U mnie jak pani doktor już zbada to od razu pytają o naklejkę :D
Mojej córki już naklejki nie interesują :D do lekarza po prostu nie lubi chodzić i u niego zawsze płacze wczoraj byliśmy na drugiej wizycie u dentysty pierwsza była adaptacyjna No to nic nie miała robione tylko tam pani wszystko pokazywała a wczoraj próbowała jej dentystka już coś robić i było bardzo blisko była bardzo dzielna ale niepotrzebnie ten test a się odezwała chyba żebym przyszła koło córki i ją złapała za rączkę bo wtedy tak się rozczuliła i zaczęła płakać już nic nie da sobie zrobić a naprawdę już dała sobie trochę wyczyścić że dentystka moja jeszcze raz by potwierdziła już by mogła założyć plombę No ale skończyło się na założeniu opatrunku i będziemy próbować następnym razem ale i tak jestem dumna z mojej dwu i pół latki że tak sobie dzielnie poradziła
oooch, a moje dzieci jak zobaczyły naklejki na do widzenia to bardzo się cieszyły :)
Moja córka tez się zawsze cieszy
Syn.zawsze dostaje naklejkę i lizaka to jest bardzo szczęśliwy;) ode mnie coś jeszcze i jest grzeczny ;)
Pierwsza wizyta zawsze jest najtrudniejsza.
My już zmmojs 2.5 letnia robiliśmy 3 podejścia . Trzy wizytay i nic nie dała sobie zrobić. Udało się jedynie usiąść na fotelu i otworzyć buzię i pozagladac. Ma kilka ząbków do leczenia i nie wiem jak to zrobimy. Daje jej ostatnią szansę . Jak teraz na 4 wizycie się nie uda to trzeba będzie się zastanowić nad leczeniem pod znieczuleniem ogólnym. Chocj to ma pewno nie jest łatwa decyzja. Wiem że jest też coś takiego jak przy pomocy takiego syropu ale nie brzmiało to też dobrze z tego co pani dentystka mówiła. Raczej na zasadzie dziecko trzeba wziąć siłą tylko.kets trochę ogłupione i nie będzie tego pamiętało. A może wy macie jakie swoje sposoby jak podejść tak małe dziecko
Wiadomo że rozmawiamy, pokazujemy różne filmiki no ale ciężko to idzie jak widać po efektach. Nie chcę czekac aż te żeby wypadną nieleczone albo kie chcę czekac do takiego momentu krytycznego aż zaczną boleć
Xyz może trzeba zmienić na innego lekarza może inne podejście jest potrzebne by dziecko przekonać u nas był ogromny problem z Laura jeśli chodzi o osrodek zdrowia jedynie siła i pewnego dnia Pani dr poszła na zwolnienie bo zaszła w ciążę dali nam nowa i teraz bez przerwy Laura Doktor Pani mi dala naklejkę, zbadała laure , papa jej robi
Właśnie może spróbuj zmienić i nedzie lepiej
Czasem najbardziej oczywiste rozwiązania są najlepsze ,;) wiem to z autopsji dlatego taka rada ode mnie
Hahahha może i tak :)
Taka prawda dziewczyny ile z nas się nie raz nakombinowali ja nie raz pół dnia kombinuje np jak zajac dziecko żeby przetrzymać z drzemka itp a przyszedł ostatnio karton z mata i była zabawa w domek na pół dnia
Nawet karton przydał się:D
O chyba tez go tak wykorzystam 🤪
Małe dzieci to może zmieszczą sie ;)
Właśnie mega duży ten karton
Mój synek od wczoraj tak się bawi ze super , pół wieczoru na sprzątanie miałam
No mogłyby być częściej takie kartony zrobiłam okno i było serio zajęcie na pol dnia
zawsze coś nowego i zaciekawia dziecko
Moja to zawsze jak mamy pusty karton to musi spróbować tam wejść, nawet jak jest mały to musi sprawdzić czy na pewno się tam nie zmieści