie zrobisz badania to przy porodzie zapytaja cie i podadza antybiotyk
to dobrze że profilaktycznie podadzą atybiotyk
Raczej wolą go podać profilaktycznie niż później mieć problemy że czegoś nie zrobili.
ja też dostałam przy pierwszym porodzie
Moniqell to dobrze, ze podają antybiotyk profilaktycznie. Lepiej żeby maluszek się nie zaraził.
elżbieta to lepiej tak niż coś było by nie tak bo póżniej nie ma winowajcy
Antybiotyki są ostatecznością, niestety pomagają ale jednocześnie szkodzą. Jak nie mamy badań na paciorkowca to jednak uważam, że dobrze jest jak się profilaktycznie antybiotyk dostanie.
Daria1901 masz racje. Gdyby coś wyszło nie tak to wina by była z \ganiana z jednego na drugiego i prawdy i tak byśmy sie nie dowiedziały.