Paciorkowiec typu B

Z tego co wiem to bardzo ciezko go wyleczyc

Tez tak słyszałam, dlatego warto chyba zastosować leczenie profilaktyczne mimo podawanego antybiotyku podczas porodu.

Wolę, żeby się bardziej dziadostwo nie rozwinęło. Skoro już jest to trzeba zrobić wszystko co można, zeby ochronić dzidziusia.

lekarze wiedza co robic w takich sytuacjach jak rowniez wiedza kiedy robic takie badania i pewnie nie zdarza sie zeby o nich zapominali

Ja się cieszę, że miałam szybciej. Uważam, że powinno być to kontrolowane w każdym trymestrze.

paciorkowce robi sie zawsze pod koniec ciazy… Ok 32 tygodnia dzisiaj mowila mi o tym polozna

Jak widać ten paciorkowiec to jedno wielkie paskudztwo. Lepiej abyśmy nie miały przyjemności go bliżej poznać. Jednak ta przyjemność chyba niewiele kobiet spotyka.

te paciorkowce to złośliwe bestie

ja juz wystepuje u kobiety ciezarnej yto wowczas lekarz zaleca cesarke zeby nie zarazic dziecka podczas porodu

oj tak złośliwe

Zalecają cesarkę albo podają dziecku antybiotyk po urodzeniu

Ja spotkałam sie z tym że podają dziecku antybiotyk.

Ostatnie wyniki badań wnoszą informację, że cc nie daje żadnej gwarancji. Te informacje są z medycznego artykułu z 2012 roku.

dobrze ze jeszcze sa antybiotyki wiec zawsze alternatywa

paciorkowiec nie jest wskazaniem do cc, można po porodzie naturalnym podać antybiotyk i wszystko będzie dobrze

No niby tak ale znam przypadki ze nie zawsze to pomaga.

lepiej sie wtedy przeleczyć

z tymi paciorkowcami rożnie bywa w leczeniu bywają uparte

z tego co wiem to niestety większośc kobiet ma tego paciorkowca w ciąży

Dobrze wiedzieć na co zwracać uwagę i przypilnować lekarza, żeby nie pominął badania.