Palenie papierosów i picie alkoholu w czasie karmienia piersią

ja też ani nie piłam ani nie paliłam, ale mój mąz pali i musi wychodzić na podwórko:-)

dobrze ze u mnie tez nikt nie pije i nie pali no moze mąż od czasu do czasu piwo

Palenia to ja tez nie toleruje a alkohol no to wiadomo w granicach normy:) czasem na odstresowanie ale oczywiście jak przestałam karmić

porażka jak bym wiedzała że ktos pali bądź pije to nie wiem co bym takiej osobie zrobiła

kobiety pijące w ciąży czy podczas karmienia piersią to dla mnie koszmar i nie chodzi mi o symboliczną lampkę wina ale np o wódkę itp.

nie wiem jak można nie zrezygnować z tego dla takiej kruszynki w głowie się nie mieści

naszczescie nie pale , alkohol od czasu do czasu przed ciaza oczywiscie. gdybym palila to bym probowala wszystkiego zeby rzucic. dla takiego malenstwa

kolęzanka palila jak sie dowiedziala że jest w ciąży rzuciła w ten sam dzień. Lęk o dziecko był większy niż nałóg.

Są różne kobiety niestety nie które nie potrafia nawet w czasie ciazy zrezygnowac z nalogu

nie paliłam nigdy nie wiem jaki to nałóg, ale chyba wszystko bym zrobiła dla dziecka i rzuciłabym palenie

palenie wcale nie tak latwo rzucic moja kolezanka pamietam przez dwie ciaze palila ograniczala oczywiscie ale nie udalo jej sie rzucic. Dziewczyny urodzily sie silne i zdrowe

moja mama rzucila palenie z okazji narodzin mojego synka, ale znowu bardzo przytyla

nio niestety moj tez rzuca ale tez mowi ze przez to ma wiekszy apetyt

a to normalka ze ma sie wiekszy apetyt
ale chyba lepiej miec apetyt niz truc sie

dokładnie:)

No coś za coś

wyjdzie tylkp na zdrowie

no na wiekszy apetyt nie mamy wplywu natomiast zawsze mozna podjadac suszone owoce

Ja to troszkę alkoholu smakowałam w czasie karmienia, bo jadłam czekoladki z wisienką w likierze i tam było troszkę alkoholu, ale mam nadzieję że małemu nie zaszkodziło

Według mnie takie używki powinno sie odstawić na czas karmienia dziecka.