wśród moich najbliższych znajomych nikt nie pali i ja z mężem również więc nie mamy tego problemu, z alkoholem to wiadomo jak jest jakaś impreza to wszyscy coś piją a ja soczek, wolę nie ryzykować ![]()
ja narzeczonego wyganiam na dwor z papierosami, przy malym dziecku nie powinno sie w ogole w domu palic a jak pali to niech wychodzi, nie chce truc dziecka
Ja też nie cierpię jak ktoś przy maluchu papierosy wyciąga, wkurza że teścia muszę o to ciągle upominać, a on tylko “no nie przesadzaj”, no skandal!
ja tez tego pilnuje zeby nie palono przy dzieciach, bierne palenie przeciez jeszcze gorsze
dokładnie jak trzeba to nawet należy zwrócić uwagę
u mnie jest kategoryczny zakaz palenia jesli chodzi o gosci bo my z mezem nie palimy
my również niepalący, a jak ktoś pali przy moich dzieciach to po prostu zwracam mu uwagę
ja niepale i jestem bardzonaty punkcie wrazliwa wszystkim w około moich dzici zwracam uwage aby niepalili
nie chodzimy do lokali gdzie sie pali a u nas w miescie jest jeszcze sporo takich
Wkurza mnie że ludzie nie widzą problemu z paleniem przy dziecku i często na mieście trzeba zwracać uwagę.
Mnie też to wkurza
tak lokale gastronomiczne gdzie można palić doprowadzają mnie do nerwów!
ja nie palilam nigdy i uwazam to za wstretne mimo ze moj narzeczony pali ;/ wychodzi przed dom a potem myje rece a palenie w miejscach publicznych strasznie mnie denerwuje, ci co pala niech truja sami siebie
u nas coraz wiecej lokali ma zakaz palenia papierosow rowniez kluby muzyczne
W wiekszych miastach jest tużo takich lokali gdzie nie mozna palic ale u mnie nie ma bo mała miejscowosc
ja nie pale i unikam miejsc w ktorych ktos moze palic przy moim dziecku
Ja niestety znam kilka osób które palił w ciąży. Przykre to
niektóre matki to na prawdę mogły by sobie odpuścić ale takim nie przemówisz do rozsądku podobno kobiety gorzej radzą sobie z nałogami
u mnie na szczęście nie było takiego problemu bo ani nie znosiłam papierosów i alkoholu w czasie ciąży jak i po urodzeniu córci
Ja z pierwszym dzieckiem palilam cala ciaze rzucilam w dniu porodu a teraz juz nie pale 2,5 roku