Ja dostałam te pantsy. Ale chyba jeszcze nie czas. Mamy dopiero 7120g a są niby do 15kg więc zdążymy:P na razie zwykle pampersy. Teraz za chwilę będzie Nas czekała zmiana rozmiaru
to jeszcze chwilkę macie
Dokładnie. Nie zmarnują się. Przynajmniej taka mam nadzieje
Karolinka zawsze pantsy możesz sobie spróbować na noc założyć ;) wg mnie są wygodniejsze niż zwykle pampersy dla takiego maluszka jak się kręci w każdą stronę:)
Ps. 7kg szczęścia! My za 3 tyg na bilans, ale wydaje mi się, że u nas już w granicy 10kg będzie:D nie ważę córki cały czas, bo nie było takiej potrzeby :)
Ja oficjalnie u syna przerzuciłam się na pantsy . Niestety 3 pantsy w dobrej cenie idziemy kupić tylko przez internet.
pantrys fajne na noc bo faktycznie się nie przesuwają i dobrze trzymają o ile dobrze jest dobrany rozmiar
tak u nas pantsy jak lepiej się sprawdzają bo nic nie przecieka wszystko suche
Tak potwierdzam pantsy na noc super
Dziewczyny a jak z rozmiarem pantsów u was? U nas w dzień pampersy normalne w rozmiarze 5, i na noc tak samo zwykłe pantsy 5 (oryginalny pampers). A słyszałam że na noc powinno się brać rozmiar większe. Albo te specjalne nocne w tym samym rozmiarze :)
Paulina ja brałam większe bo te w tym samym rozmiarze przeciekały. Ale to zależy pewnie ile dziecko siusia w nocy.
A to może niedługo faktycznie sobie na moc te pantsy przetestujemy:)
Ale np dady złote 4 są delikatnie mniejsze od pantsow 4. Więc ja nie wiem czy to już w standardzie nie jest że te pantsy są troszkę większe
Aż sobie muszę porównać
Gdy u nas jest samo siku to nam nic nie przecieka (przy pantsach w tym samym rozmiarze), ale jak wpadnie nad ranem kupka (ostatnio się tak właśnie zdarza) to właśnie przecieka... no nic, kupię rozmiar większe i sprawdzę czy jej znów nie spadną :D bo w tych obecnych jest dużo miejsca jeszcze na brzuszku.
Karolinka spróbuj sobie koniecznie. Dla wielu mam to wygoda. ja też byłam kiepsko nastawiona, ale kupiłam paczkę na próbę i serio jest lepiej. Tylko że ja już w nocy nie przebieram. Bo póki się przebieraliśmy w nocy to jednak ten pampers był wygodniejszy dla mnie do założenia. A teraz jest ok całą noc na jednym pantsie.
My się jeszcze raz czasem dwa przebieramy :) Mały różnie ostatnio śpi.
Na razie weszliśmy w 4 dady zwykle (zlote) także chwilę zaczekam i będę te pantsy próbować.
U nas tez było raz tak, ze jak założyłam pantsy rozmiar większe to przeciekły. Chyba to kwestia dopasowania, w tych większych było za dużo luzu. My aktualnie używamy tylko pantsow i nie wyobrażam sobie już powrotu do klasyki i zapinania :)
U nas nie było problemów z przeciekaniem, ale faktycznie pampers jest dopasowany
U nas na noc też pantsy ale chyba wydaje mi się że właśnie jak będą większe to mogą być mniej dopasowane ale spróbuj w razie czego za miesiąc czy dwa będą już dobre nie zmarnują się
Ja też nie wyobrażam sobie wrócenia do pampersów tradycyjnych tutaj siup jak majteczki i nie ma problemu. a to zapinanie przy mojej wariatce to nie dałabym rady raczej:D
Jasne, że się nie zmarnują :) ja właśnie nie lubię tego momentu, gdy jedne pampersy czy pantsy już są takie w sam raz lub ciut za małe, a następy rozmiar jest za duży.. często tak właśnie mamy. Tak samo z ubrankami, jeden już taki ledwo ledwo do ubranka, a rozmiar następny wisi wszędzie ;p