Oj na oczka trzeba uważać zwłaszcza takiego bąbelka. My na poczatku mieliśmy sporo problemów. Długo nam sie zalepiały. Oczywiscie lekarz od razu antybiotyk, dopiero potem kolejny powiedział, że trzeba przeczekać i faktycznie przeszło.
Noworodek po porodzie ma z reguły opuchnięte oczka, często są one też zaczerwienione i podrażnione. To normalne i nie powinnaś się tym martwić. Jeśli odpowiednio o nie zadbasz, w ciągu kilku dni wszystko zniknie i Twój maluszek będzie mógł bez problemu oglądać otaczający go świat.
u mojej córci nie było problemu z oczami jak była malutka tylko później zaczęły jej się sklejać i ropieć a koniec końców okazało się że mała ma uczulenie na jakieś pyłki i od tego miała zapalenie spojówek
ja oczka przemywalam wacickiem.
u nas z oczakami nie bylo problemow…ale od porodu przemywam mu codziennie oczka sola fizjologiczna…mam nadzieje ze nie zaszkodzi
Moja corka placze z łzami od okolo 3 miesiaca zycia. Czy to normalne czy ma moze zapalenie spojowek?
Ja oczka przemywałam wacikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie
ja malej oczka mylam reko od samego poczatku nie uzwalam zadnych wcikow oczka zawsze miala zdrowe nigdy jej nie ropialy chociaz teraz nie lubi mycia i chlapania oczek
mija miała zaropiałe oczka i robiłam jej masarz kanlików bardzo pomaga polecam
ja zawszy myję oczka zaraz po kąpieli solą fizjologiczną
moj syn denerwuje sie jak mu myje głowe ostatnio.
mojej małej nie przeszkadza mycie buzi i oczu
dzieci mają wrażliwe oczy.
mojej również nie przeszkadza lejąca się woda po oczkach
Mój maluszek też nie narzeka jeśli mu woda z głowy spływa po oczkach, używamy środków niedrażniących więc jest ok.
moja córcia już się przyzwyczaiła do przemywania i masażu oczek ropy jest coraz mniej
my też juz sie przyzwyczailismy robimy to codziennie
malemu jak ropialy oczka przemywalam mu je rumiankiem
to tak jak ja efekty widać od razu.
mojemu malemu nie ropieja oczka