Palenie papierosów i picie alkoholu w czasie karmienia piersią

tez nie przepadam za alkoholem nawet jak teraz moge to zadko pije

Ja znam mame która paliła papierosy w ciązy, zwracałam uwagę mówiłam no ale mnie nie słuchała - nie lubie sie wtrącać ale to mnie drażniło.

ja nie rozumiem takich kobiet co tak trują dzieci

Chyba tylko nie poważne kobiety tak robią które chcą dziecku zaszkodzić

trzeba zrobić to dla dziecka i rzućić paleie

jak zaszłam w ciąże nie piłam… i ogólnie teraz nawet bym nie miała ochoty na lampkę wina:)

Niestety do częsty widok mama lub tata na świeżym powietrzu pali przy maluchu na spacerze…I bardzo mnie drazniący. Tak jak to, że gdy idę ulica z córcia puszę przechodzić często obok palących osób, których smród papierosów dociera do malucha.

nie miałam z tym problemu ponieważ nie palę i nie przepadam za alkoholem, w czasie ciąży unikałam dymu papierosowego bo bierne zaciąganie się też szkodzi

nie nie nie i jeszcze raz mówię nie dla papierosów i alkoholu podczas karmienia.

wolałabym już przestać karmić niż truc własne dziecko

ja ani nie paliłam ani nie pije - okazjonalnie wino przed ciążą - więc z tym problemu u mnie nie było

na szczęście rzuciłam :slight_smile:

Absolutnie jestem przeciwna. Ja w ogole nie pale i nie pije wiec tym bardzij

ja nie paliłam i nie piłam

ja nie paliłam wogóle no i alkoholu tez nie pije , ale niestety znam dziewczyne która pali i pije … zgroza :confused:

ja też nie palę i za alkoholem też za bardzo nie przepadam, więc nie muszę wcale o tym mysleć

to wrecz jest okazja zeby rzucic;p

jezeli juz tak kobieta postepuje to ja sie pytam gdzie jest maz, rodzice? a potem dzieci choruja i maja problemy

nie pochwalam takiego zachowania

Nie wyobrażam sobie palenie jak picia podczas karmienia dziecka, dla mnie to jest świadome…szkodzenie swojemu dziecku,