Pieluszki tetrowe a muślinowe. A może tradycyjna tetra?

szczerze to warto kupic kilka różnych pieluszek;) i sprawdzić które sie spisza najlepiej;) ja mimo że tetrowe juz moze wyszły z mody przy kolejnym dziecku też bym je kupiła;) 

Ja lubię flanelowe i bawełniane. Służą jako podkłady. A jak dziecko było mniejsze to wkładałam do rożka i jak dziecko coś popuścilo tylko wymieniałam a rożek byl czysty. Tetrowe też są okej i przydatne. Sprawdzają się do mycia. Można nimi przemywać buzię w środku. Wytrzeć ręce itp . Ogólnie myć dziecko. Jak dziecku leci krew też sprawdzają się przy jej tamowaniu. A szczególnie wargi.

Bawełniane są super ! Tetra dla noworodkow dla mnie troszkę za szorstka 

Oj takie pieluszki tetrowe można wykorzystać naprawdę na wiele wiele sposobów nawet często jak ludzie chodzą na rehabilitację to takie tetrowe pieluszki są potrzebne do różnego rodzaju zabiegów czy też masaży ja na przykład przy synu zrobiłam sobie bardzo duży zapas pieluszek i szczerze mówiąc nie Używaliśmy ich dużo na samym początku co i owszem ale nie aż tak bardzo jak Wydaje mi się że teraz przy córce albo ja też tak już jako mama nabrałam trochę więcej doświadczenia i zaczynam może ten pieluchą wymyślać co róż A to nowe zastosowania Bo mam wrażenie że używamy ich naprawdę dużo nie kupowałam nowych wykorzystuje te właśnie po cynku kilka dostaliśmy i naprawdę mam wrażenie że wszystkie non stop są w ruchu nawet ostatnio tak mówiłam do męża że chyba będę musiała kupić kilka kolejnych bo tak naprawdę mała Jest jeszcze malutka i jeszcze przez długi długi czas będziemy mogli je używać w jakiś sposób a jednak ta Tetra po jakimś tam czasie i po wielu praniach robi się taka ostra niemiła w dotyku A to nie jest nic przyjemnego przykładać maluszkowi do buzi taką pieluszkę

tak ale ja taka zużytą biorę np do sprzątania 

No właśnie bo te pieluchy super zbierają wilgoć. 

Oj tak sa świetne czasem lepsze niż nie jedna przeznaczona do sprzątania specjalna scierka

No hahaha

My kobiety jednak potrafimy znaleźć milion zastosowań :P

No pieluchy tetrowe maja dużo zastosowań  

Dla mnie badzo przydatna rzecz ja to lubie stara pielucha tetrowa myc okno kiedys jak mi dzieci z pieluch wyrosna to podejrzewam ze zadnej od tak nie wyrzuce tylko jednak zuzyje z czasem wlasnie do jakichs takich celow zeby cos w domu wytrzec posprzatac

Dokładnie :) na tetrę to ja już mam swój plan :) ostatnio nawet mąż chciał jedną, by przelać przez nią wino z aroni :D podobno tetra najlepsza na to :D 

Wracając do głównego wątku- mam tetrę, muslin, bambus i zwykłą bawełnianą ale z nadrukami. Mam wrażenie że różnią się jeśli chodzi o splot i miękkość w dotyku. Wg mnie najbardziej miła jest właśnie muslinowa, potem bambus, potem tetra i bawełniana z nadrukami. Ale może mieć też na to wpływ firma, bo jednak każdy rodzaj mam z innej firmy  :))

Ja wszystkie pieluchy zapakowałam ostatnio w karton i wyniosłam na strych. Zostawiłam tetrowe i służą mi jako ręczniki kuchenne :)

Ja mam jeszcze wszystkie pieluszki w szafie;) , mloda spi z nimi wiec co chwila zmieniam;) ale tak nak wiekszosc wykorzystam do uzytku domowego;)

Ja coś tetry mam w dobrym stanie, zwłaszcza te z motywami więc wykorzystam do trzeciego a później juz do mycia okien :) dodatkowo chce kupić po jednej czy dwie te delikatniejsze na wyjścia 

Ja już spakowałam, zostawione mam tylko dwie ulubione. My wiecej takich małych mieliśmy zużytych tzw ulewajek:D

MamaEm to szybko u mnie w sumie nie ma juz gdzie chowac ;) szafki pelne;) co najwyzej do kuchni;) ale narazie jeszcze trzymam w szafie malej;) 

Ja się już pozbyłam zostawiłam dwie tylko w razie w :)

Ja po dwóch nadal trzymam. tak samo ubrania, kurtki.. Ale już czekam na moment, gdy będę mogła się pozbyć a w półkach będzie więcej miejsca