Pierwsza wizyta u dentysty - nasza historia

Mi się wydaje że trzeba wybrać osobę z odpowiednimi kwalifikacjami i podejściem koniecznie musi on zajmiesc się dziećmi 

tak dokładnie  nie każdy jest dla dzieci 

U nas w okolicy mało jest dentystów typowo dziecięcych, aż się boję co to będzie w naszym przypadku. U nas w rodzinie z dziećmi chodzą do normalnego dentysty dla doroslych, a każdy wybiera takiego, co w miarę jest cierpliwy i nie krzyczy za dużox

U nas też mie ma w okolicy typowo dziecięcego trzeba jechać do większego miasta ale takie uroki wsi ;)

U nas może nie jest jakiś typowo kolorowy ,bajkowy gabinet :) Ale mniejszy fotel ,a pani dentystka z bardzo fajnym podejściem :)

MamaLaury dokładnie, Ach ta wies :p 

Patrycja najważniejsze jest chyba to podejście  :))

My też do każdego specjalisty jedziemy do miasta

Femka, u nas tak samo :)

u nas na szczęście miasto jest blisko bo 15 km mamy 

Patrycja wiadomo że fajnie jak pani doktor bądź pan doktor mają taki typowo dostosowany gabinet do dziecka jakieś tam bajery dziecięce ale wydaje mi się że właśnie samo to podejście nawet jeżeli Gabinet jest zwykły dobre podejście do maluszka to już jest pół sukcesu

zawsze jest łatwiej jak ten dentysta ma lepsze podejsci edo małego pacjenta i tutaj już nawet gabinet nie jest typowo dostosowany pod małego cżłowieka to ten kontakt i podejscie jest bardzo wązne 

No dokładnie najważniejsze jest podejście do małego pacjenta, nawet najlepszy gabinet tego nie zrekompensuje.

Dokładnie mogą być marmuje , kolorowanki dla dzieci ale jak nie ma podejścia to nie ma nic po prostu 

Jasne, że tak :) podejście lekarza jest chyba zawsze połowa sukcesu każdej wizyty, nie tylko tej u dentysty 

Zresztą TP się tyczy wsyztskich nie tylko maluchów nam też się lepiej chodzi do specjalisty który ma do nas super podejście:)

Ja dostałam teraz namiary na stomatologa dziecięcego to zapisze syna. Ciekawe ile czasu będziemy czekać. 

Ja widziałam na jakiejś grupie mam na fb że ok 15 km od nas jest jakiś nowy dentysta z super podejściem do dzieci ale ze wszystko robi pod narkozzą, oprócz zwykłej wizyty. Więc zobaczymy, odpisałam sobie do niego namiar, ale zanim będę się tam umawiać to trochę czasu minie :))

Ja też chytalam wiele opinii o dużo jest w moim mieście polecanych stomatologów . Będę wlansie w najbliższym czasie zapisywać córkę na pierwszą wizytę . Nie wiem co z tego będzie bo moja córka boi się :D 

Takie dobre podejście do małego dziecka to podstawa

Pierwsza wizyta jest kluczowa :) Dobrze żeby dziecko się nie zraziło po pierwszej wizycie :) U nas na szczęście dentystka zrobiła dobre wrażenie na córce i z chęcią potem chodziła na przeglądy :)