Paciorkowiec typu B

ja jeszcze nie miala przyjemnsci poznac kobiety ktora nie miala paciorkowca

a ja znam kobiety które nie miały tego paciarkowca - np. ja :slight_smile:

Senada napewno masz tę bakterię w przewodzie pokarmowym jak każdy, tylko nie stanowiła u Ciebie zagrożenia w czasie ciąży tak jak u większości z nas

Większość kobiet go ma lecz nie u każdej sie on uaktywnia.

dużo osób go ma to prawda

Tak jak dużo osób go ma to tak samo sobie z tego nie zdają sprawy.

najważniejsze aby nie mieć

Sonia być może tak jest, aż tak bardzo nie zagłębiałam sie w tym temacie

dobrze ze mozna to sprawdzic

powiem wam zebyscie zrobily sobie jaknajszybciej badania na paciorkowca. niby sa szczepienia podczas porodu ale moga byc podane za pozno i to jest grozne dla dzicka.

nie szczepienia tylko kroplowka, ale macie racje, lepiej miec wynik i wrazie czego dostac wczesniej lek

Moja siostra gdy szła do szpitala to nie miała paciorkowca. Podczas pobytu w nim okazało sie że go nabyła i podczas porodu dostawała kroplówkę.

ja mialam ale przy cesarce to nie daja kroplowki

NIe wiem jak jest przy cc . Moja siostra miała sn.

ja nic nie dostalam takze chyba sie nie dostaje bo i po co

u mnie badania wyszly dobrze wiec nie ma czego sie obawiac… Najwazniejsze zeby byc pod kontrola lekarza

U nas wyniki wyszły bdb :slight_smile:

najwazniejsze jest to zeby dziecko bylo zdrowe

No u mnie też wynik wyszedł dobry, więc odetchnęłam:)

U nas jest to badanie obowiązkowe. Właśnie niedawno miałam, po odebraniu wyniku (jako niedoświadczona, nie umiejąca odczytywać wyników) wyszukałam w internecie informacji, naczytałam się, nadenerwowałam, napłakałam :slight_smile: Po wizycie u lekarza okazało się, że wynik jest ok. Także drogie przyszłe mamy podchodźcie z dystansem do tego co wyczytacie w internecie :slight_smile: