Palenie papierosów i picie alkoholu w czasie karmienia piersią

ja też nie mogę patrzeć jak kobieta w zaawansowanej ciąży i z papierosem w buzi

często też jest bardzo trudno rzucić palenie jak na przykład nie ma się wsparcia w bliskich lub ma się badzo ciężki okres w swoim życiu właśnie wtedy gdy jest się w ciąży, i nie oznacza to że się nie dba o dziecko czy nie dociera do matki że robi źle, często mamy po prostu sobie nie radzą

to co do palenia, ale picia alkoolu to akurat nie rozumiem

Będąc w ciąży większość kobiet zmienia swoje nawyki, choć nie wszystkie…podobnie jest po porodzie, mamy chcąc jak najlepiej dla swojego maleństwa decydują się na zrezygnowanie z używek, jak i dostosowanie swojej diety dla potrzeb maluszka.

nie wiem jak można i palić i pić w czasie karmienia…

Ja palilam przez pierwszy miesiac ciazy, lecz nie wiedzialam o niej. Synuś urodzil sie zdrowy. Teraz gdy karmi strasznie ciagnie mnie do papierosow. Przyznam sie ze zapalilam kilka razy, lecz zaluje tego i teraz nawet jesli mam ochote to nie ide zapalic. Jednak wytrzymalam te miesiace gdy maky byl w brzuchu wiec palic nie musze… Zobaczymy czy dam rade

Jednak dziecko jest najwazniejsze

Ja nie palę, a bez alkoholu też się jakoś obejdę dla dobra dzidziusia.

dobro dziecka jest najważniejsze

Matka w ciazy i karmiaca powinna sama z siie stwierdzic, ze alkohol i uzywki nie sw dla niej!! A jak juz w ogole tzuci palnie na stale to bedzie cacy.

I w ciąży i podczas karmienia nie powinno sie pić alkoholu ani palić fajek i nie ma generalnie żadnych wymówek na odstępstwo od tego!

Sieganie po jakie kolwiek uzywki za rowno w ciazy jak ibpodczas karmienia piersia jest dla mnie wielka porazka ze strony matki ktora truje swoje dziecko wlasnymi zachciankami…

Dobro dziecka najważniejsze, więc powinno się zrezygnować ze wszystkich używek

nie palilam i nie pilam juz przed

przyznam sie ze palilam na poczatku, lecz nie wiedzialam ze ejstem w ciazy

Ja nie palilam i nie pale

dla mnie to też porażka jak kobieta sięga po używki w czasie karmienia lepiej by chyba było jak by w ogóle odstawiła dziecko a nie faszerowała go od małego używkami

kobieta paląca i pijąca podczas karmienie piersia to istota nieodpowiedzialna totalnie.

Gdy kobieta pali i pije to coś okropnego. Wtedy przeież krzywdzi nie tylko siebie lecz i dziecko.

dla mnie takie używki nie przechodzą mi nawet przez głowę