Pierwsza wizyta u dentysty z maluchem

Dla mnie takie większe kartony przydają się na przechowywanie rzeczy na poddaszu ;) syn za to najbardziej lubi rozpakowywać paczki :D 

ja ubranka pakuję i podpisuję wiem dzięki temu gdzie co jest 

Kartony to najlepsza zabawa i dla dziecka i dla kota;D oboje tam wchodzą:D 

moja jeszcze lubi te strzelające bąbelki i skacze po tym:D

Strzelające bombelki to i u nas najlepsza zabawa ;)

O to jest genialne

U nas, gdy przychodzi paczka, to ja zabieram zawartość a dzieci resztę :) potrafią pół dnia malować po kartonie lub z bąbelków robią sobie dywan :) 

Co do wizyty u dentysty to byliśmy na pierwszej, gdy dziecko miało ok 2 lata. Było ok więc co pół roku chodziliśmy na kontrole. Pierwsze leczenie bardzo dobrze zniosłą ale to zasługa super pani dentystki i jej podejścia 

Ojej kartony bable  to chhba sie nigdy nie nudza;) starsza corka ciagle pyta o nowe pudelka;) hehe cos wycina tworzy;

tak najlepsza zabawka za darmo:D a my się głowimy co kupić by się bawiło dziecko:D

Byś wiedziała :) syn na roczek dostał z Wadera traktor to przez pierwszą godzinę bawił się kartonem o póżniej dopiero traktorem :D 

U nas zawsze najlepsze przybory kuchenne, sznurki i pudelka. Zabawek cały koszyk ale lepsze są takie nieoczywiste pierdoly które sobie znajdzie 😀

U mnie też właśnie przybory kuchenne ona uwielbia. mogłaby się nimi bawić cały czas. Ma swoją kuchnię i te przybory są podobno do takich normalnych i też robi to samo co my:D

To prawda głupoty znalezione w domu najlepsze, albo po prostu miski, garnki, łyżki itp ;p ale synek bardzo lubi majsterkować i myślimy o takim stojącym majsterkowiczu na święta :)

Kuchnia i u nas jest hitem moze kuchnia jak kuchnia szafeczki w niej opvje dzwiekowe;) 

Dopóki nie kupilismy kuchenki wlasnie wyciagala wszystko z szafek garnki walki miski miseczki wszysko a sloikow to zrobila selekcje;) w koncu pol pustej szafki;)

Co do majsterkowicza my kupilismy sampchod do skrecania z dzwiekiem ;) teraz widzialam ze ceny o 40zl do gory poszlyO.O szukajcie okazji bo zabawki drozeja juz chyba przed swietami

Napewno zawsze przed swietami ceny do góry ida :)

Ceny zawsze szaleją.przed świętami 

Ostatnio w Lidlu kuchnia drewniana była za 175zl to zaraz po 6:00 ludzie stali pod sklepem

Taaaa pełno zabawek drewnianych -50% . Ale ja prezenty chyba zamówię zabawkowe na vinted ludzie sprzedają nowe duzo taniej niż w sklepach :)

Myślę, że bardzo ważne jest wybranie dentysty, który ma podejscie do dzieci. Teraz są miejsca takie przyjazne dzieciom , gdzie maluch może podczas leczenia zęba swobodnie siedzieć z mamą bądź tatą i ogladać bajkę , ale wiadomo do prywatnie. 

Ceny przed świętami na pewno idą w górę, bo to dla nich żniwo:P 

Co do dentysty, to rzeczywiście najważniejsze to podejście, by już na początku nie zrazić dziecka. 

Myślę, że bardzo ważne jest odpowiednie nastawienie dziecka do wizyty u dentysty - żeby spokojnie opowiedzieć jak będzie taka wizyta wyglądała, co dziecko będzie musiało zrobić. I pójść na pierwszą wizytę tylko na przegląd - żeby dziecko miało czas oswoić się z gabinetem, sprzętami i samym stomatologiem. Ważne jest też, aby wybrać osobę, która ma dobre podejście do dzieci - to już połowa sukcesu.