U nas pieluszki tetrowe i flanelowe sie sprawdzają.
Ja ostatnio kupiłam bambusowe na promocji w smyku super. Tak mięciutkie że szok.
Oj tak bambusowe są super . Moje ulubione
Mój synek uwielbiał przytulać się do tetrowych, choć z flanelowych też korzystaliśmy.
U nas na stanie tetrowe i flanelowe głównie :)
Mamy pieluszki muślinowe i flanelowe i zdecydowanie muślin wygrywa. Są bardziej miękkie, przyjemniejsze w dotyku - córeczka uwielbia zasypiać z taką pieluszką przy twarzy.
U nas tetra do wycierania ulewan. Flanelke lubiłam kłaść na ręczniczek po kąpieli a bambusowe 120*120 używałam do przykrywania latem, muslinowe mam ze 2 ale jakoś nie skradły mojego serca
U mnie Mały też nie przepada za tymi muslinowymi. A z tetrowe już chętniej zasypia.
O to ciekawe
Musli owe są według mnie są bardziej miękkie.
Ja kupiłam : tetrowe , muslinowe , bawełniane i flanelowe. Szczerze przyznam , że wszystkie są naprawdę ok. Zawsze najwięcej kupowałam tetrowych , ponieważ są najtańsze i nie było mi ich szkoda gdy dziecko je zniszczyło np. od jedzenia którego nie byłam w stanie doprać. Ważne żeby przeczytać skład pieluch , ponieważ niektórzy producenci niestety dodają domieszki jakichś sztucznych materiałów co jest niekorzystne dla maluszków. No i oczywiście muszą mieć atest.
Tetrowe , bawełniane i flanela, w te się zaopatrzyliśmy na etapie wyprawki. Ale kuszą mnie muslinowe do przetestowania
Kurcze jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na atesty przy kupnie pieluch
Muślinowe są delikatniejsze, bardziej miękkie niż tetrowe. Chociaż jeszcze lepsze jak dla mnie bambusowe:).
Ja uwielbiam na lato bambusowe te duże 120x120 do przykrycia idealne
Muslinowe są delikatne i takie przyjemne w dotyku. Bambusowych nie używałam, a teraz nadąża się okazja to zakupie i wypróbuję.
Też mam dużo pieluszek tetrowych po dziewczynkach, a teraz ma się pojawić chłopczyk
Zaciekawił mnie temat tych pieluszek bambusowych. Wiem że z bambusowych są takie duże otulacz i przepuszczaj powietrze. Dobre są na lato przy tych upałach
Pieluszki bambusowe są świetne przy upałach, bo mają właściwości termoregulacyjne i antybakteryjne. Muślin jest zdecydowanie przyjemniejszy w dotyku niż typowa tetra. U mojego dziecka używam tak naprawdę wszystkich rodzajów pieluch a każda ma inne zastosowanie.
też uwielbiam muślin jest świetny
Mam tetrowe, muślinowe i flanelowe. Tetrowe są super chłonne, muślinowe delikatne, a flanelowych używałam jako podkładów do przebierania lub do owijania po kąpieli.
Wszystkie rodzaje pieluch mi się sprawdzają, chociaż ja najbardziej lubię tetrowe, bo są najbardziej wytrzymałe, a nadal miękkie jak muslin według mnie :)