Osobiście jakbym miała robić to zdecydowanie wybrałabym aby na wannie była szklana na stałe ścianka. Moim zdaniem łatwiejsze w utrzymaniu czystości, bez smug, zacieków bo łatwo ściągnąć wodę, umyć i wysyszyć. w Takiej harmonijce jednak częściej zostają resztki wody, wtedy tworzy się osad i trudniej w zachowaniu czystości i higieny. Takich standardowych jak kiedyś się stosowało szmacianych zasłonek to chyba już teraz nikt do łazienek nie robi.
Na szklanym zbiera się kamień , tak jak to jest z kabinami prysznicowymi ale i tak jest to bardziej higieniczne niż zasłonki na których zbiera się pleśń
Oj tak czasami taki grzyb wychodzi od mokrego
Ja również jak bym miała do wyboru wybrałabym szklo bardziej minsie podoba zwlaszcza.ze.sa tez widziałam takie fajne składa do ściany wiec te można rozkładać na moment kąpieli
Xyz jak zaraz po kąpieli ściągaczką sciągnie się wodę z szyby to kamień nie będzie się tworzył. Osobiście mam prysznic i tak robię a dodatkowo co jakiś czas umyję szybę i nie mam problemów z kamieniem.
Madzia,no fajny pomysł z tym ściąganiem wody za każdym razem. U mnie niestety kabina prysznicowa jest półokrągła więc nic z tego patentu. Pozostaje mi tylko regularnie myć to moje utrapienie :/
Moniczka ja mam w jednej łazience prostokątna a w drugiej łazience półokrągła i tam również ściągam z z tym tylko, że w półokrągłej ściągam wszerz - nie dokońca mi się wszystko ściąga bo jakaś pojedyńcza woda zostaje ale większość jednak jest ściągnięta
Moniczka z pólogkrągłej można sciagać wodę w szerz a nie wzdłuż.
Na forum zawsze można utrafic na dobre porady ;)
Apropo czym czysciecie swoje kabiny? Jakieś dobre środki ?
Ja używam TENZI
Super patent z tą sciagaczka
Parawanu, ani kabiny nie posiadam, ale do czyszczenia płaskich powierzchni typu: okna, lustra, mogę polecić myjkę parową Vileda. U mnie super się sprawdza, szybko przy jej pomocy się czyści i nie zoztawia smug. Myślę, że przy parawanie też by zdała egzamin
Dziewczyny, niby tak, choć u mnie dość sporo tego "drobienia" by było tą ściągaczką ,dlatego nie używam jej w kabinie 4scianki ,2drzwi i tak za każdym razem, nie koniecznie to widzę...
O super sprawa chyba jest miec taka myjke parowa ja się muszę chyba kiedys zastanowić nad zakupem bo naprawdę by się przydała i ułatwia życie podczas codziennych porządków
Pina ja mam myjkę do okien z Karchera i radzi sobie z szybami super, nawet ostatnio płytki w łazience czyściłam, więc myslę , że poradzi sobie z kabiną:D
Do szyb polecam żółta sciereczke viledy żółta działa cuda wystarczy lekko zwilżyc zero smug to mój hit 10 lat;)
Mama Róży trzeba ją wyprobować.