Pielęgnacja włosów

Szampon bielenda czarna rzepa + peeling skory głowy

Odżywka od onlybio proteinowa i humektantowa

Odżywka isana czerwona

Maska hair food garnier papaya

Odżywka w sprayu

Olejek arganowy

Zawsze susze włosy i staram się ich nie wiązać

https://dobre.edu.pl/jak-dobrac-odpowiednie-kosmetyki-do-swoich-wlosow/

Duże znaczenie ma dobór odpowiednich kosmetyków do stanu i rodzaju włosów :) 

Duża rodzina.ma swoje plusy ale rodzicom współczuję trochę :D

Wydaje mi się,  że dużo zależy od warunków w jakich mieszka się i czy można liczyć na pomoc w opiece ;)  chociaż 3 to już dużo;)

Mi się wydaje dziewczyny , ze dla każdego pojęcie dużo oznacza inną liczbę :)

ja będę mieć trójkę dzieci to aż tłok :D haha  ale dla innych dwójka to dużo, a dla innych 6 . 

Obserwuję dwie babki na insta, które mają 5 dzieci i doskonale sobie radzą. Mam znajomą ze szkoły, która też ma   i jest okej i  wcale jej to nie przeszkadza :)

Każdy ma tyle dzieci ile sobie zaplanował lub ile ma możliwość mieć. Nie jeden by chciał więcej, ale często nie może mieć. Czy to ze względów zdrowia czy materialnych :) u nas wśród znajomych najwięcej to jest 4 dzieci. A wśród mojego kuzynostwa to "rekordem" jest ciocia, która ma 7 dzieci ;) 

Pewnie, że każdy indywidualnie podchodzi do sytuacji, tak jak Mazia piszesz, że jeden powie że 1 to dużo, a drugi że 7 :p 

oj 7 to już niezła ekipa :D 

im więcej tym weselej i większa robota 

Oj na szczęście już  wszyscy dorośli niektórzy mają swoje dzieci ale mimo wszystko ciocia wspomina z uśmiechem  ;) ja jà podziwiam, że sobie sama dala rade bo wujek w pracy a mieszkają na wsi co do drugiego domu z 5 min drogi więc była sama przez siebie 

Większa ilość dzieci tzn . więcej niż 3 to zdecydowanie wyzwanie dla  większości. Przypuszczam,że najważniejsza w takich rodzinach jest kwestia organizacji i współpracy.

Oj zgadzam się hahha

U mnie na wsi jest rodzina gdzie jest 7 dzieci nie jakaś patologia wręcz przeciwnie te dzieci są tak wychowane że zawsze dzień dobry powiedzą ostatnio wozkiem przez śnieg przejechać nie mogłam a chłopaki do mnie od razu może pani pomóc. Myślę że w takim domu to dopiero są wartości 

Też znam taką rodzinę wielodzietną, gdzie dzieci są naprawdę do rany przyłóż. Dzieci jest 7 i kolejne w drodze. Są pomocne, miłe, życzliwe, oczywiście czasem rozrabiają, jak to dzieci, ale widać u nich kulturę osobistą na wysokim poziomie i po prostu taką dobroć.

Tak właśnie ta dobroć. Wiadomo że dużo zależy od rodziców ale myślę że przy takiej ilości dzieci to jedno drugim musi się zająć bo matka czasem nie daje rady i te dzieci są nauczone pomocy 

Ja mam koleżankę ktora ma 6 dzieci. Druga 5 i dalej myśli o kolejnych. Super kochające się rodziny. Dzieciaki do rany przyłóż. Dobrze się uczą. I faktycznie nauczone tej wzajemnej pomocy. Nie trzeba prosić- same z siebie pomagają. Aż miło się patrzy :)

O kurczę podziwiam takich ludzi 😂

W rodzinach wielodzietnych naprawdę już organizacja musi być maksymalna żeby wszystko ogarnąć. I napewno duzo musi pomagać mąż oraz starsze dzieci. Mi ciężko to Sobie wyobrazić. Ja kończę na 3.�

Oj tak organizacja to podstawa, ale wiadomo, że przy dzieciach to czasem nawet najlepsza organizacja może nie dać rady :D 
Też podziwiam jak ktoś ma tyle dzieci bo wychowanie to bardzo ciężki kawałek chleba :)

Mam koleżankę, która ma 4 synów i pracuje zawodowo. Mega podziwiam, bo są świetnie zorganizowaną rodzinką i widać, że są ze sobą zżyci i bardzo się wspierają. A jeśli ktoś świadomie się decyduje na taką dużą rodzinę to już w ogóle jestem pełna podziwu. Wychowanie dziecka to ciężka praca i zorganizować wszystko tak, żeby było dobrze to często mega wyzwanie. 
Mój Tata ma 3 rodzeństwa. Mama miała 6 - jak sobie pomyślę, że wychowywali się w atmosferze powojennej, w czasach, kiedy nie było tylu udogodnień jak teraz, mało tego - kiedy często niczego nie było i trzeba było kombinować, to od razu przestaję narzekać, że czasem mi ciężko dwójkę ogarnąć ;) 

Kiedyś w ogóle więcej było rodzin z większą ilością dzieci. Ja też podziwiam wszystkich rodziców którzy obecnie decydują się na 5 i więcej dzieci :) Bo naprawdę trzeba dużo siły, wytrwałości i mega organizacji żeby wszystko ogarnąć. 

Tak a dziś są czasy jakie są . Ciężkie i są to także koszty pomijając juz to kwestia osobista nie każdy chce tak licznej rodzinki . Dziś najczęściej takie 2+2 wystarcza