Pieluchy z supermarketów - warte zakupu czy nie?

U nas tak samo sprawdzają się jedne i drugie chociaż częściej kupuję te zielone mam wrażenie że nawet wychodzą taniej niż fioletowe . Chociaż mój syn tyle pije na noc że muszę go przebierac w nocy bo przesikuje nawet pampersy 

Pati też mi się właśnie wydaje że zielone taniej wychodzą nawet w boxach.

Ja tam nie widzę różnicy pomiędzy fioletowym i zielonymi w temacie chłonności. U nas Dady bardzo dobrze się sprawdzają. Choć osobiście wolę fioletowe, bo mają pasek wilgoci i choć już wiem kiedy przebrać synka, to i tak to lubię :-) Jeśli jest promocja to fioletowa pieluszek wychodzi po 30 gr ( mówię tu o rozmiarze 4, który już długi czas uzywamy), a zielona na promocji chyba 36 groszy, więc jak jest promka, to chyba jednak opłaca się bardziej kupować fioletowe, choć roznica jest na prawdę niewielka

Aga jednak nie zgodzę się ;) wychodzi tak samo ;) jeżeli są w boxach w promocji ;) i te i te są 0.30 zł za sztukę

o widzisz, racja:-) tak czy inaczej 30 gr za pampersa w takim rozmiarze to bardzo mało, a jakość jest ok. Jeśli dziecko nie ma uczulenia, to naprawdę są warte zakupu. 

Aga też jestem tego samego zdania ;) dlatego używamy ich ;)

Ja kupiłam od razu fioletowe i nam pasują dlatego nie kupuje tych zielonych. Cenę na promocji mają bardzo fajną więc przy nich zostajemy :) 

Wg mnie dada jest Ok. Pampersy zaraz nam się kończą, wiec zostaniemy z dadą wyłàcznie. Ja nie zwracam uwagi na pasek wilgotności, kiedy widze że pieluszka zasikana to go przebieram.

Ja już też obyłabym się bez tego paska, ale jakoś tak lubię bardziej te fioletowe. Zreszta, fioletowe to mój ulubiony kolor :-D Ciekawe kiedy będzie na nie kolejna promocja. 

W końcu dostałam u siebie zielone Dady. Fioletowe się kończą i już ich nie kupię. Nie podpasowały nam.

Magicznypazur a co było z nimi nie tak że nie przypasowały jak.mozna widzieć?.

Moja siostra kiedyś kupowała dade i wtedy fioletowe były bardzo grube . Teraz są cienkie miałam kilka razy ale najczęściej kupujemy zielone są o wiele tańsze . Chociaż u nas ostatnio problem z przesikiwaniem bo bardzo dużo pije i nawet pampersy nie dają rady

Pati w boxach pampersy Dady zarówno fioletowe i zielone wychodzą tak samo cenowo. Po 30gr za sztukę 

Nam pasują fioletowe. Zadowolona jestem są miękkie i cienkie dobrze chlona trochę mnie czasem drażni ten mocny rzep ale tak to są ok 

Patka z jednej strony mocny rzep to plus mocno trzyma :)

Też zauważyłam, że ten rzep jest mocny...ale ja akurat uważam, że to na plus. Ostatnio na fb przeczytałam wpis jakiejś mamy, że Dady fioletowe poparzyly pupę jej dziecka. Oczywiście trochę podejrzana sprawa, bo ja jestem z nich bardzo zadowolona. 

Ja też jestem z nich zadowolona i to bardzo a z tym rzepem to nieraz nie mogę go oderwać aby zapiąć go małej bo to że dobrze trzyma pampersa to akurat na korzyść :) 

Aga poparzyły? Jak ? Myślę że mogły odparzyc albo dziecko mogło mieć na nie alergie. Bo takie przypadki się zdarzają. Jednak dużo pisze się jak coś się dzieje złego niż dobrego więc w internecie można większość złych opini widzieć 

Aneczka, nie wiem. Przecież napisałam, że była to opinia jakiejś mamy. Jestem dokladnie takiego samego zdania. Pewnie nie przebrała długo dziecka, albo miało akurat silną alergię na Dadę, ale ona wyraźnie napisala, że poparzyly. 

Jak dla mnie zielone i fioletowe są tej samej grubości, ale zielone są mniej chłonne. Szybciej puchną. Ale nam bardziej pasują zielone i przy nich zostaniemy.