Pieluchy z supermarketów - warte zakupu czy nie?

Mi ten pasek na początku się przydał. Nie mialam żadnego doświadczenia, to było moje pierwsze dziecko, więc uważam, że to fajna sprawa. Ja też na początku kupowałam pieluszki firmy Pampers na allegro i wcale nie uważam, że nie ma dużej różnicy między Dadą, a Pampersem. Pampers Nie schodzi poniżej 50 gr za sztukę. 

Rena właśnie dla niektórych ta różnica 25 groszy na pampersie to dużo. 

Bo tak jak pisze Aga Pampers nie schodzi poniżej 50 gr za pameprsa. A Dady masz za 24 gr. Więc masz w cenę pameprsa dwa opakowania Dady

A takie pytanko. Używała któraś z Was pieluszek z Intermarche albo z Polo? Chodzi mi o te typowo pod te sklepy. Jakieś opinie?

Magicznypazur nie używałam i nie mam zamiaru. U nas się te sprawdzily i nie szukam innych

aneczkaa006 ach, pytałam o opinie odnośnie tych konkretnych pieluch. Skoro nie używasz i nie masz zamiaru używać, to po co ten komentarz? To tak jakby zapytać:"Jaką czerwona bluzkę polecacie? Z falbankami czy z golfem?" I odpowiedzieć: "Nie lubię czerwonego koloru, wybierz granatową"...

Ja nie pomoge nie uzywalam .. 

Aneczka, hmm w biedronce jestem dość często i Dady też używam często. Jednak ja nie widuję boxów po 100 sztuk. Widziałam boxy po 2*60, ale na pewno nie za 29,99zł. Ja bez promocji kupuję fioletowe owszem w cenie 29,99zł ale za 60 sztuk, czyli wychodzi 50 groszy. To już nie jest wielka różnica co do pampersa, którego boxy widzę teraz na allegro w cenie 115,9 za 208 sztuk, czyli 55 groszy. Najkorzystniej to kiedyś upolowałam Lupilu i tam było coś około 98 pieluch za 25, czy jakoś tak. Jak liczyłam to wychodziło 25 groszy za sztukę, to byłam strasznie zadowolona. 

Rena są boxy za 29.99 za 100 szt (2 x 50 szy) ;) pisałam o tych które używam czy maxi 4 fioletowe zobacz na zdjęciu.

Aneczka, mnie za to zmylilo to jakich ja używam czyli 3. Im większy rozmiar tym mniej pieluch. Wow, takiej ceny to ja nie widziałam nigdy. Tak jak pisałam zazwyczaj kupuje jak muszę i wtedy nawet jak jest promocja to jestem  ssama w sklepie i biorę małą paczkę w cenie 29,99 za 60. 

Rena z takimi promocjami to ja jestem na bieżąco hehe 

Chyba też muszę zacząć, bo im większy rozmiar tym drożej. Wczoraj więcidąc tym tropem weszłam tylko na chwilkę do Lidla (bo tłumy w niedzielę) po klocki magnetyczne. A wyszliśmy z mężem, mimo iż byliśmy spacerkiem z wózkiem, z torbą żarcia i dwiema pakami pampersów. Bo włąsnie była promocja za 29,99 było 98 szt. 3 i chyba 84 szt z 4, bo już pewnie niedługo przejdziemy. 

Ja używałam początkowo Dada, ale niestety synek miał uczulenie na nie :( przeszliśmy na Pampersy i jak ręka odjął.

Rena warto w boxach kupować bo wtedy wychodzi taniej jezeli chodzi o Dade z biedronki.. bo czasem robią że jak się dwa opakowania kupi to taniej. Ale tak super nie wychodzi cenowo 

Tak, Aneczka ma rację, najlepiej przeliczać cenę na sztuki. Boxy opłacają się najlepiej. Czasem fioletowe idzie dostać taniej niż zielone, ale te promocje nie są zbyt często, trzeba pilnować gazetek Biedronki. Jak jest promocja, to zazwyczaj kupujemy na zapas, bo wtedy naprawdę jest duża różnica cenowa

Aga bardzo często są na pieluchy promocje :) jak nie fioletowe to zielone 

Wlasnie te Boxy co wstawila Aneczka najlepiej sie oplaca kupic .. Jak sa w promocji to zawsze kupujemy zapas bo misia je nosi dla Piotrusia na razie kupuje jeszcze Pampers Premium Care ale nie dlugo tez mysle o zmianie mu na dade bo drogooooo wychodzi strasznie 

Od jutra boxy są w promocji. Ale nie takiej co zwykle. Tym razem za 23.99 a zazwyczaj te były za 19.99

Ja wiem, że im więcej tym taniej. Tylko ja pisałam,  że zazwyczaj kupuję  jak się kończą i wedy na spacerze nawet jak promocja jest, że trzeba 2 to i tak biorę 1. Ostatnio w końcu kupiłam na zapas. Tylko mam wrażenie, że z dady lepsze są fioletowe

Rene wedlug mnie Fioletowe Lepsze 

U nas nie ma znaczenia czy fioletowe czy zielone. Oba się sprawdzają