dlatego nie ma co wariowac, ja staram sie nie czytac interpretacji wyników badan bo przewaznie nie sa one adekwatne do rzeczywistości
Ale już nie raz naczytałam się pierdół i niczego mnie to nie nauczyło.
a ja przy porodzie dostalam ampicyline - bo nie mialam wynikow ostatnich… no i musieli w razie czego podac - co sie okazalo pozniej ? wyniki byly dobre, no, ale nie zdazylam ich odebrac ![]()
Lepiej dmuchać na zimne, Przynajmniej miałaś pewność, że dziecku nic nie grozi
dokladnie warto zrobic badania i dmuchac na zimne
ja nigdy sama nie interpretuje badań, bo z tego co wiem to w ciąży interpretuje się je troszke inaczej, są inne normy
Teraz to badanie to standard, nie wyobrażam sobie żeby go nie zrobić
lekarka je zawsze robi pod koniec ciazy jak sie dzisiaj dowiedzialam
Ja nie zdazylam zrobic badan. Bylam u lekarza pobrac i akrat tego dnia poszlam rodzic. Lekarz kazal powiedziec w szpital ze nie mialam tego badania i podali mi zastrzyk.
Mi juz pani doktor pobrała wymaz w 28 tyg.
Ja jeszcze nie miałam tego badania, ale może dlatego że jeszcze za wcześnie.
u mnie tez jeszcze zawczesnie ale zapytam po kolejnej wizycie
Badanie całkowicie bezbolesne, tak jak cytologia.
MM81 a to chyba troszke za wczesnie. Wiem ze sie go robi pod koniec ciazy
dokładnie, to badanie jest krótko ważne i robi się je praktycznie pod sam koniec ciąży
Tak pod koniec ze ja nie zdazylam
Akurat po badaniu pojechalam na porodowke ![]()
ja ide za tydzien w srode na wizyte to zapytam jak nie zapomne bo z pamiecia u mnie to ostatnio kiepsko
Ja jak mialam jakies pytania zawsze pisalam na kartce bo gdybym nie zapisala polowe bym zapomniala.
ja ostatnio nawet kartek zapominam wiec nic to nie da ze zapisze je
No ja nie wiem czy ma jakiś termin ważności. Ja mam zrobione i można zacząć działać, a przed porodem powtórzyć. Chociaż z tego co się orientuję, to jak juz paciorkowiec się pojawi to raczej szybko nie zniknie i lepiej nawet profilaktycznie dostać antybiotyk podczas porodu niz go nie dostać i ryzykować.