Pierwsze badanie ginekologiczne w ciąży, obawy

u mnie tak pieknie przy 1szej ciazy gin poweidziala, jak w 5 tygodniu do niej poszlam, ze widac tylko dusze.

przy 2 ciazy celuje w 8tydzien

ja byłam jakoś w 7 tc

dziewczyny a prowadzilyscie w wiekszoci ciazne na nfz czy prywatnie ?

Ja obie ciąże na NFZ no kurcze place po coś te składki zdrowotne to dlaczego mam jeszcze dodatkowo płacić za wizyty 

W większości na NFZ. Tak naprawdę oprócz pierwszej wizyty to wszystko co mogłam, czyli podstawowe wizyty i badania robiłam na fundusz. Dodatkowo płaciłam za cytomegalie, USG I i III trymestru, mikromacierzy, bo robiłam amniopunkcję.

Pierwsza ciążę prowadziłam prywatnie ale i tak USG prenatalne miałam na nzf, a dwie pozostałe ciążę prowadzę na nfz

Ja obie ciąże prywatnie i wszystkie badania też były prywatnie

Ja na NFZ. Płaciłam za badanie prenatalne w 3 trymestrze. I bylam na 2 wuzytach u super Pani Doktor od prenatalnych- usg tak długie i dokładne ze bykam mega spokojna. Resztę wszystko na NFZ.

U mnie ciaze prowadzone prywatnie do prenatalnych pierwszych i drugich zarowno z synem i corka mialam wskazania na nfz wiec robilam za darmo przy synu nie bylo konieczności 3 badan prenatalnych wiec nie robilismy przy corci ze wzgledu na serduszko ktore musielismy zbadac w 100 procentach byly wskazania wiec juz robiliśmy prywatnie nie wiem czy tak jest wszedzie i w kazdym przypadku ale w naszej okolicy jeśli sa wskazania na 3 prenatalne to tylko i wylacznie prywatnie nie jest to badanie refundowane 

Z tego co mi mówiono tylko 1 i 2 są refundowane. 3 płatne. To informacja z miejsca gdzie robiłam.

U mnie tak samo. 1 i 2 bezpłatne za 3 płaciłam. 

Miałam 3 badania w pakiecie medicover/luxmed choć w szpitalu się dowiedziałam Exsa dziwne zapisane, wg innego schematu 

Ja płaciłam za USG I i III trymestru. Tylko II trymestr miałam za darmo, bo pojawiły się wskazania. 

Czy ktoś możę polecić ginekologa w Rzeszowie do wykonania kolposkopii? Czy badanie jest bolesne?

Ja miałam w znieczulenie ogólnym(krotkim)

I nie nie boli…😉

To jak dłuższe badanie u ginekologa…

Też.sie strasznie bałam…

Miałam 2x W Rzeszowie polecam zapisanie się na konsultację do gabinetu https://ginekolog-rzeszow.pl/