Palenie papierosów i picie alkoholu w czasie karmienia piersią

klio ja też tak uważam, zdrowie dziecka ponad wszytsko

nie palę, nie piję. tyko przy jakiejś okazji lampkę wina, odrobinę.

Nie wyobrażam sobie jak kobieta może pić czy pali papierosy podczas karmienia piersią.

Dla mnie jest to niedopuszczalne,

ja też sobie tego nie wyobrażam…wg mnie ciąża zmienia nie tylko ciało, lecz także umysł kobiety.

to już lepiej chyba przestać karmić jak nie potrafi rzucić

nie pije i nie pale.

Lepiej nie karmić jak się nie da rzucić

Nie miałam nałogów i nie nam więc tu nie byłby problem

Nie pije i nie pale ale niestety mam kolezanke ktora sobie tego nie odmawia

Gosia200 i karmi piersią? to ta koleżanka albo ma tic-taca zamiast mózgu albo nie powinna karmić

W trakcie ciąży i karmienia - palenie i picie alkoholu zdecydowanie zabronione!

Palenie i picie alk. jest zabronione.

Oczywiście zabronione. Nie wyobrażam sobie jak można narażać dziecko tymi nałogami.

A niestety są matki, które palą w ciąży, a później przy maluszku… To powinno być karane

jak widzę pijane matki w ciąży, albo palące przy dziecku to mnie krew zalewa. Nie kazda nadaje sie na matkę, nie mówiąc już o tych głupich małolatach…

Ja jestem wielką przeciwniczką palenia papierosów. A jakiś drink od czasu do czasu spoko ale nie w ciąży czy podczas karmienia. Niestety skutki dla dziecka mogą być ogromne

używki w ciąży to dla mnie nieporozumienie.

też słyszałam, że od czasu do czasu lampka wina jest wskazana, ale będąc w ciąży nie wyobrażałam sobie, żeby po nie sięgnąć… nie oszukujmy się nawet znikome ilości mają wpływ na nienarodzonego jeszcze maluszka, tak samo zresztą dzieje się gdy jest on już na świecie. Skoro zdecydowaliśmy się na dziecko to chyba jesteśmy na tyle odpowiedzialne, żeby na czas ciąży i karmienia dać sobie jednak spokój z piciem, a jeżeli już tak kogoś ciągnie to przestawić dziecko na butelkę, innego wyjścia nie widzę. A co do palenia- sama paliłam zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży, ale z chwilą wykonania testu i pozytywnego wyniku, nie miałam już papierosa w ustach, a paliłam ładnych parę lat, także można rzucić bez problemu, to jest tylko kwestia dobrych chęci i priorytetów :slight_smile:

dla mnie tez nie wyobrzalam sobie pic itp., w ciazy