Pantsy czy zwykłe pampersy

Liana, jakoś super nie zwracam uwagi, ale przy dadzie mnie odrzuciło. Testowaliśmy różne ale ostatecznie wróciliśmy do pampers. Najbardziej lubię jak mi ciocia przysyła zza granicy ich pampersy. Widać różnice. Cenowo podobnie ale różnica w jakości mega. Oczywiście na plus zagranicznego 

Liana bardzo ładne imię;)

Mi się tylko papmpers sprawdziły inne uczulały. 

Paulina wszystko co z zagranicy jest lepsze;D

Niestety wiele rzeczy z zagranicy biję na głowę jakością te Nasze Polskie :(

Najgorsze jest to że rzeczy produkowane w Polsce na zagraniczny rynek są dużo lepsze niż te które idą do nas do Polski 

To okropne, że tak jest. My często latamy do cioci to widać różnie w smakach niektórych potraw czy napojów. A o chemii nie mówiąc.

Nie wiem czy to prawda ale podobno też jeden producent w zależności od tego do jakiego sklepu w polsce wysyła produkt też różnie robi z jakoscia. Ale to kiedyś gdzieś czytałam i nie wiem czy to nie był jakiś fejkowy artykuł. To było akurat o proszku do prania 

u nas jest fabryka rajstop i mówią, że do nas to idzie gorsze a za granice lepsze;p 

To prawda. Chemia niemiecka albo słodycze. Całkiem inne..

Paulina. Też to czytałam. O chyba coś w tym jest.

Po płynie do naszych Fairy z biedronki miałam uczulenie. Po kupionym chyba w spar albo delikatesy centrum już nie. I to parę razy sprawdzane.  Niby ten sam płyn a jednak jakieś różnice w składzie są.

Paulina tak jest jedna taśma produkcyjna a idą inne składy kosmetyków i chemii. Masakra że nas tak oszukują 

Nie miałam pojęcia o czymś takim wg

Ja widzę różnicę w smaku np kawy kupionej w biedronce i innym sklepie.. niby taka sama , a z biedronki mi nie smakuje.. w sumie to nie tylko moje zdanie.. podobnie z innymi artykułami..  robię tam często zakupy ale niektóre produkty wolę kupić drożej w innym sklepie. 

No wiecie do takich dyskontów na pewno jest mniejsza jakość niż do sklepu z większą renomą. 

A niby taki sam produkt.. jednak inny jakościowo.. 

Ja też widzę róznicę w produktach robionych typowo dla dyskontu, np dla Biedronki a tych zwykłych. Ciekawe jak to w rzeczywistości wygląda, te linie produkcyjne. Bo też trochę mi ciężko pojąć, że jakaś firma naraża swoją "jakość" żeby kombinować po taniości.

W biedronce często produkty są oznaczone , a w innych sklepach nie.. więc dla biedronki produkują pewnie oddzielnie..

Femka ma trochę racji, właśnie nie raz jest informacja małym druczkiem, że mimo że jakas tam znana firma i marka, ale właśnie na zlecenie biedronki czy tam innej firmy wyprodukowane i wtedy może się różnić chyba tą jakością. Tak mi się wydaje. Dlatego czasem się zastanawiam czy się łapać na te różne oferty w dyskontach czy jednak trwać przy sprawdzonych sklepach. A jeśli chodzi o pampersy to ja znów kupuję tylko w rossmanie lub  w kauflandzie, przez internet jakoś się boje zamówić mimo że są kuszące propozycje nie raz