Pierwsze buty dla dziecka - jakie buciki będą odpowiednie dla niemowlaka?

Befado też mieli dobre opinie i u nas pierwsze takie adidaski na jesień (chyba w sklepie się nazywają kapcie) były właśnie z tej firmy. Koleżanka też synkowi takie kupiła a konsultowała to z fizjo. Sandałki też mieliśmy od nich a w późniejszym czasie z firmy Wójcik. 

U nas tez był bunt na sandały zawsze jak kupowałam nowe. Trochę trwało zanim syn się przyzwyczaił. Choć jak był mniejszy to łatwiej szło a jak już miał te 3 lata i nowe sandały dostał to ryk i za nic ich nie ubierze. I chodził w upale w adidaskach albo boso. Tyle że własny ogród mamy to tu sobie na bosaka mógł spokojnie biegać.

Kupiłam 3 pary sandałków i do żadnych nie przekonał się. Nie lubi kiedy kamienie i piasek wpadają do butów. Hm..

Może wyprobuj te bardziej Zabudowane 

Też zastanawiałam się nad nimi i ostatnio oglądałam w sklepie te zabudowane. W sumie jak jeden nie będzie chciał nosić to może drugi syn ponosi jak podrośnie.

My mieliśmy komuello pierwsze buciki i większy rozmiar też mamy z tej firmy i córka smiga w domku cały czas w bucikach i nie ma też problemu by założyć buciki na dwór. 

Moja córka juz półtora roku chodzi i 3/4 tego czasu chodzi boso. Kup ciepłe skarpetki antypoślizgowe na pole i tyle, po podwórku niech biega jak mu wygodnie:)

Jeśli koniecznie chcesz chronić stópkę dziecka, zerknij sobie na Attipas:

https://ebuciki.com/marki/f_attipas/

Aktualnie w tym sklepie mają wiele modeli oraz rozmiarów tych butów. 

Ja lubiłam sandałki befado z twardą pięta ,profilowane. 

Po domu również takie kupowałam jak zimno od podłogi.

Półbuty lubiłam z elephant :) Również takie usztywniane :) 

U mnie chrześniak miał etap, że niezależnie jakie buty miał na nogach to wszystko zdejmował i wyrzucał daleko od siebie. Ale kuzynka uparcie mu te buty zakładała przy każdym wyjściu, raz jedne raz inne. Aż dorósł do takiego momentu, że spokojnie chodził w butach. Troszkę wody upłynęło, ale ważne, że się przekonał. Też woli adidasy lub trampki, ale w sandałach zaczął chodzić bardziej ochoczo jak widział, że rodzice też mieli sandały na nogach :) 
U mnie mąż przekonał się do sandałów może 3 lata temu, mówi że ostatnie sandały jakie miał w życiu to za dziecka, nawet pytał mamy to  mówiła że może miał z 5 lat i potem też na okrągło tylko trampki lub adidasy i żadnych klapek czy sandałów nie nosił. 

Ja to czuję że u nas będzie to samo, córci zakładam skarpetki to od razu je ściąga. Do wózka na spacer wkładam jej takie niechodki co mają skarpetki pod kolana prawie to też je ściąga. Ona najlepiej czuje się w bosych stopkach.

Paula dużo cierpliwości, na pewno się uda i u Was  ;* 

Paulina mój maz to samo , ciagle tylko w adidasach chodzil i klapkach, dopiero z 3 lata temu go namówiłam na sandały.. ;) 

Paula moj syn tez wsystko sciagal , nawet buty jak tylko wszedł  na plac zabaw , butów nie było.. ale z czasem mu to minęło. Do dzisiaj No ma tak , ze jak tylko wejdzie do domu to ściąga buty i od razu skarpetki.

Ach ci faceci :p tacy anty do połowy rzeczy które się im proponuję  :)) 

z moim każda zmiana modelu butów to normalnie klotnia 😂

A to mój mąż adidasy może kupować reklamówkami, ale inne już problem  :p 

O matko To mój by w życiu są dwa głównie założył w lecie tylko adidasy. Zimy większość też w adidasach przechodził chyba że już były takie Mrozy Mrozy to wtedy takie ocieplane buty wyciągał ale tak to tylko kupuję adidasy

O matko To mój by w życiu są dwa głównie założył w lecie tylko adidasy. Zimy większość też w adidasach przechodził chyba że już były takie Mrozy Mrozy to wtedy takie ocieplane buty wyciągał ale tak to tylko kupuję adidasy

Mój max też nosi tylko adidasy. Jeszcze nie widziałam żeby nosił sandaly

mój też ma pantofle wiadomo do garnituru i adidasy 

Mi się mega podobają te mokasyny męskie, ale na to chyba nie nagadam męża :p

Mój mąż tylko w adidasach też chodzi, albo po działce tzw krokodylkach:D