My używamy z Dady, Lupilu i Pampersa. Wydaje mi się że pantsy nie są większe ale chłonniejsze.
Dla mnie pantsy są wygodniejsze żeby je założyć czy zdjąć. Ale np. do żłobka panie chcą zwykłe pampersy bo one przy przebieraniu nie ściągają butów i spodni.
Kupiłam dzisiaj pantsy z dady ale mam wrażenie że są większe niż zwykłe pampersy a ten sam rozmiar. Chyba wolę zwykłe albo się już przyzwyczaiłam chociaż na noc chyba będą lepsze
Wszystko tak naprawdę zależy od dziecka.... I naszej wygody. Pewnie niektóre będą zachwycone pantsami a inne Mamy będą wolały zwykle pampersy. To tak jak ze wszytkim. Jednemu coś podejdzie- innemu już nie.
Syn ma rok i nosi zwykłe pampersy, bo u nas pantsy się w ogóle nie sprawdzają. Z żadnej firmy nam nie podpasowały jeśli chodzi o chłonność. Jeśli chodzi o wygodę - to dla mnie męczarnia żeby je założyć. Syn raczej jest spokojny przy przewijaniu, ale nawet jak się wierci to tego pantsa ciężko założyć. Po kąpieli jeszcze gorzej kiedy ciało jest jeszcze trochę wilgotne pomimo dobrego wytarcia ręcznikiem. Wszyscy wokół mnie się dziwią, że używamy zwykłych pampersów (najczęściej złote i zielone dada), bo oni wszyscy u swoich dzieci używają pantsów już od 9 miesiąca życia ich dzieci. Dla mnie to zerowa wygoda z tymi pantsami też dlatego, że aby go założyć to muszę dziecko całkowicie rozbierać z rajstop czy spodni. Jestem wierna zwykłym pampersom i chyba będę już zawsze :)
Kupiłam nawet specjalne pantsy na noc, miały być super chłonne nawet do 12h - niestety u nas przeciekały już po 4h, a zwykłe pampersy wytrzymują normalnie do samego rana.
Ja głównie używałam i używam pampersów. Z tego względu że jak mam zmienić pieluszkę nie musze dziecka ze wszystkiego rozbierać. U pierwszej córki pantsy uzywalam tylko jak uczyła się robić siusiu na nocnik. To wtedy specjalnie je zakładałam i chodziła tak po domu i co chwilę ściągała i na nocnik siadała. U syna używałam jak miał chwilę taki etap że nie ustal w.miejscu to w locie pantsy zakładałam. Ale na noc też uważam że bardziej chłonne są pampersy niż pantsy.Obecnie cały czas pampersy złote Dada.
U nas naly update. Obecnie tylko pampersy bobas nie chce współpracować przy pantsach
Kupiłam pantsy i zakładamy je głównie na noc bo nic nie uwiera i nie ma obawy że coś przemoknie
U nas na noc pantsy, na dzień zwykle pampersy póki co (u nas bardziej przy przebieraniu są kręcenia na boki brzuch wokół osi, niż raczkowanie)
to ja pansty miałam u syna na noc, ale takie te pampers na noc bo on się tak wierci, że zwykle mu przeciekaly . W dzień też trochę takie nosił, ale jednak Pan Sam wolał ściągać zwykłe pampersy niż pieluchomajtki
Dla noworodków i niemowlaków polecam z wrażliwa skórą jak mojego synka polecam Pampers premium care są naprawdę niezastąpione
one były fajne u nas na noc , ale ogólnie ja pampers nie lubiłam mi śmierdziały :D
miałam do testów takie z psim patrolem i one były okej, ale te pierwsze chyba w rossman dostałam za free to mi śmierdziały
Mazia ja tylko używałam te z firmy Pampers, bo moją uczulały inne ;/ a na noc właśnie brałam te panst nigth i rozmiar większe więc nie przeciekały.
Co dziecko to inaczej. Trzeba te różne pampersy wypróbować i znaleźć dla Malucha najlepsze:)
no to też zależy od dziecka pewnie bo my mieliśmy etap, że te nocne pampers super się nam sprawdzały, ale potem byłetap, że przeciekały. Ja doszłam do wniosku, ze moje dziecko za bardzo się wierci plus spanie na brzuchu, a jednak w tedy z przodu więcej siusków niż pupie i dlatego się wylewało bo tył nie był taki w siuśkach, tam bywało sucho
U nas też etapowo pantsy były ok potem nie i potem długo dlugo do samego końca pieluchowania już tylko pantsy . Z synem jeszcze zapinane ale jak przejdziemy na 4 to już też pantsy będą lepsze pewnie
Ja nie lubię tych Pampers premium care ta siatka w środku mnie denerwuje przykleja się to do dupki a u noworodka wiadomo co pieluszka to kupka. Miałam tylko jedna paczkę bo dostałam i na tym się skończyła przygoda z pampers a active baby nas uczulają
Karoliga u nas ten problem z siateczką pojawił się dopiero przy rozmiarze 3 więc przeszliśmy na active baby, a teraz z ciekawości kupiłam Premium care bo były w dobrej promocji i zobaczymy co będzie:) a jeśli Was uczulają to może spróbuj bambiboo dostępne w rossmanie na pewno, znajoma mówiła mi, że u jej syna tylko tetra lub właśnie bambiboo
Te bambiboo to są typowo naturalne bardziej, więc może nie będą uczulać.
ja wolę pantsy , nie przeciekają, maluszek nie odpina
Paulina_2311 na dadach złotych jest ok ani pantsy ani zwykle nas nie uczulają.