U nas też był taki etap, aletylko u syna. Może chłopcy tak mają? Trzeba przetrwać.
Ja ze względu na stan kregoslupa nadal korzystam z przewijają, takiego wolnostojącego i dzieci mają ograniczoną powierzchnię na wygłupy, ponadto chyba jednak wysokość też ich trochę przeraża ;)
MamaLaury - rozbawiłas mnie tym ostatnim zdaniem :) i sama prawda - bo dokładnie i u nas tak było. Z tym że krem juz "nie cieszy", żadne nawet moje kosmetyki do makijażu, wszystko jest jednorazowo i na 5 sekund
U nas też był taki etap, że przwijanie to okropny problem, nie dało się dziecka położyć na chwilę do przewinięcia. Ja daję małemu do rączki rzecz, która akurat go interesuje. Najpierw była szczotka do włosów, jak przestała interesować to dałam tubkę jego pasty do zębów. Potem był bepanthen, krem ziajka, szczoteczka do zębów, papierowe opakowanie po vigantolu. A teraz na topie jest zabawa pieluchą. W ostateczności nawet przewijałam młodego na stojąco, tylko że tu bardziej sprawdzają się pantsy. Teraz młody lepiej znosi przewijanie na leżąco, więc może to przejściowy etap :)
Czasami tak jest dziecko się wije jak waz ale z czasem przechodzi ja zawsze mówię do małej że jak się przebierzemy to pójdziemy do koty itp i chwilę idzie ja zająć albo zegarek na ręce pokazuje trzeba się nagimnastykowac nie raz nie powiem że nie
mam nadzieje, że jest to przejściowe i skonczy się zanim wszyscy w domu oszalejemy, a Panie w żłobku będą zamykać drzwi na klucz gdy tylko zobacza nas na parkingu xD
Znajoma próbowała czymś zabawić na chwile dziecko na leżąco i wtedy przewijała :) jakaś zabawka , rzecz do ręki i chwile spokoju . U mnie Tymek na pół roku a wierzga dupcia na wszystkie strony i jak tak dalej pójdzie to niedługo sama będę szukala takich porad :D
ostatnio widziałam na necie filmik jak facet rozpiął body, podciągnął na ręce dziecka- zawinął te rece w body i tak przewijał...dziecko nie machało rekami to i reszta ciała była spokojna
Mój ma 11 miesięcy i niestety często jest podobnie. Ogólnie położenie go do przewinięcia to już jeden wielki krzyk. Najgorsze jest to,że się szarpie wyrywa. Czasem pampersa z kupą wyciągnie i rzuci. Także muszę być szybka tutaj no i zawsze ręce mi pcha jak ściągnę pieluchę. Także u nas to walka i szybko szybko wszystko
Nie wiem jak doradzić bo mam to samo,ale może nie aż tak cle jest. Pewnie to taki etap i trzeba przeczekać
U nas córka też miała takie etapy ze nie chciała się przebierać ale od jakiegoś czasu jej przeszło, ale też już mamy tych przebrań coraz mniej bo córka w dzień bez pampersa chodzi
U mnie etap przekręcania się na brzuch na przewijaku,oczywiście w ruch idzie wszytsko co jest w przybornikach na łóżeczku, więc aż się boje, że za chwilę, też będę szukać takich porad...
u nas poki co pomogły pozwijane kolorowe kable (mąż pozbierał po nieużywanych sprzętach krótkie kable do ładowania, zwinął, poplątał, tak by wystawały koncówki itd.) młody w tym grzebie, próbuje lączyć koncówki, na chwile wystarcza. Zobaczymy tylko na jak długo ...
tak, kabelki są niepopękane i w izolacyjnych otulinach, w dodatku mały dostaje je tylko na przewijaku, wiec mam do na oku i na wyciągniecie reki, do zabawy poza przewijakiem raczej bym mu ich nie dała mimo wszystko, bo on uwielbia wkładac wszystko do gniazdek, podłaczać i włącza urządzenia etc. Całe szczeście ze wszystkie gniazdka w domu zabezpieczone
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.