Pierwsze buty dla dziecka - jakie buciki będą odpowiednie dla niemowlaka?

My pierwsze mieliśmy takie skarpetki z podeszwą ale były fajne tylko na początek potem strasznie nogę krzywiła w nich 

w ccc jest gwarancja wiec jak coś się dzieje to oni nawet zwracają pieniążki 

Nie zawsze ja kiedyś buty reklamowałam to mi nie uznali napisali że buty były użytkowane w niewłaściwy sposób bo się podeszwa rozkleiła a ona odeszła sama z siebie strasznie mnie zniechęciło to do zakupu 

No właśnie moja mama miała taka sama sytuację 

Ja tak miałam przynajmniej dwa razy bardzo mnie to zniechęciło bo nic nie robią by iść na ugodę 

to u nas odpukać na razie uznawali reklamację 

To ja w CCC nigdy nie spotkałam się z odmową, zawsze uznawali mi reklamacje, a już nie raz reklamowałam buty;p

ja również nigdy w ccc nie miałam problemu z reklamacją.

Skarpetki z antypoślizgową lub gumową podeszwą moja nauczyła się szybko ściągać niestety w pierwszych wiązanych skórzanych kapciach podwineły się i otarły paluszki, może za mocno zawiązałam więc po domu chodzi bez, tylko w skarpetkach narazie.

Nelia a widziałaś te komuello? Dla mnie to hit jest.

nawet się śmieje czasami do męża że chodzi w butach za darmo bo cały czas oddaje i bierze nowe 

Polecam buciki z firmy Bartek. Bardzo wygodne, syn chetnie nosił. 

U nas też tak było, najpierw kilka dni buty były na widoku, dawałam jej żeby sobie dotykała. Po kilku dniach wzięłam na spacer, założyłam buty i od razu wyjęłam z wozka na trawę. Pierwszego dnia stała w miejscu tylko ale nie płakała. Drugiego dnia chwilę tylko stała i zaczęła chodzić. Teraz już wie, że buty = chodzenie po dworze i chętnie zakłada.

Na buciki polecam zwrócić uwagę w sklepie:

https://ebuciki.com/

Mają wiele dobrych marek takich jak Befado czy Emel. 

Ja najpierw zakładałam takie butki niechodki jak siedziało w wózku żeby  przyzwyczailo się że ma coś na nogach. A potem w domu zakładałam buty na trochę i były pierwsze próby chodzenia w nich.

Mój syn nie lubi nosić sandałków.  Kupiłam różne i nie chce. Woli adidasy nałożyć latem mimo upałów. Jeżeli dziecko nie polubi jakiś butów to później ciężko przekonać.  Teraz drugiemu dziecku będę zakładać różne buciki żeby przyzwyczajało się. 

u nas córka nie ma problemu z noszeniem bucików 

Femka a moze to kwestia czasu i jednak tego lata przekona sie do sandałków? moze daj u sobie wybrac jak bedziesz kupowała  i moze bedzie zakładał z chęcią ;)

Mój syn też nie lubił to był dramat do dzisiaj z resztą gdzie może biega na boso

moja to też uwielbia bose stópki, non stop skarpetki ściąga, jak w rajstopkach jest to też je ciągnie ale tu już nic nie może poradzić.

Też słyszałam że dobre buty są z firmy Bartek, ale my jeszcze w butkach nie chodzimy

Femka Oj miałam podobnie. Mój starszak nie lubił mieć piachu w butach więc musiałam mu zawsze kupować buty powyżej kostki, nieważne czy lato i upały- buty wysokie, ściśle zawiązane. 

Ogólnie do sandałów nic nie miał, o ile nie szliśmy do piaskownicy (a  codziennie chodziliśmy)