Mi też mama cały czas włosy obcinała ale tak z perspektywy czasu to się nie dziwię. Jednak takie długie włosy u dziecka to sztuka. Trzeba nie tylko o nie dbać ale też tak uczesać żeby dziecku było wygodnie.
Ja też miałam długie włosy od zawsze i teraz skróciłam i czuje się o wiele lepiej
Oj tak, dużo zabawy z takimi długimi włosami. Mi babcia codziennie warkocze robiła do szkoły :)
roznnet to do kad ci urosły ?
u mnie u córki obcinałam często co jakis czas jej podcinam końcówki to rosną na potęge już miała z 10 cm podcinane przed porodem to jakoś końcem wrzesnia znowu ma do pasa;)
Do pasa były :) ale z tego co kojarzę prawie nigdy nie chodziłam w rozpuszczonych włosach, może ze 2 zdjęcia mam w rozpuszczonych włosach
Właśnie jak się podcina to są drowsze i może szybciej rosną
Moze to działa tak jak z trawa im częściej się ścina i grabi tym lepiej rośnie.
roznnet to u córki były cześciej scinane to przed komunią jej jeszcze podcinałam bo miała na połowe pośladków;) teraz co chwila tne bo nie chce isć do fryzjera, bo sie przyzwyczaiła a scinanie tylko u mnei wchodzi w gre;)
Ja w przedszkolu i podstawówce miałam włosy za tyłek. Też tylko cały czas w kucyku albo warkoczu chodziłam bo jednak takie długie włosy przeszkadzały. Na komunię mi je mama ścięła i w sumie nie wiem dlaczego. Teraz to bym chciała taki ładny wianek z włosów na głowie mieć do komuni :D
Teraz takie włosy by jeszcze bardziej przeszkadzały. Mam wrażenie, że już się nie widzi tak dziecki z tak długimi włosami
rozanett hmm ja sporo dzieci widzę w długich włosach, ale maluszki raczej włosy mają związane
moja siostrzenica ma 7 lat i dopiero była u fryzjera, bo takto jej siostra obcinała końcówki, ale ona ma kręcone włosy i nie widać jakie są długie, ale jak czesze po umyciu to za tyłek ma napewno...
Oki to inaczej, ja dawno nie widziałam nikogo w długich włosach :P
Rozznet chyba zależy od lokalizacji;)
U nas to jak sobie przypomnę to włoski dzieci miały raczej do ramion w szkole to już tez do komuni potem wiekszosc scinala ;)
Możliwe albo nie zwracałam uwagi na to
Mojej też się kręcą włosy ,więc ścinam sama i nawet nie widać jak jest źle ucięte 😃
mazia no własnie to jest plus, ze sie kreca;p
Hehe oszczędność na fryzjerze ;)
ja się właśnie zatsanawiam jak mam skrócić małemu włoski, ja to mam lewe ręce do tego, u fryzjera raczej nie wysiedzi.. szkoda, że nie poszedł w mamusie i mu się włosy nie kręcą ;)
U nas córka chodzi z palma na głowie bo tez niewiem jak się za to zabrać :(
a grzywka coraz dłuższa