Pieluchy z supermarketów - warte zakupu czy nie?

Ja na początku używałam pampersów , później chwilowo z bambusa i były jednymi z lepszych ale drogie . Teraz używamy Dada zielone . Ostatnio dostaliśmy paczkę z pampersa i jednak na noc się lepiej sprawują niż Dada . Jeżeli chodzi o te z Rossmana babydream to dla mnie są za grube i sztywne 

rena_cz to ja miałam odwrotne wrażenie, że to fioletowe były słabsze, cieńsze. Ale to było 5 lat temu i chciałabym zobaczyć teraz różnicę, ale naprawdę 3 Biedronki w okolicy i w żadnych nie ma zielonych, tylko Pantsy.

My też używamy Dadę zieloną i fioletową w zależności od promocji, choć osobiście wolę fioletowe - są jakby grubsze i mają pasek wilgoci, co jest fajną sprawą, zwłaszcza dla początkujących rodziców. 

Dla Malgosi kupuje dade fioletowa (dla mnie lepsze niz te zielone ) u nas idą one churtem wiec kupujemy zazwyczaj wieksza ilosc na promce jak jest ... Dla Piotrusia ze wzgledu ja rodzaj kup kupuje od urodzenia Pampers Premium Care wczoraj doszlo do mnie kolejne zamowienie kupuje na allegro w boxach wczesniej po 200 pare sztuk teraz kupilam 360 sztuk takze na troche mi starczy 

Ja na początku tylko fioletowych używałam że względu na ten pasek wilgoci. Było mi poprostu wygodniej. A teraz już nie ma różnicy i zielone i fioletowe nam pasują. Nie przeciekają są bardzo chłonne. Nie powodują alergi ani odparzeń 

Mi sie wydaje ze te zielone nie ochlaniaja az tak wilgoci jak te fioletowe ... Ale moze sie myle nienwiem 

0202oliwcia ja miałam właśnie odwrotne wrażenie, że zielone lepiej wchłaniały niż fioletowe, ale to było 5 lat temu. Teraz nie mam niestety porównania, mimo że chciałabym mieć i co kilka dni sprawdzam 3 Biedronki w poszukiwaniu pieluszek.

Magiczny no niestety jak juz sa na promce to sie rozchodza jak swierze bułeczki .. Ostatnio maz pojechal i kupil 8 paczek ?

Zielone są cieńsze niż fioletowe ale nie zauważyłam żeby były mniej chlonne

0202oliwcia u nas ich nie ma nawet bez promki haha :)

Jeżeli chodzi o chłonność tych zielonych i fioletowych to bardzo porównywalnie według mnie

Magicznypazur, może rzeczywiście się zmieniło to, bo widzę tutaj więcej osób pisze tak jakie i ja mam odczucia, że chłonniejsze są fioletowe. 

Muszę kupić zielone i się lepiej przyjrzeć. Pasek w fioletowych fajna sprawa, ale już na dotyk czuję tę galaretkę, czyli, że sisiu na pewno było.

Kto wie może i się zmieniło że porównywalna jest chłonność. Ale cena jest niższa więc bardziej się opłaca 

Cena nizsza w sensie ze zielone tensze od fioletowyvh ?? Dla mnie te pampersy itak sa mega tanie bo dotychczas kupowalam (dla Piotrusia nadal kupuje ) oryginalne z pampers

Tak zielone są tańsze

rena_cz jak dla mnie ten pasek jest i zbędny i nieprzydatny... Moja mała potrafi mieć mocno nasikane i tak, jak wspominasz galareta w pieluszce, a pasek nie wskazuje na wymianę pieluchy. 

Ja nigdy nie patrze na zadne paski czy tego rodzaju cudenka po prostu sprawdza wizualnie oraz reka czy pieluszka jest do zmiany i wtedy zmieniam jak bym miala rozbierax malucha tylko po to zeby sprawdzic czy na pasku pokazuje ze juz zmiana to bym nie miala czasu nawet na wyjscie do toalety �

U nas się ten pasek przydał. Teraz wiadomo że już nie. Ale same początki owszem pomogły takie pampersy z paskiem 

Na początlu używałam orginalnych pampersów i owszem jako młoda i niedoświadczona mama to sprawdzałam ten pasek. Teraz też już namacalnie umiem sprawdzić i szkoda mi dzieciaka rozbierać tylko po to. 

Zielone Dada są tańsze, ale nieznacznie. 

Orginalne pampersy można w wielkich pakach na allegro kupić to nie wychodzi wiele drożej niż Dada bez promocji.

Rena box zielonych kosztuje zazwyczaj 19.99 za 82 sztuki (0.24 zł za 1 szt) pieluch a fioletowych 29.99 za 100 zt (0.30 zł za 1 szt) pieluch więc jest różnica jak dla nie taka mała